diumenge, 11 d’agost del 2019

PELAYO GASTRO TRINQUET, RECUPERANT TRADICIÓ ESPORTIVA I GASTRONÒMICA

Pelayo Gastro Trinquet
46007 València
Carrer de Pelai, 6
Tfn 963 52 68 45
Preu orientatiu: 25 €
VEURE al FACEBOOK VEURE al INSTA VEURE la WEB

3,5 - Bona cuina i preus.
Cuina mediterrània, de mercat, productes valencians predominen a la carta. Espai singular, al trinquet de Pelayo. Bona atenció i preus molt ajustats. Un 3,5 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (50 p)
Distribució:
Justa
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Plastificada
Curta
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Esmorzar de forquilla
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès


El Pelayo Gastro Trinquet està molt a prop de l'Estació del Nord, a l zona centre de València. Es tracta de l'històric espai de joc del trinquit, la pilota valenciana que ara s'ha recuperat tant esportiva com gastronòmicament.
A l'any 1868 es va inaugurar el trinquet de Pelayo i amb els anys va esdevenir com La Catedral de la Pilota. Va mantenir-se en actiu fins el 1976, va ser remodelat però fins el 2015 no es va reobrir totalment.
Actualment el joc de pilota valenciana, trinquet, està ressorgint i l'antic espai de bar de la pista de fa segle i mig ara és un restaurant amb una cuina actual de plats clàssics valencians.
El local és accessible però al estar el menjador en dues alçades, l'espai per cadires de rodes és reduït.
Una gran ma i una pilota de vímet pengen del sostre, així com altres al·lusions al joc del trinquet com fotos i trofeus cobreixen les parets. 
Els colors blanc i blau, els maons i la fusta li donen lluminositat a l'espai i el sostre elevat et transmet una falsa sensació d'amplitud, falsa, perquè les taules estan molt juntetes, no pots evitar escoltar la conversa dels veïns, ni els plats que han demanat, per si et venen de gust.
La pista per jugar a trinquet es veu des del menjador i des dels lavabos que estan a planta superior. A la planta baixa i ha un lavabo accessible però algú havia entrat a fumar...

Opcions del Pelayo Gastro Trinquet

Per començar el dia ofereixen esmorzars des de les 9 del matí.
La carta es divideix en entrants freds i calents, peix, carn, arrossos i fideuades i postres. També hi ha un parells de menú per a grups amb opció de begudes en barra lliure. Fora de carta sempre tenen suggeriments amb producte de temporada.


A la carta de vins tenen en compte la producció del País Valencià amb un bon grapat de referències i afegeixen moltes més de la península.
El disseny de la carta, de cuir tipus cartipàs i les il·lustracions són un detall diferenciador del Gastro Trinquet, així com el reposa coberts amb forma de pilota trencada.


Què vam sopar al Pelayo Gastro Trinquet

En arribar ens van posar un platet amb olives i vam demanar un Pasión de bobal, 2017, D.O.P. Utiel-Requena, un vi vegano molt aromàtic i que ens agrada.
Vam començar amb un timbal de sípia, una barrella de patates i sípia amb una allioli suau i servit tebi que ens va agradar molt. Fora de carta vam menjar unes clóchines a la biscaïna, pot ser massa potent la salsa per aquests mol·luscs... Un plat típic valencià i deliciós, la titaina marinera, em va recordar a la farsa de les crestes que feia la mare quan jo era petita. Aquesta portava tomàquet, pebre dolç, pinyons, ou, tonyina i all.



Una versió de les
gyozes, en blanc i negre, o sigui, amb llonganissa i amb botifarra negra de ceba. Fregides amb una massa tipus brisa, estaven bé però sense entusiasmar. Com que el Santi és un fan de la sobrassada va voler tastar els fartons de sobrassada de porc i formatge de Maó "sopleteado en mesa". Encara que van arribar ja "sopleteados" 😆 Si ets molt fan de la sobrassada estan molt bons, a mi se'n fan pesats, un plat massa dolç en conjunt. I com que no vam tenir el #punt_IG del sopleteo.... 😂😂 Molt bonica la rajola on venien, això sí.

Per acabar, i ja ens sobrava,
la nostra pilota d'olla a la brasa.  La clàssica pilota de "cocido", aquí embolicada en una fulla de col, un fondo de caldo concentrat i una crema de carbassa coronada amb "tocineta salada". Potent plat per acabar.

Postres

Vam fer un esforç i compartir entre tres un panacota d'orxata amb fartó caramel·litzat. Ens va faltar una mica d'intensitat d'orxata.

El compte

Per a tres persones, amb cervesa, aigua, pa i una copa mes de vi, un total de 87,70 €, poc més de 27 per cap. Un preu molt ajustat.


Resum del Pelayo Gastro Trinquet


  • Local actual, còmode, una mica sorollós, la disposició de les taules aprofita el màxim d'espai.
  • Menjador a dues alçades, deixa poc espai per a persones amb mobilitat reduïda.
  • Cuina tradicional actualitzada, recuperació de receptes.
  • Preus correctes i bona atenció.
  • Cal destacar les ceràmiques a la vaixella i detalls com el reposa coberts i el disseny de les cartes, amb unes tapes de pell a modo de cartipàs antic i il·lustracions.

4 comentaris:

  1. Un lloc curiós i ben interessant....

    Al final ens caldrà fer una apartat de València i més quan amb el canvi d'any, la AP7 sigui gratuïta de Tarragona cap avall.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic segura que entre setmana i al migdia seria més còmode, a la nit un divendres el xivarri anava "in crescendo"...

      Em va sorprendre gratament València. Haurem de tornar-hi, sí.

      Salut!

      Elimina
  2. Mai havia sentit parlar d'això del trinquet. Es veuen plats interessants i a preus molt bons, oi?

    Per cert... disculpa la meva ignorància però què és un vi vegano?

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc sabia què era el trinquet, només coneixia la pelota basca i resulta que és molt similar :-)

      Vi vegano, no puc creuere que anant amb el Ricard no ho sàpigas!
      Al procés de clarificació del vi s'afegeixen floculants per aglutinar les partícules en suspensió i facilitar la seva el·liminació. Sempre pots esperar meses i meses i anar retirant del fons però aquesta etapa accelera el procés.
      Aquest floculants acostumen a ser albúmines procendents d'ou, gelatina dels ossos d'animals, de la caseïna de llet o fins i tot de sang... Un vegà no pot beure aquest tipus de vi i la floculació es fa amb materials d'origen mineral o sintetizats qímicament.
      Ara segur que pots deduïr el per què al costat dels monastirs que feien vi, les monges feien "yemas de Santa Teresa" i altres pastissos...

      Salut!

      Elimina