diumenge, 3 de març del 2019

L'HOSTAL DE SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR, MENJARS I ALLOTJAMENT

Establiment: Sant Miquel de Campmajor
17831 Sant Miquel de Campmajor
Plaça Major, 12
Tfn 972 570 712
Preu orientatiu: 20 €

L'Hostal de Sant Miquel de Campmajor

3,0 - Local acollidor, brasa i bona carn.
Cuina catalana, casolana i tradicional. Tapes, xup-xup i brasa. Local acollidor, bona atenció i bons preus. Restaurant de l'Hostal de Campmajor. Un 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Lliure
Espai:
Mitjà (40 p) Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Aire
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Curta
Impresa i de veu
Vins i caves:
De la Terra
Altres:
Allotjament
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès


A la darrera escapada de cap de setmana vam estar visitant  l'Estany de Banyoles i buscant un bon lloc per dinar ens vam recomanar el restaruant de l'Hostal de Sant Miquet de Campmajor per menjar un bon tros de carn a la brasa. La recomanació va venir per part d'un antic company de feina del Santi que ara ha obert un local d'esmorzars i berenars a base de gelats, creps i pastisos, amb el cargol de Canjapet i la tortada de Banyoles com pastisos estrella. Es tracta de la Golafreria Janaret, estan just a la Plaça Major i us recomano fer un tast, amb un suís, per exemple.
L'entrada és una antesala on els iaios del poble juguen a cartes amb el cigaló davant d'una petita barra on atenen també als viatgers que busquen allotjament. Un porta de vidre dóna pas al menjador amb decoració senzilla, de muntanya, amb fusta i parets de pedra, estovalles i cortines de puntetes a les finestres. La carta de Sant Miquel de Campmajor te l'expliquen amb alegria però si vols llegir-la amb calma, és una fulla de plàstic imprès, molt nova, en català, castellà i anglès, sí, perquè allà també arriba el turisme.




Plats que vam demanar a l'Hostal Sant Miquel de Campmajor

Jo només em vaig animar amb un plat d'escalivada per a compartir amb l'altre dona de la taula perquè sabia que després arribaria una bona costella de vedella. Els mascles es van tornar bojos pels cargols a la cassola, però res de compartir, un plat per cadascú. Perfecte, jo somreia per dins pensant en la costella que em cruspiria.

I efectivament, quan van arribar a taula el parell de costelles de vedella a la brasa de un quilogram llarg, els homenots estaven mig tips de cargols, vi, cervesa i pa amb allioli. I jo vaig començar a gaudir d'una carn molt tendra i gustosa sense tenir ni la més remota idea dels dies de curació d'aquell tros de carn. I com que la meva companya femenina li va donar al pa i l'allioli sense miraments (fins al punt que va demanar un altre morter), doncs aquí la que escriu va acabar amb tota la vedella i rosegant tots els osos amb plaer. El plat ceràmic va ajudar a mantenir calent la carn i acabar de fer-ha segons el gust de cadascú.
Es van animar amb els postres, jo no, que tenia el gustet de la vedella. Tres catalans per tots tres. Això del gelat de torró, nata, nous caramel·litzades i raig de Ratafia.
Per beure vam demanar cervesa, vi de la casa, gasosa i aigua. Amb els cafès, el compte va sortir a gaire bé 33 €. Tenint en compte que "el chuletón" va a 32,5 € el quilo, opino que el preu és correcte.


Comentaris del Restaurant de l'Hostal de Sant Miquel de Campmajor

El temps de curació de la vaca que menjo no és un tema que em porti de cap,  no obstant sí miro molt l'oli que menjo i trobar un restaurant amb aquestes setrilleres fàcils d'omplir no m'agrada gens.
Tampoc en fan gràcia trobar en altres restaurants els envasos greixosos amb el tap trencat i tornats a omplir que quan vas a servir-te una mica d'oli t'inunda el plat. Que no proven com ha quedat el tap després de carregar-se'l per poder omplir l'ampolla d'oli altra vegada???? Tramposos amb pocatraça diria d'aquest tipus de restaurants.


A la carta ja especifica que el preu de la carn és S/P però resulta curiós que al compte, si fas el càlcul, el preu per quilogram de les dues costelles de vedella varien en 10 cèntims.

No obstant això, el local es acollidor i el que vam menjar estava prou bo, a més a més, el poble és tan petit que no hi ha més opcions, llevat del camping situat uns quilòmetres més al nord.

2 comentaris:

  1. M'ha fet gràcia la teva comprovació del preu de la carn, en funció del pes... :) Però tens raó...

    I en canvi en el tema oli als restaurants, no soc tant primmirat. Al menys en llocs com aquest, en que veus que l'objectiu del lloc, va més en fer contents als clients, que no pas a enredar-los. Vull dir que en llocs com aquest, confio amb l'honestedat del lloc. Però tens tot el teu dret ens exigir setrilleres com cal.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una curiositat que no va enlloc, 10 cèntims no són res, només que és més lògic tenir un preu fix, al menys durant el mateix dia :-DDDDD

      Respecte a les setrilleres, aquí al menys estaven netes i eren setrilleres, el que me emprenya molt més és quan reomplen l'ampolla.

      Llevat tot el tema anterior, la carn estava molt bona i el lloc és recomanable sense dubtes.

      Salut!

      Elimina