diumenge, 22 de juliol del 2018

FC RESTAURANT, REUS ES fARÀ MÉS cONEGUT

FC Restaurant
43201 Reus
Carrer Sant Joan, 22, trasllat al març 2020 a
Plaça del Castell, 2
Tfn 977 94 51 42
Menú S: 18,50 € (no disponible en cap de setmana i festius)
Menú M: 30 €
Menu L: 50 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB

FC Restaurant
4,5 - Cuina d'avantguarda, qualitat i gust.

Cuina fusió, d'avantguarda. Carta reduïda però variada, amb productes de temporada. Local acollidor, molt bona atenció, preus ajustats. Un 4,5 estrelles Pepa Pink.
1 Sol Repsol (2020)

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit (26 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
-
Assecador de mans:
-
Canviador:
-
Extres:
-
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Curta
Vins i caves:
De la Terra
Altres:
Sopars amb maridatge
IDIOMES
Català


Reus és bressol del modernisme així que una cuina d'avantguarda havia de tenir ubicació en aquesta ciutat. Al carrer Sant Joan, tocant la plaça Prim, una vidriera forma la façana del FC restaurant, el nom del qual prové de les inicials del jove xef, el Ferran Cerro, un reusenc format en diferents cuines amb reconeguts xefs. Podeu consultar els detalls a la web del restaurant.

El local és accessible i la separació entre taules permet col·locar una cadira de rodes sense gaire enrenou. Suposo que el lavabo també és adaptat però no vaig entrar en aquesta visita. Diferents models de cadires de cuir (segur que trobes la més còmode), taules de fusta nues, terra en tons grisos i rajoles, combinació de parets de maó, pintades de blanc i de fusta li donen calidesa a l'aire industrial que trobes en entrar per la porta de vidre.
La carta està presentada en tres mides (i tres preus), S, M i L segons el nombre de plats escollits. El menú S només està disponible els dies de cada dia, incloent beguda al migdia. Una opció de menú diari de molt bon nivell.
El tipus de cuina inclou receptes amb ingredients llunyans i al mateix temps cada vegada més habituals com el kimchi i elaboracions com el tiradito, una cuina mediterrània fusionada amb d'altres de més enllà amb un resultat sorprenent. Com diuen ells "una cuina inspirada en viatges". La carta va canviant amb els productes de temporada, a més a més, amb periodicitat mensual, organitzen sopars maridats amb un celler del país.

Nosaltres vam anar a dinar i vam escollir el menú M, amb els aperitius, dos entrants, un segon, postres i petit fours.
Només arribar et porten a taula unes olives i un all per obrir gana i un cistell amb un pa blanc i un altre d'integral. Una bona rebuda. A continuació snack de benvinguda: una versió de les braves a manera de mini croissant, delicioses, una mena de cassoleta de verdures molt apetible, i un canapè de bolets amb tòfona que estava per llepar-se els dits.
Dins dels entrants vam decidir, i no fàcilment perquè tot ve gust, un Empedrat fet amb fesols de Santa Pau, brandada de bacallà, olivada, tomàquet cherry, ceba envinagrada i la seva vinagreta. El fesols molt al punt, cal destacar la brandada, molt gustosa. Sopa freda de tomàquet i síndria osmotizada, també amb api, espàrrecs de marca "Cojonudos" i un dauets de pa amb tomàquet. Un sopa per sucar pa i deixar el plat net.


Steak tàrtar 2.0 amb xips de patata en comptes de pa, personalment prefereixo el pa. Piparres, cogombret i kimchi entre altres ingredients ens va resultar una mica pujat d'amaniment i el sabor de la carn quedava una mica ofegat. Encara que es veu una capa prima, el diàmetre es prou ample i la quantitat del plat és generosa. Aquest plat porta suplement de 3 €. Per acabar els entrants vaig gaudir molt amb el plat Patata i ou, on l'ou va incorporat a la crema  que acompanya als bolets, la papada de porc cruixent i les patates. Em va agradar força el contrast amb el xampinyó laminat en cru.

Passem al segon plat. El Santi va escollir el Magret d'ànec afegint l'opció de "amb gambes" (suplement 3 €). El plat va amb una salsa de cireres i uns bolets. Per a mi el Xai a baixa temperatura, amb poma i una mica d'enciams variats. Un plat deliciós.

Després d'aquell nivell de cuina esperàvem uns postres similars. El Gelat de pal, elaborat amb xocolata torrada, cobert de xocolata i cacauet li va agradar moltíssim al Santi i gens a mi. Qüestió de gustos. En canvi l'Escuma d'orxata amb fruita de temporada em va delectar. Si he de posar un però és que com que estem a l'estiu i fa tanta calor hagués preferit l'escuma més freda, però és clar, parlem d'escuma, no de gelat o xarrup.
Per acabar el festival i tornar al nivell d'entusiasme ens van portar els petit fours, un petit milfulles de pera acabat de fer que vam deixar temperar mentre que acabàvem amb l'ampolla de El Sender, del celler La Fou,  D.O. Terra Alta.

El compte total va ser d'uns 45 € per cap. Un preu que trobo correcte en relació a la qualitat en quan elaboracions i matèria primera així com l'atenció, propera i sense aclaparar.
Una cuina nova a Reus en un local actual, amb bons detalls com el pa, la música ambiental, l'atenció i preus per a totes les butxaques. Un restaurant que donarà que parlar molt més enllà del Baix Camp.

4 comentaris:

  1. Tal com vaig dir el dia de la meva publicació, el lloc promet molt.

    Si saben mantenir el nivell i no decaure en cap dels paranys que envolten aquest món, és un lloc amb molt de futur.

    Tinc pendent tornar-hi, però la llista és tan llarga, que no dono abast... :)

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens va agradar força a un preu que trobo correcte. Anar entre setmana a fer el menú S em sembla una idea molt encertada.

      Ja veurem com evoluciona, bé, més tu que jo, que encara que et queixes, tens més temps que jo. :-)

      Te'l passo per anar a l'apartat conjunt de "restaurants del sud de Catalunya"

      Salut!

      Elimina
  2. Doncs apart de semblar-me meravellós el tiberi que us vareu fotre, em crida molt l'atenció el menú S entre setmana per 18,50 € amb servei i beguda inclosa i amb aquest nivell de cuina que s'intueix i que comentes.

    Molt bon lloc, tot i que per Reus no tinc gaire cosa pendent... :-(

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per Reus directament no però quan vagis a dinar al Can Malcarat, mira a veure si a "Fonda Samper", que està al costat, queda un forat i ja feu una ruta per la zona. :-)

      Salut!

      Elimina