diumenge, 24 de gener del 2016

PETIT PAU, UN RESTAURANT "IN CRESCENDO"

Establiment: Petit Pau Restaurant
08014 Barcelona
Carrer de l'Espanya Industrial, 22
Tfn 933 313 275
Preu orientatiu: 48€

Petit Pau Restaurant

Cuina mediterrània en un local molt petit. Carta amb 6 primers i 6 segons que varia periòdicament. Vins de la Terra escollits pels plats. Atenció fantàstica, preus no tant. Un 3 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit (16 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Cartolina
Vins i caves:
De la Terra
Altres:
-
IDIOMES
Català
English


Al barri de Sants podem trobar una molt bona cuina mediterrània en un local molt petit. Tan petit que només hi caben 16 persones i per qüestions de distribució en grups de quatre màxim. Això fa que sigui imprescindible reservar i els temps d'espera s'en va a setmanes. Jo volia convidar al Santi pel seu aniversari a final de novembre i quan vaig trucar una setmana abans ja em donaven taula pel 28 de desembre, com que estaria lluny de Barcelona per aquesta data, la següent disponible ja va ser pel 15 de gener. Sense dubtes vaig agafar la taula, tenia ganes de tastar aquesta cuina després d'haver llegit molt bones crítiques del menjar i del preu a diferents blocs.
El local és molt acollidor, amb una cuina vista amb el xef (Marc) i una altra persona a la sala (que desprès vaig saber que és el Pau, qui li dóna nom al restaurant). La carta és curta, 6 primers i 6 segons, amb un cava, un negre i blanc per escollir. Quan canvien els plats, fan el mateix amb els vins.
Vam seure a una taula que hi ha al costat de la finestra i ens van oferir una copa de cava de benvinguda que vam aceptar. Mentre que miravem la carta, explicada plat per plat, van portar-nos un pa boníssim, romesco i olivada per anar picant. Al demanar els plats vam escollir el vi negre, L'Oratori, D.O. Empordà, que té la peculiaritat d'estar criat en dipòsits de ciment soterrats.
La nostra tria, com que ens agrada compartir i tastar, van ser les cloïsses amb bolets, un plat que roman a la carta des dels inicis del Petit Pau. Al explicar-nos la carta ens va dir que les cloïsses eren de Galícia. Estaven tan bones que això de ser 7 al plat gaire bé ens porta un problema. Millor 8, oi?? Bromes a banda, un plat imprescindible.
També vam compartir un arròs d'espàrrecs amb botifarró i formatge. Molt gustós i amb un punt de cocció que ens va agradar força. El formatge era un cheddar blanc no gaire fort que donava un punt més cremós al plat.
De plat principal el Santi va escollir el magret d'ànec amb ginebró i taronja. Fet al punt i acompanyat de carquinyolis, ruca i raves. Pel meu gust massa cítric, pel gust del Santi deliciós.
Per a mi un altre plat que és a la carta temporada per temporada: xai confitat amb formatge i tomàquet amb alfàbrega. Està fet a baixa temperatura per 4 hores, crec recordar que ens va dir el Pau al explicar-nos la carta i estava exquisit. Un plat amb la força del camembert (abans feien servir torta) i la tendresa del xai. Molt encertat el tomàquet fesc per contrastar amb el xai.
I per acabar, que ens van deixar un ratet per baixar la panxa i acabar amb el vi, van mostrar-nos un carretó davant del qual, a la fi, caus i demanes. El pastís de xocolata, molt bo; i el strudel amb crema, fet amb pasta brick estava bé.

Total del compte 94,20€. Un preu normal tirant a alt, com molts altres restaurants barcelonins.
Llavors faig una repasada dels blocs que deien que es menjava molt bé per poc més de 30€ i veig que això era així quan van obrir. Al Guía gastronómica (set 2014), al Els meus restaurants (oct 2014), al La Cuina del Mindundi (nov 2014). I quan arribes al maig del 2015, el compte ja va ser d'uns 75€, com mostra Cuino ergo sum, un preu ja no tant de #soexcited però correcte. I arribes al gener del 2016 i veus que els preus han pujat al voltant d'un 60%, de fet, les meravelloses cloïses, en 27 mesos han anat de 9,20 a 15,20€. Això sí, la copa de cava, el pa, romesco i olivada són cortesia de la casa i no ha variat.
Una cuina fantàstica, una atenció meravellosa, uns preus "in crescendo". Afanya't i reserva taula o com diu la meva mare: "eso te costará la torta un pan".

6 comentaris:

  1. M'encanta la estadística que has fet de creixement de preus.... Només hi falta uns gràfics amb línies de tendència... :)

    A mi em va agradar al preu de llavors.... però amb més preu i la conya de llista d'espera, no em veuran pas més.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahaha, sí, fins i tot gràfica pels plats i pels vins, (pujada de 10 a 15€ en un parell d'anys).
      Ha estat una bona experiència anar-hi, així es pot veure l'evolució d'un restaurant, tant a la cuina com a l'atenció o al compte. Clar que aquesta vegada a qui "l'ha sortit rana" és a mi.
      A veure com va la propera que torni a seguir el teus pasos. :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Caram Pepa, realment en poc temps sortiria una gràfica que es dispararia del dret cap amunt, molt bèstia! Jo tenia pensat tornar-hi perquè li tinc ganes al xai però potser que no esperi un any, no fos cas que el boom segueixi. Tanmateix, m'ho pensaré...
    Per cert, a mi el plat de cloïsses també em va semblar especialment bo.
    Bé, celebro que com a mínim hagueu gaudit de la resta. Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gaudir de l'àpat sí, però és que si per aquest preu no sopem bé es per emprenyar-se molt. Han aprofitat el boom, com dius, per apujar sense miraments, o pot ser els hi ha sorgit una sèrie de despeses extres que desconec, no vull sentenciar, els prejudicis no m'agraden. Sigui com sigui, jo m'he pensaré molt tornar-hi.

      Salut!

      Elimina
  3. Glups... Si més no, la qualitat dels plats no ha baixat... Però els preus potser si que són ara una mica desfasats (una galta amb patates per més de 18€ encara que sigui trufada em sembla excessiu...). Almenys és el que penso jo.

    Molt bona i encertada la comparativa.

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La qualitat no ha baixat, si bé no l'havia tastat abans, sembla pels vostres posts als blocs que la qualitat es manté. El xai és espectacular, fins i tot sembla que ha millorat amb el canvi de formatge.
      Lluny queda el post de Time-out que deia que els segons no pujaven de 10€ i que es podia menjar per uns 30€. Ja veus, ara ronden tots els 18.

      Mira que m'agraden les gràfiques i els diagrames de formatges i barres, hahaha, haguessin quedat tan bonics al post!

      Salut!

      Elimina