diumenge, 7 de gener del 2018

L'ARROSSERIA, EL MAQUILLATGE DE LA TELEVISIÓ

Establiment: L'Arrosseria
43881 Cunit
Passeig Marítim, 57
Tfn 977 16 02 91
Preu orientatiu: >45 €

L'Arrosseria
2,5 - Preus desorbitats, arròs gens espectacular
Restaurant especialitzat en arrossos. Tapes, menú infantil, guingueta a la platja durant l'estiu... Espai lluminós i ample, atenció correcta, preus descompensats. Un 2,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accesible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Gran (80 p) Terrassa (estacional)
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires de braços
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Correcte
Eficàcia:
Presentació:
Llarga
Clàssica
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Arrossos per emportar
IDIOMES
Català
Castellà
Comencem l'any publicant un altre restaurant relacionat amb els medis de comunicació, concretament el concurs de TV3 Joc de cartes.
Just acabarem d'aterrar dels nostres dies de vacances per Londres i ens venia de gust menjar un arròs de la nostra terra així que mentre que jo conduïa cap a casa, Tarragona, el meu amor buscava per Google un lloc on dinar un arrosset. Al cap d'una estona em diu "ja el tinc!, 3,9 en Google, truco i reservo." I a mi em sonava el nom però no vaig caure fins que vam arribar i vaig veure el local: va ser el guanyador del concurs televisiu on TRES restaurants van competir pel títol de millor restaurant de la Costa Daurada a peu de platja. I se'm ve al cap un pensament: participen tres restaurants d'una costa de 126 km, des de L'Hospitalet de l'Infant fins a Cunit, que compta amb localitats com Cambrils, que ja per si mateixa podria participar en categories com:

 • el millor a peu de platja
 • amb guingueta
 • sense vistes al mar
 • amb cuina de llenya...

i que a més a més compta amb dos restaurants amb Estrella Michelin. Dir que un d'aquests tres participants, és més, dir que l'Arrosseria de Cunit és el millor de la Costa Daurada, és molt agosarat, o denota un punt d'ignorància front als locals de la Costa Daurada, o el concurs és per promocionar més que per a premiar.
I dit això, us explico com va anar tot, al menys, com ho vaig percebre.
Arribem, aparquem a la porta (crec que tenen aparcament també) i ens quedem a fer el vermut a la terrassa sobre la vorera. La guingueta sobre la sorra no està instal·lada tot l'any. Demanem cervesa i vermut, pregunto quin tenen i em diuen "Izaguirre o natural de la casa, molt bo", doncs vinga, tastem el natural. Preu: 4,85 €, si no acabés d'aterrar de Londres em semblaria car i tot per un vermut amb una oliva!!! Un vermut color de vi, poc especiat, gens untuós, al menys amb sifó passa millor. Per allà estava l'Andreu, el xef que va sortir a la tele, amb el seu davantal net i polit, servint unes tapes a uns amics a la taula del costat, i fins i tot seient a xerrar amb ells. Estem de vacances. Anem cap a dins a dinar.
El local molt ample, parets de vidre i assolellat (ara a l'hivern és com un hivernacle però suposo que a l'estiu l'aire condicionat no deu parar mai) Taules relativament espaiades, encara que la nostra era com una de 4 separada una miqueta, paraments de paper sobre la taula, i sobre el blanc i vidre, un punt de color amb els uniformes blaus i les cartes taronges.
Mirem la carta i veiem arrossos del dia a 10,50 i la resta de la carta al doble, doncs arròs del dia i uns entrants. Quan arriba una dona a prendre'ns nota li dic que farem un arròs del dia, el mar i muntanya, i em mira amb cara molt seriosa i em diu que no tenen arròs del dia, jo pregunto que per què i em diu que els caps de setmana no en fan. Em disculpo al·legant que no sabia quin dia era, que estava de vacances. Llavors, en to seriós i sense un somriure, em diu que quina sort, que la resta no està de vacances i bla bla bla... de seguida va canviar una mica el to, com a més cordial i menys rondinaire, mentre, jo ja estava per aclarir quin arròs demanar.

