diumenge, 15 de novembre del 2015

ROCXI, BONS ARROSSOS AL BAIX LLOBREGAT

Establiment: Rocxi Sant Joan
08970 Sant Joan Despí
Carrer Rubio i Tudurí, 4
Tfn 93 477 74 41
Preu orientatiu: 35€
Diversos menús des de 22€

Rocxi Sant Joan

Cuina mediterrània amb productes de la zona, suggeriments de temporada i  arròs impressionant, celler correcte, preus sense IVA, servei millorable. Un 3 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Escales
Aparcament:
Difícil
Espai:
Gran
(més_de_100p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Còmode
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Millorable
Presentació:
Clàssica
Vins i caves:
De la Terra
Vins i caves:
D'altres terres
IDIOMES
Català
Español
English

Els meus lectors habituals ja saben que Sant Joan Despí és la meva segona casa així que no és estrany que vagi publicant també restaurants d'aquesta bonica ciutat. Un lloc que tenia pendent i que sempre veig al passar de camí a comprar a l'Esclat és el Rocxi.
Pel nom pensava que era, si no una altre cosa, un restaurant de cuina fusió, disseny o alguna innovació similar i resulta que es tracta de cuina catalana clàssica de tota la vida en un xalet decorat molt correctament, sense avantguardismes. Cambrers amb uniforme molt correctes, cap de sala encorbatat, i predominant una clientela que ja no compliria els 40.
La carta ofereix plats de temporada i un grapat de menús, per a grups, de dies de futbol, degustació, a mida, per emportar... I també resulta que sota la mateixa direcció tenen un altre local al barri de Collblanc (L'Hospitalet de Ll.), un altre més a Sants (Barcelona) i un Rocxi Beach a Castelldefels.
 Disposats a menjar un arrosset vam arribar al Rocxi i després de mirar la carta vam demanar una mica de pa amb tomàquet i un vi negre, Bru de Verdú, D.O. Costers del Segre, per acompanyar un arròs d'ànec, bolets i botifarra (crec). Al cap d'un moment ens diuen que no hi ha arròs d'ànec i el canviem per un arròs de llagostins i bolets.
Abans vam menjar una cassola de closca, bastant bona, una mica picantona perquè els bitxos encara estaven a la cassola i seguien fent la seva en el suquet. Després de demanar tovallons per netejar-nos va arribar l'arròs en un temps raonable.
L'arròs de llagostins i bolets estava impressionant. Boníssim. Vam gaudir molt i fins i tot vam pensar que havíem de tornar a tastar un altre arròs.
Per acabar vam esperar una mica massa per poder tenir la carta de postres però una vegada la teniem ja es van oblidar de nosaltres. Van trigar tant en tornar a veure què volíem que vam tenir temps de canviar d'opinió tres vegades i a la fi, quan va arribar el cambrer, li vaig dir que ja no volíem res, amb la digestió a mig fer no va bé menjar res.

Com que ens quedava gaire bé mitja ampolla de vi vam demanar emportar-nos-la i el compte. Normalment mai ens queda vi a l'ampolla però aquell diumenge estàvem poc bevedors.
Resum, vam pagar 35€ per cap, sense postres, amb un entrant bé i un arròs meravellós. Una atenció lenta i un punt descuidada perquè:
- al servir el vi va mullar la tija de la copa i vaig haver de netejar-la per no tacar-me els dits
- no van adonar-se que després de la cassola de closca tens les mans brutes i necessites un tovalló humit
- es van oblidar de nosaltres una vegada servit l'arròs.

Això sí, l'arròs impressionant!!!

4 comentaris:

  1. No hi ha mai la felicitat complerta, doncs fins abans d'arribar al final, pensava, tot va bé... Públic >40... closca... arròs... el Costers de Segre.... Però llegeixo el final i dic... "trista forma d'espatllar les coses". Tampoc és que sigui greu, però fa molta ràbia quan en un lloc et deixen oblidat... Una mica a l'estil de ·pero si ya han comido loc cabrones.... ahora que no me vengan con prisas"... :)

    salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, em fa molta ràbia també. I si no ho fan per satisfer al client, al menys ho podien fer per omplir caixa, que en postres i cafès sempre marxen de 6 a 12€.

      Ara, per aquest arròs jo crec que tornarem, però només tenir l'arròs a taula demanem el compte i marxem. :-)

      Salut!

      Elimina
  2. He estat un parell de cops al de Sants i allà l'especialitat són els cargols (que és de les poques coses que no m'agraden). Però ni que em matin podria opinar ni del menjar ni del servei, doncs fa molt de temps que vaig anar.

    No pinta gens malament l'arros que us vàreu cruspir... I sap greu la cagada final que et fa sortir dels llocs amb males sensacions.

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat es què l'arròs estava tan bo que hem de fer un pensament. Ara, el servei és millorable en diversos aspectes.

      De la resta de locals que tenen ni idea...

      Salut!!

      Elimina