diumenge, 23 de desembre del 2018

RESTAURANTE TONI 3, COM UNA MICA DETINGUT EN EL TEMPS

Establiment: Restaurante Toni 3
08301 Mataró
Puerto de Mataró, local 17
Tfn 937 90 24 17
Preu orientatiu: 35 €

Restaurante Toni 3

2,5 - Atenció professional, terrassa.



Cuina mediterrània i cuina tradicional amb el marisc i peixos com oferta principal. També arrossos. Local clàssic. Atenció professional, terrassa ben condicionada. Preus que no acompanyen el resultat global. Un 2,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Gran (70 p) Terrassa
Distribució:
Atapeïda
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà



El meu germà va venir un parell de mesos a Catalunya per motius de feina i uns dels llocs que va escollir per fer un dinar junts va ser el Restaurante Toni 3, a Mataró, més concretament a la part de baix del Port de Mataró, un passeig ple de restaurants i terrasses amb vistes als vaixells atracats.
El Restaurant Toni 3 està bé, molt clàssic, amb una decoració una mica dels 80 que s'ha actualitzat una mica però la distribució, amb uns panels i unes baranes blaves que intenten separar les taules són poc atractives, pel meu gust. Les taules semblen així que estan més separades les unes de les altres, però només és una impressió.
La terrassa, des de la que es veu la porta amb el aparador i la peixera en una banda i els vaixells atracats a l'altra, està molt ben coberta per treure-li profit tot tot l'any, amb estufes, i mobiliari voluminós, que la deixa una mica atapeïda.
L'atenció és molt bona, personal veterà que sap fer la seva feina. La carta, de cuina mediterrània, amb marisc i peixos, arrossos i plats tradicionals.


Plats que vam demanar al Restaurante Toni 3

Vam fer uns entrants amb pa amb tomàquet per començar. Amanida de peres amb formatge de cabra i vinagreta de mel. Un tros gros de formatge envoltat de peres i molt bon amaniment. Llàstima de l'enciam de bossa. Un assortiment de closques, amb musclos, cloïsses, escopinyes, navalles i cargols de punxa fets al vapor, sense res més. Li van afegir un xarrup d'oli. La "nena" de la casa va demanar una vieira amb foie i ceba confitada. Senzill i bo.


Com plats principals, com és habitual quan vaig amb el meu germà petit, un arròs negre per a dos. També per a dos, arròs melós de bacallà i verduretes, i uns canelons casolans gratinats per a completar la taula. L'arròs negre bo, en canvi l'arròs de bacallà no estava com esperava, més que melós era caldós, un suquet sense lligar, i les verduretes... hi havia algunes que no em feien gaire el pes, com la pastanaga o el bròquil, no és que siguin verdures que no m'agradin, és que a un arròs les vaig trobar estranyes.


Els canelons estaven bé, el formatge, molt d'emmental, però bons.
Gairebé no volíem postres però tenen el sistema "mostrador" en comptes de carta i quan van portar "les mostres" va ser difícil quedar-se sense demanar res.
El meu germà, com també és habitual, pastís de poma; la meva filla, un culant de xocolata blanca que va arribar amb gelat de vainilla, tot molt blanc; pel Santi una pasta fullada amb maduixes i nata, que per a mi va ser el millor.


Tot això amb pa amb tomàquet, el "tinto de verano" (sí, la meva cunyada és "guiri" i l'ha agafat el gust a aquesta beguda), cerveses i aigües, va sumar un compte de 35,5 € per cap. Per la zona pot ser normal, però no vaig trobar satisfacció i preu lligats en la mateixa proporció.

Comentaris del Restaurante Toni 3

Això del nombre al nom no em dóna mai bones sensacions. Sempre penso, és el tercer que obre perquè li va molt bé, tipus franquícia... o pot ser és la tercera prova que fa amb el tema restaurant... Sí ja sé que no s'ha de prejutjar però  quan veig el numeret ja vaig pensant do'n vindrà.

L'aigua que vam prendre és de filtre, osmotitzada, que encara que comporta un cost, no deixa de ser un aigua servida en una ampolla re-utilitzada i el preu era com el de qualsevol altre ampolla de marca embotellada. Deu ser que vinc de Madrid i estic acostumada a que l'aigua de l'aixeta és gratis, bé, a països més allà dels Pirineus també. No em sembla correcte cobrar l'aigua de l'aixeta al preu de l'embotellada.
  
El local sembla una mica per a turistes, encara que té la seva clientela (es veia gent saludant als cambrers) que deu venir de temps passats en els que pot ser, era un restaurant de referència a la zona, o de quan es deia Toni, sense cap ordinal darrera.

Llevat de l'arròs amb pastanaga i bròquil, la resta de plats són prou correctes, però el preu i la satisfacció global m'ha decantat a donar-li al Restaurante Toni 3 una puntuació més baixa. Fins i tot crec que els postres van ser el que més em va agradar...
Pot ser jo estigui equivocada i en tema marisc i peixos sigui molt millor, sempre pots anar a tastar-lo i m'ho expliques. Gràcies!

4 comentaris:

  1. Sense vi, el preu puja prou per ser un lloc sense fu ni fa....

    No passaria pas a la llista si voltés per aquesta zona..

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un lloc que quedarà al fons del sac del 2018. Bones festes!!!

      Salut!

      Elimina
  2. Doncs jo ara ja no vaig per Mataró... i a aquest pas em coneixeré tot el Maresme... :-))))
    Tampoc em sembla un lloc pel que dius i pel preu, com per anar expressament.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Res, segur que hi ha llocs amb millor relació qualitat-preu.

      Salut!

      Elimina