diumenge, 16 de setembre del 2018

BRISA, UN RESTAURANT AL PEU DEL CASTELL DE TAMARIT

Establiment: Restaurante Brisa
43008 Tarragona
Platja de Tamarit, Ctra. 340 A, km. 1.172
Tfn 977 65 13 64
Preu orientatiu: 35 €

Brisa, Restaurante playa
3,5 - Bona cuina, entorn fantàstic.

Cuina mediterrània, arròs, peixos i tapes. Fantàstica terrassa al peu del Castell de Tamarit. Molt bona atenció, preus correctes. Un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Privat
Espai:
Gran (50 p) Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Natural
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Bancs
Trona bebé
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:

IDIOMES
Català
Castellà
Anglès
Francès
Alemany
Holandès

Els restaurants dels hotels acostumen a ser visitats pel públic que no s'hi allotja però, us heu plantejat mai anar al restaurant d'un càmping? Doncs aquí s'ubica el Brisa, en el Tamarit Beach Resort, un càmping de luxe amb parcel·les per caravanes i tendes, bungalows amb tot l'equipament per entrar a fer vacances, i serveis com piscina, zona wellness, perruqueria, supermercat, programes d'animació i esports per a totes les edats, espectacles nocturns i com no podia faltar, diverses opcions de restauració.
Dins d'aquestes opcions tenim el Brisa Restaurant i el Brisa Snack, aquest últim amb una carta més reduïda, plats senzills i sense cambrers. El restaurant té una carta més completa, tant en plats com elaboracions i vins, parament de taula i personal per atendre. Aquest canvi de la zona "snack" ha estat abans de l'estiu d'enguany perquè nosaltres ja hi havíem anat i la diferència entre un i l'altre era el parament de taula i quatre plats; ara sí que hi ha un canvi notable entre les dues zones, també al preu, és clar. 
La terrassa ocupa gaire bé tot l'espai, també hi ha un menjador cobert i a la nit es pot gaudir un sopar al terrat, sota els estels. La ubicació al peu del Castell de Tamarit fan un entorn perfecte per un sopar romàntic o un dinar tranquil.
La carta és mediterrània, plats d'arròs i peix principalment, també hi ha plats per a carnívors, menú infantil i suggeriments del dia. Els arrossos estan molt bé preparats, en fan de 10 diferents i nosaltres, que ja n'hem tastat uns quants, us diré que és difícil quedar-se amb un.
Al seure a taula sempre et posen un aperitiu per obrir boca. Pot ser un salmorejo i una brandada de bacallà; o un gaspatxo de maduixa i musclos enromescats, per exemple.

Com entrants nosaltres sempre demanem els xipirons amb ceba caramel·litzada i maionesa cítrica. La combinació de tots tres elements és fantàstica.
A la darrera visita van oferir-nos, fora de carta, parpatana de tonyina Balfegó i escopinyes a la planxa. Per suposat vam agafar aquestes opcions front als musclos o d'altres plats. Les escopinyes estaven boníssimes, un bon producte de fàcil elaboració però es que la parpatana estava de mort, amb una mena de samfaina i bolets, tan bona que vam deixar la safata neta.


L'arròs s'ha de demanar per a dos com a mínim però sense restriccions a la taula així que si aneu en un grup, es pot fer un arròs per cada dos o tres, per exemple. En aquest dinar vam fer un arròs de mar i muntanya, amb secret ibèric i gamba vermella per la meitat de la taula, i una fideuada amb sípia i cloïsses per l'altra. Gaire bé no vam poder acabar amb tot perquè les quantitats són generoses.


Per postres un parell de gelats de mango i un altra de xocolata per la petita, que tenia un plat de macarrons, nuguets i aquestes coses que mengen els petitons que encara no mengen de tot.
Ens van acompanyar un parell d'ampolles de Bàrbara Forés Blanc (2017), un D.O. Terra Alta que ja coneixem i ens agrada. Una mica d'aigua i cerveses i el compte per a quatre persones i la nena va ser uns 40 per cap. Altres vegades va resultar per 25, tot depenent els entrants que agafis.

Altres arrossos que vam menjar al peu del castell han estat l'arròs de popet i romesco i l'arròs de costa amb alls tendres i sardina. Tots dos molt del nostre gust, el primer amb un punt picant, molt suau i el de sardina va fer les delícies del Santi.

Sembla estrany dir que vas a un càmping a dinar o sopar però el recomano sense dubtes, més encara a finals d'estiu, quan el turisme baixa una mica i la platja està més buida.
Al peu del Castell de Tamarit hi ha places per a persones amb mobilitat reduïda i s'accedeix al restaurant des de la platja però també es pot aparcar al resort i hi ha unes hores de cortesia per fer ús del restaurant.
Ara només ens queda fer una copa en La Mar de copes, a la mateixa platja, uns metres més enllà.

4 comentaris:

  1. Tal com dius, ens costa menjar en restaurants d'hotel i encara més en els de càmping... Però un es porta sorpreses...

    Jo ja porto alguns restaurants d'hotel de BCN, més que recomanables.... I també un de càmping :)

    Tu que coneixes cambrils, tirant avall i passada La LLosa, hi ha el càmping Joan. Amb el seu bar restaurant... Un lloc que no crida, amb els campistes i els nens fent festes d'animació... Però algú em va insistir en que estava prou bé i un dia que féiem una cervesa, vam decidir, fer-nos portar un parell de plats. I sorpresa agradable..!!.

    I si se superen els perjudicis (i reconec que em costa!), els plats que serveixen, són impecables.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aquest no el coneixia i em va molt bé, que tenim amics amb criatures per Cambrils i s'han de buscar llocs "alternatius". Gràcies per l'aportació.

      El Brisa té l'animació prou lluny per a que no t'adonis si ets a un càmping o un hotel. Un lloc molt recomanable.

      Salut!

      Elimina
  2. Doncs mai se m'hauria acudit anar al restaurant d'un càmping... sorprenent! I els arrossos i la resta de plats fan una pinta impressionant (m'he quedat embadalit amb la fotografia dels xipirons...).

    No és un tipus de lloc que freqüenti gaire, però almenys em serveix per obrir la ment a noves experiències (gastronòmiques...).

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, no fan tan bona pinta com en viu i en directe. A veure si amb el mòbil nou ara tinc fotos més fidels a la realitat. Els xipirons són per a repetir sense dubtes. :-)
      Sempre s'ha entrar als llocs amb la ment oberta ;-)

      Salut!

      Elimina