diumenge, 7 d’octubre del 2018

LA BAJOQUETA, UNA OPCIÓ AL MERCADAL, REUS

Establiment: La Bajoqueta
43201 Reus
Carrer de la Mar, 5
Tfn 977 34 54 53
Menú diari: 14,90 € + beguda
Menú cap de setmana, festiu i nits: 19,90 € + beguda
(alguns plats amb suplements)

La Bajoqueta

3,0 - Local petit ben ubicat.



Cuina mediterrània amb menú de 5 plats de primer i 5 de de segon que varia en preu a les nits, cap de setmana i festius. Local molt petit, bona atenció. Plats amb suplement. Un 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit (22 p)
Distribució:
Atapeïda
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
No
Amabilitat:
Eficàcia:
Correcta
Presentació:
Full plastificat
Curta
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà



Tocant a la plaça del Mercadal, dins la nombrosa oferta de restauració, vam anar fa uns dies al restaurant La Bajoqueta, principalment perquè el meu fill tenia ganes de menjar ànec i vam veure que en aquest restaurant hi ha havia.
El local és molt petit i les taules estan molt juntes unes de les altres. Hi ha accès per a discapacitats al local però l'espai per col·locar una cadira de rodes no el vaig veure gaire fàcil.
A nosaltres ens vam ubicar al costat de la finestra, en una de les taules amb més amplitud als voltants.
La carta consisteix en un menú amb 5 plats per escollir, tant en primers com segons, i un trio de postres. Tos amb nom llargs i explicatius. El preu de dimecres a divendres és de 14,90 i a les nits, caps de setmana i festius s'apuja 5 €. Les begudes sempre són a banda.

Quin plats vam demanar al restaurant La Bajoqueta

Per començar una amanida de formatge Brie amb vinagreta de bacó fumat i nou. Això de la vinagreta de bacó a mi no em va fer el pes així que vaig demanar sopa de fresca de tomàquets i pesto i escopinyes fresques. Estava prou bona però no vaig veure el lligam de les escopinyes amb amb la sopa, podia haver sigut qualsevol altre cosa. Per al Santi un carpaccio de vedella de 21 dies de maduració amb tapenada d'olives negres, parmesà i brotes tendres. Us asseguro que hi havia carn sota tota aquesta verdor. Curiós el plat que utilitzen, que al tenir una ceràmica amb puntets negres no t'adones que s'ha acabat l'olivada i segueixes sucant pa. Vam demanar una altra ració de pa!!. 😂



Com plats principals, o segons plats, vam demanar el magret d'ànec a la brasa amb melmelada de préssec, (amb suplement de 6 €) per això havíem vingut a La Bajoqueta, servit amb el mateix acompanyament que el meu plat de filet de porc ral Avinyó amb caramel de vermut de Reus. La carn bona en tots dos plats però l'acompanyament de la patata estava molt justeta de feta i freda, com l'espàrrec i el tomàquet, també freds, fets hores abans... El Santi va optar per l'arròs melós de sípia amb navalles fresques a la brasa (amb suplement de 3 €) que estava bo, segons el seu parer. Jo el vaig trobar massa al dente, però això ja és qüestió de gustos.


Per acabar vam demanar els tres postres de la carta de La Bajoqueta, el nostre cheesecake, sopa fresca de taronja i maduixes al cava Unguillem (BD Visendra) i la crema de vainilla casolana amb galetes mini cookies. La veritat és que molt d'escrit però van ser una mica decebedores, no els vaig trobar el gust casolà.
Tot això amb un vi ecològic Una nit en globus, 2016, D.O. Montsant del celler Josep Grau Viticultors, de Marça. Ens va agradar molt i ja veurem la seva evolució. Afegint aigua, refresc, la ració addicional de pa i suplements, el compte va pujar una mica dels 90 €, uns 30 per cap.

Comentaris addicionals del restaurant La Bajoqueta

El local és molt petit i és millor reservar. El tema cadires de rodes i cotxes de bebè és complicat, les taules estan massa juntes. El tema lavabo el vaig veure inaccessible, no sé si en tenen un altre, a més a més, les portes toquen al terra i costa moltíssim d'obrir i tancar.
Per optimitzar l'espai, la cafetera és d'aquelles petita de càpsules.
La música ambiental la vaig trobar molt encertada i amb volum que permet la conversa a la taula.
A la taula hi trobes sal en escates i bon oli.
La carta té diversos plats amb suplement així resulta que el global del compte el trobo un a mica descompensat per la zona i el que vam menjar.
Bona atenció, encara que amb el local ple, una persona sola atenent la sala fa que tinguis un àpat relaxat, sense preses.

4 comentaris:

  1. La reflexió que fa dies em volta pel cap, és que Reus, és una ciutat molt ben dotada pel que fa a la restauració. Em bellugo bastant per Reus pel tema proximitat amb Cambrils i amb l'esperança de trobar en el mercat, coses que fins fa un any, eren per mi fàcils. Et creuràs que no he aconseguit trobar fetge de vedella, per un paté que m'agrada fer?.

    I voltant per allà, he trobat molts llocs on ben dinar. I no els he publicat perquè tampoc vull reconvertir el meu bloc en un bloc del sud... Però seguint la teva petjada, he estat a Barrut un parell de cops, a la Glorieta del Castell (portat allà per un bon amic), al Mésquetapes (no vaig publicar per oblidar-me de fer les fotos) i a algun altre i prou bé. Si ho comparo amb la meva antiga seu de Sabadell, Reus pel que fa a número de restaurants amb dignitat, guanya per golejada.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot i que aquest restaurant no m'ha deixat un "regust" boig com per repetir, reconec que Reus té una molt bona oferta gastronòmica que fins i tot m'agrada més que Tarragona. Llevat de un grapat de restaurants de Tarragona trobo que a Reus hi ha més "ambientillo".

      Del tema mercat, passa't algun dia pel de Tarragona, té el aparcament gratuït un parell d'hores per compres superiors a 18 € i segur que en trobes fetge. No t'equivoques d'aparcament!!! és el que s'entra des de Ramba Nova, deixant la farmàcia Fullana a la dreta.

      Salut!

      Elimina
  2. Casualitats de la vida, que aquest cap de setmana he descobert la diferència entre bajoca i bajoqueta...

    D'aquest, m'ha cridat l'atenció l'arròs, però per copiarlo i fer a casa... ;-)

    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo aprenc paraules en català pràcticament cada dia, desprès arriba el recordar-les i fer-les servir...
      L'arròs, encara que no es vegi, portava sípia. Ja ens mostraràs "fotico" quan el copiïs :-P

      Salut!

      Elimina