diumenge, 10 de setembre del 2017

IOT XIRINGUITO, SUSPENS EN SERVEIS

Establiment: IOT Xiringuito
430037 Tarragona
Ctra. de Platja Llarga, 11
Tfn 977 20 75 52
Preu orientatiu: 25€

Iot Xiringuito
2,5 - Regular però l'arròs molt bo.




Cuina mediterrània a peu de platja. Tapes, arrossos, fideuada i espectacles de música en viu. Atenció lenta, preus de platja. No admeten reserves però a la seva web diu "Reserva ara" 😖. Lavabos evitables. Són 2,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Escàs
Espai:
Mitjà (40 p)
Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Natural
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Escasa
Assecador de mans:
Aire
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Justa
Eficàcia:
Millorable
Presentació:
Curta

Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:

IDIOMES
Català
Castellà




A peu de la Platja Llarga, a la planta baixa de l'edifici on està el Restaurant Tòful de Mar ens trobem el Iot Xiringuito, que en realitat no és una guingueta si no un restaurant amb terrassa. Pintat de blanc i blau, decorat amb teles blaves i motius mariners, la terrassa és la zona principal en la temporada d'estiu. Els lavabos tenen l'accés per fora del restaurant, a la part de l'esquerra, d'aquesta forma els utilitzen tant els clients del Iot com les persones que van a la platja. Són petits i estan bruts, mullats d'aigua, amb sorra... totalment evitables. Només hi ha servei de cambrers pel dinar, els aperitius has d'anar a buscar-lo a la barra, però millor buscar taula primer perquè no fan reserves i segons a quines hores això és com un arment de llops en busca de presa.
Ja havíem intentat dinar allà un parell de vegades però fa mandra esperar a trobar taula així que aquell dia vam anar al voltant de les 12 a fer el vermut i agafar taula fins l'hora de dinar. Un vermut clàssic amb patates i olivetes que vam repetir més tard amb uns seitons en vinagre (no foto) un puntet tous i ja es va fer l'hora de dinar.
La carta es basa en tapes, amanides, arrossos, fideus i fora de carta, segons mercat, ofereixen peixos a la planxa juntament amb altres suggeriments. D'aquests vam demanar les navalles a la planxa que vam trobar prou bé per quantitat i preu.
També uns calamarsets fregits bé però un punt oliosos, això sí, el plat molt abundant.
Per tastar un arròs diferent vam demanar l'arròs melós de pop pels quatre. Estava molt molt bo. Molt bé el punt de cocció, quantitat suficient per fer un parell de platets per cap i amb trossos de pop en quantitat. Un arròs molt recomanable que vam acompanyar amb un D.O. Terra Alta, el Petites Estones Blanc de garnatxa blanca que ens agrada força i en vam beure un parell d'ampolles.

No vam fer postres i vam passar directament als cafès, ens van dir que la casa convidava a uns didalets i vam acceptar, encara que vam haver de recordar-li més tard que els gotets no arribaven. El compte, uns 31€ per cap amb les dues ampolles de vi i aigua però el preu mig volta els 25€.
La puntuació de 2,5 és per l'atenció, que a més de ser lenta és desmemoriada, no parlo de la simpatia... No és lògic que a l'agost, a peu de platja, amb el calor que fa, portin l'aigua a temperatura ambient i que hagis de demanar gel tres vegades. És molest que hagis de demanar el pa repetidament i que els hagis de recordar que t'han dit que et portaran un xopet i no l'han portat. Es molt fastigós trobar uns lavabos bruts, pudents, plens d'aigua i sorra; pot ser són públics però si són del Iot una solució fàcil és donar accés amb una clau. I per acabar, és incomprensible que a la web diguin que truquis per reservar i al trucar et diguin que no accepten reserves (al trucar ens van dir: "si voleu es pot reservar dins a les 13:00, a la terrassa no"). Altres vegades que havíem trucat no ens havien donat aquesta opció.
Conclusió, si passes per allà amb temps i paciència i trobes una taula, l'arròs està molt bo. Així comproves si la resta paga la pena...

6 comentaris:

  1. Uisss.... aquest no és per mi...

    M'emprenya anar perseguint a cambrers per demanar el que s'han oblidat o que em portin el compte....

    Salut!!

    ResponElimina
  2. Mira que l'arròs estava bo però es que entre els cambrers i el lavabos... Pitjor els lavabos, sense dubte.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Doncs molt alt em sembla el 2,5 que els has donat... Ja ha de ser bo el menjar per pujar del 0...

    Salut!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que l'arròs estava mooooolt bo. Si no fos per la resta, seria un lloc per repetir.

      Salut!

      Elimina
  4. El menjar un 10,l'ubicacio un 10, el serveis plens de sorra potser hauríem de demanar a l ajuntament que posessin serveis públics, encara gràcies que permeten els serveis a tothom, platja... Sorra.... Molts restaurants limiten els serveis als clients.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la teva aportació.
      Pot ser la cuina i l'atenció ha canviat des de que vaig fer aquesta ressenya i comprovo que el tema lavabos no ha canviat.
      Com client, hagués preferit l'ús limitat dels serveis només als clients, de fet ha estat un dels motius per no tornar-hi a fer un dinar allà i això que l'arròs estava moooolt bo.

      Com usuari de la platja és una bona idea demanar WC públics a l'ajuntament, i dutxes, altres platges (com l'Arrabassada) tenen aquests serveis.

      Gràcies per passar pel bloc i expressar la teva opinió 😊

      Salut!

      Elimina