diumenge, 29 d’octubre del 2017

RESTAURANT LA PERLA, CUINA TRADICIONAL CATALANA PER GAUDIR

Establiment: La Perla BCN
08004 Barcelona
Passeig de l'Exposició, 62
Tfn 933 29 20 52
Preu orientatiu: 35€

Restaurant La Perla
3,5 - Cuina on el producte és protagonista.




Cuina tradicional catalana, plats de xup-xup, arrossos i brasa. Local amb tres sales privades, molt bona atenció i ràpids, preus correctes. Un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Gran (70 p)
Ventiladors
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Llarga
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:

IDIOMES
Català
Castellà



La Perla va començar a servir vi i barres de gel per l'any 1965 i poc a poc va anar afegint tapes i plats fins que va esdevenir en el restaurant que és avui dia, un local que serveix una cuina tradicional catalana, amb un llistat d'arrossos per tots els gustos i plats fets a la graella.
El local es allargat, amb taules a un costat i taules a l'altre, al fons i ha un passadís amb portes que donen als menjadors privats i més al fons, el lavabos.
La barra està atapeïda de verdures, embotits, pa i plats preparats, però del dia o com molt del dia anterior, que ja sabem que els plats de xup-xup estan millor d'un dia per l'altre en aquesta, la nostra cuina catalana.
Si bé és un local amb la seva història i encant, personalment trobo que no li faria res un "rentat de cara", un canvi de mobiliari i una instal·lació de climatització, a l'estiu els ventiladors es queden una mica curts amb el clima mediterrani. Però la cuina que ofereixen compensa aquestes "mancances", quan seus davant d'un dels seus arrossos tant et fa si a la paret li fa falta una ma de pintura. L'horari de La Perla és només de matins, per esmorzars de forquilla, i als migdies.
La nostra darrera visita va ser a l'estiu i aquell dia no vam fer arròs, però he recuperat una foto d'un dinar de fa temps on vam gaudir de diferents tipus i tots estaven de llepar-se els dits.
Vam començar amb una amanida amb bonítol i anxoves. No vam pensar en demanar mitja ració i va resultar difícil d'acabar, per la quantitat, no perquè no ens agradés.
Ensaladilla rusa, un plat que varia molt segons zones, aquí estava prou bona i vam deixar el plat net. També el pa torrat va estar generós i bo.
Mitja de cap i pota, un d'aquells plats de xup-xup que es fan amb cura i dedicació i que es mengen amb alegria.
Per acabar, també vam compartir (aquests plats sí tenen mida per a compartir, encara que demanis mitja ració) una botifarra amb patates panadera amb allioli.
Per postres vam gaudir amb un pa de pessic, que fan ells mateixos, acompanyat de gelat i les seves ametlles garapinyades.
El compte va ser uns 30€ per cap, però en altres ocasions, demanant vi i algun dels seus arrossos, arriba als 40€.
Un local històric, amb una cuina tradicional on el producte és protagonista i on, a més a més de la carta, sempre hi ha recomanacions en funció del que troben al mercat.

Els diuen que porten davant dels fogons 50 anys i la nissaga segueix, deu ser que ho fan bé.😋

6 comentaris:

  1. Un lloc que m'agrada molt... L'he fet amb els de 3(o+)aTaula i també l'he publicat al QF.

    Llàstima que només estigui obert de migdies, tot i de cara al vespre, potser li faltés glamur, fent referència al "rentat de cara", que encertadament suggereixes... :)

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els menjadors interiors són una mica més "lluïts" però la zona de barra no la recomanaria per un dinar romàntic.

      Una cuina que agrada molt! :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Ha ha... un dinar romàntic a La Perla, diu...

    Dels clàssics de cuina catalana autèntica i contundent sense mariconades que queden a Barcelona. Tot i que el preu pot pujar una mica amb els arrossos que ofereixen (no són pas econòmics...).

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que la cuina tradicional ben feta costa de trobar i penso que els cuiners ho saben i pugen els preus una mica. Al cap i a la fi, la matèria primera no sempre és de elevat cost.

      Salut!

      Elimina
  3. MOLTES GRÀCIES pels comentaris de tots. És un luxe tenir clients amb aquest recurregut gastronòmic tan gran i quan dieu coses tant maques ens treieu els colors!!!!! Seguirem amb aquesta cuina tradicional Catalana Tradicional tan prostituida a Barcelona Ciutat, compran les millors materies primes dels més reputats mercats intentan asumir el sobrecost que tenen aquests productes que desgraciadament son d'una galaxia que ja no existeixen ni a les estrelles neumàtiques!!!! Una abraçada a tots!!!! Sou collonuts!!!! Us respecto moltíssim i sempre aprenc de les crítiques i comentaris vostres. Gràcies per fer la feina ben feta!!!! Fins aviat!!!! MERCI!!!!��
    Salva Serra
    #laperlabcn
    50 Anys al peu del fogó!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Salva, benvingut al meu bloc i gràcies pel comentari.
      Gràcies a vosaltres per fer una cuina veritablement tradicional. Sabem que les matèries primeres que utilitzeu són d'alta qualitat però no és el mateix parlar de peix que de cap i pota i de vegades els restaurants pugen un percentatge més acurat a productes de més elevat preu mentre que, els de baix preu els inflen massa. Finalment pots trobar cartes amb plats de menuts a preus de bistec i això, els que anem a comprar al mercat i sabem una mica de com estan els preus, no ens fa gaire gràcia.
      Enhorabona per aquests 50 anys al peu del fogó i endavant a per un altres 50!!!

      Salut!

      Elimina