dilluns, 20 d’octubre del 2014

GRAN VIA, TAPES I MARISC A SANT JOAN DESPÍ

Establiment: Gran Via
08970 Sant Joan Despí
Carrer Baltasar d'Espanya, 66
Tfn 933 73 14 82
Preu orientatiu: 22€
Menú: 16,10€

Gran Vía

Especialistes en tapes, marisc i plats castellans. També són bons fent caldereta de llamàntol. L'atenció és familiar i ràpida. Perfecte per a celebracions. Ronden les 4 estrelles però falta ajustar el punt de brasa als plats.

LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Carrer_vianants
Espai:
Gran
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Trones nens
Neteja_serveis:
Bona
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins:
De la Terra
D'altres terres
IDIOMES
Català
Español




Tornem a Sant Joan Despí, la meva segona casa, i trobem un restaurant amb cuina castellana, brasa, un llarg llistat de tapes, una peixera amb llamàntols, una terrassa interior i molt bona atenció.
El propietari porta ja 40 anys dedicant-se a la restauració i ja havíem tastat alguns plats al local que tenia abans d'aquest. L'arròs amb llamàntol estava espectacular.
En aquesta nova ubicació ja porta uns anys i hem anat a alguna celebració d'amics que feien anys, sopars de grup i algun dinar de diumenge quan no tenim ganes de conduir fins a Barcelona.
Ofereixen un menú de tapes i un altre de plats. Nosaltres vam fer el de plats a un preu de 15€ (més IVA) que inclou beguda, postres i cafè.

Com que no ens decidíem a escollir els primers, vam deixar-nos aconsellar i fer un variat de tapes. Pernil, formatge i xoriço per començar.

Després ens van portar un asadillo manchego un pic passat de comí i uns calamars en tires, una mica justets de sal, però molt bons i amb arrebossat gens oliós.


Uns xampinyons planxa perfectes i una ensaladilla rusa amb l'únic fallo que ens va resultar escassa perquè realment estava bona, bona.







Com a plats principals vam demanar uns callos, un secret ibèric i uns peus de porc. El tema brasa ho haurien d'ajustar una mica perquè el porc estava molt fet i la carn queda seca.
Callos
Peus de porc
Secret ibèric
Per postres vam fer crema catalana i fruita. El preu, molt correcte, 15 (més IVA) però si dines a la carta voltes els 20€.

Un lloc recomanable al 100%

4 comentaris:

  1. Doncs si té bona pinta i amb els plats que m'agraden... mmmm.... 'callos'...!!... I "potes"....mmmm....

    La llàstima és que no tothom qui sopa habitualment amb mi, li agraden aquests plats... I fent inventari d'amistats amb qui sopo periòdicament , et diria que a cap... :(. Però a mi molt...!.

    I ara amb la crisis, els restaurants 'pijos', per abaixar preus s'han passat al melós de vedella, l'entranya, la entrama... i faran apujar les preus... Per sort amb el sector dur (tripa, cap i pota...), encara no es veuen en cor...

    Però jo gaudeixo molt amb la gamma tipus melós... Ara acabo e compartir un d'escabetxat (i prèviament fet a baixa temperatura), amb el meu fill que avui ha passat per Sabadell... I li faltava pa..!!.

    Salut!!

    ResponElimina
  2. Hola!
    Això dels gustos va molt condicionat amb l'educació gastronòmica que hagis tingut, a casa meva per exemple, la meva mare mai ha cuinat cua, lletons, llengua, orella, cap i pota o ronyons, ni purés!!! Sort que he crescut i he ampliat per compta meva el llistat de plats.

    Jo he intentat que els meus fills mengin de tot i ara fa goig anar amb ells i veure que no demanen un bistec amb patates o hamburguesa.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Quasi podríem estar parlant de la Santíssima Trinitat (callos, peu i secret...). A casa meva, crec que la meva mare no ens va deixar res per descobrir ... Des del cap (literalment) fins a la cua... ;-) Però malauradament ho vaig anar perdent, fins retrobar-me amb aquesta cuina ara ja fa uns quants anys.

    A Barcelona, et recomano Can Vilaró, per fer-te un homenatge si t'agrada aquest tipus de menjar.

    I d'aquest lloc, el preu em sembla més que correcte per les quantitats que es veuen a les fotografies, salvant els defectes que anomenes.

    Salutacions!

    ResponElimina
  4. Doncs la meva mare res de res...
    Moltes gràcies per la recomanació. Ja tinc apuntat a la llista Na Mindona per un fer un frit però no sé quan pujaré per Barna.

    Salut!

    ResponElimina