Com entrants vam optar pels calamars saltejats al wok amb all, julivert i salsa de soja. Els vaig trobar boníssims, tendres i amb equilibri en soja, al menys al meu gust, que es sentia però sense tapar el sabor del calamar.
Per pecar amb el colesterol un platet de morro de porc ibèric, sí, no deixa de ser un plat sense elaboració ni res que si està ben fregidet i cruixent, èxit segur.
Com que no hi havia arròs del dia (ja havia entonat el mea culpa en no adonar-me que era dissabte) vam demanar un arròs de llagostins de la llotja de Vilanova i peus de porc desossats, per 24,50 € per plat, que esperàvem seria meravellós. Doncs pel meu gust li faltava peu, els llagostins ens va semblar que  eren congelats, alguns muscles estaven amb la cloïssa trencada i tenia gust d'arròs mariner, res que el diferenciés d'un arròs de 10,50 €, però a preu de dissabte. Em va decebre tant que no vaig voler ni postres.

Clar que pot ser perquè l'arròs no estava fet pel super premiat xef Andreu (hi ha una paret al restaurant entapissada de títols i premis que ha aconseguit) ja que ell seguia entrant i sortint amb platets per la taula dels seus amics i xerrant amb ells. Que com que portava el davantal, jo vaig pensar que no estava de vacances i pot ser sí que hi estava. Pot ser que si anéssim un altre dia que cuini ell, trobaríem l'arròs fantàstic...
El compte totalment desorbitat per un lloc amb una atenció correcta i seriosa, sense canvi de coberts, amb tovalló de paper, sense postres ni cafè, i amb una copa de vi (per això de conduir), surt a més de 43 € per cap. Un dinar tranquil, amb ampolla de vi, postres, cafè... deu superar de llarg els 50 € i la matèria primera (al menys la de l'arròs que vam menjar) no ho val. Afegir que els preus de la web no estan actualitzats amb els del local, per si voleu fer una ullada...
Encara i així l'arròs que no vam acabar el vaig demanar per emportar, que els gatets s'ho mengen tot. 😺

Aquest establiment és, per mi, un clar exemple on el joc de llums, el maquillatge, el so i un guió davant de les càmeres fan que tot quedi bé a la televisió.
Bon any 2018!!!!

4 comentaris:

 1. Déu nos en guard....

  Mira... jo desprès de mirar un únic d'aquells programes (i deixo clar que ho vaig fer a partir de que em convidessin a participar-hi com opinador), vaig decidir negar-me a anar-hi i també a evitar els restaurants que hi sortien.

  I m'agrada comprovar que vaig ben encaminat... :) Això és una autèntica enredada i a un preu molt car per un arròs tot i no ser "del dia".

  I a sobre, els burros que hi van participar, amb ínfules d'haver "salio en la tele".... La sortida de la dona, amb les vacances, és de les que amb mi ja "llepa".... i el cuineret fent el papallona, ja l'imagino...

  Quin desastre de món gastronòmic... Segur que de tant en tant contracten algun panxa_agraït, perquè els escrigui un reportatge...

  Salut....

  ResponElimina
 2. Doncs jo vaig mirar el primer programa perquè sortien 4 restaurants de Tarragona, en tots 4 hi he dinat o sopat i més d'una vegada, i ja sabia quin guanyaria, es veu "el plumero". El meu preferit dels 4 és el Barhaus i ho segueix sent encara que no guanyés.
  A partir del primer programa, vaig mirar un parell més i ja prou. Hi molt restaurants sense ressò mediàtic que ho fan molt bé però també hi ha que surten a la TV per mèrits propis i no a l'inrevés.

  Per ser el darrer restaurant del 2017 ha quedat així: l'ultimo al llistat. Ara a gaudir del 2018!!

  Salut!

  ResponElimina
 3. Mare de Déu! Quin disaster!! Jo també sóc dels que fujo de llocs mediàtics com aquest. I no et dic res si a més tenen frases lapidàries com la que es llegeix a una de les teves fotografies (RICE TO MEET YOU... WTF???).

  No vaig llegir el post al seu dia, però veig que tampoc em vaig perdre res. Vaig a preparar alguna cosa per treure'm el mal gust que m'ha deixat... ;-)

  Salut!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. hahaha, i a les samarretes dels cambrers crec que hi posava "have a nice rice" o alguna cosa semblant.
   No, no vas perdre't res però m'agrada publicar "aquestes experiències" perquè es vegi que no tot és el que es diu al medis, inclosos internet i Tripadvisor.

   Salut!

   Elimina