diumenge, 7 de març del 2021

CAN CULLERES, OBERT EN MIG DE LA PANDÈMIA

Can Culleres
08005 Barcelona
Carrer de Bilbao, 79
tel. 693 06 96 94
Preu orientatiu: 30 - 40 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a GOOGLE VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,5
4,5 - Bona cuina, atenció i espai genial.




Cuina mediterrània amb productes de temporada. Menús temàtics i plat del dia. Local tipus industrial, còmode, lluminós. Molt bona atenció i preus correctes. Són un 4,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava i verda
Espai:
Mitjà (40 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Natural
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tipus llibre Fulla plastificada
Fora de carta de viva veu
Vins i caves:
De la Terra
Altres:
Per emportar
IDIOMES
Català
Espanyol



Al barri del Poblenou, obert al maig de 2020, just després del primer confinament, i ocupant espai a una antiga fàbrica de coberts està el Can Culleres. Al cartel, la "ll" són les xemeneies de la fàbrica i sobre les lletres finals, triangles a mode de teulada de nau idustrial, fent una aclucada d'ull a la història, per que no es perdi el record dels orígens del barri.

L'equip del Can Culleres el componen: la cap de sala, molt eficient; les dues noies de sala, que no es queden enrere; i el dos xicots de la cuina, que van preparant uns platets que et fan difícil la tria.
El Jordi al front de la cuina, també és del barri. S'ha format amb diferents xefs de renom i ara ha tornat al Poblenou a elaborar plats pels veïns i per tothom que vulgui venir al Can Culleres.
A l'entrada, una barra que divideix l'espai en dues zones, una per les taules i una altra per la cuina. Al final de la barra els lavabos i un passadís curtet dóna pas a una sala amb una taula llarga, per uns 18 comensals (que ara està amb ús limitat, és clar). Una sala que pot acollir un grup sense molestar a la resta de comensals.
A la porta, una terrassa amb tendals augmenta la capacitat del local.
La decoració es manté amb l'esperit industrial, sostres altíssims, parets de maó, acer, grans finestrals...
Taules de fusta amb cadires de ferro i cuir, molt còmodes, làmpades industrials i a la paret un joc de coberts emmarcat (llàstima no fer la foto).
El lavabo és accessible i enrajolat en blanc fins mitja alçada, combinant amb el terra hidràulic, el mirall fet amb el marc d'una finestra i una aixeta a modo de broc d'una font. Molt bonic.

La carta del Can Culleres

La carta comença amb unes tapes per picar amb opcions vegetarianes. Clàssics com les braves, calamars a l'andalusa, morro, olives, pernil...
Als entrants tenim amanida de burrata, ous ferrats o pasta que acompanyen amb ingredients segons temporada. Ara toquen el calçot i la trufa.
Un parell d'arrossos, caldós amb llamàntol o sec amb botifarra, que es poden demanar per a una persona. 
Dos apartats, un de del mar i una altre de de la terra. amb tres plats cadascú on pots trobar plats de cullera, brasa o tataki.
Quatre postres a l'apartat Els dolços per acabar l'àpat amb tatin, torrada de Santa Teresa, pa amb oli, sal i xocolata, pastís de formatge i algun altre fora de carta.
A la carta s'ha d'afegir el plat del dia que varia segons la temporada i  el mercat. El dia que hi vam anar eren el cappelletti farcits de beixamel trufada i parmesà amb salsa de tòfona i tocs de sàlvia.
A banda, fan menús de temporada segons productes. Ara tenen el de "calçotada" que feia molt bona fila.
Preparen menús per a grups per aquella sala tan maca i privada, clar que ara és una opció una mica desada al calaix.
També hi ha carta de vins però com que era impresa i el Santi tenia clar que volia cervesa ja no la vam agafar. De vi negre a copes tenien Brutal i Snou.
Ah! i l'aigua la filtren allà mateix i la serveixen en unes ampolles blaves molt boniques.
Si voleu veure la carta on line, no la tenen a la web, només al IG.

Què vam dinar al Can Culleres

Un dinar en parella. Vam arribar puntuals i de seguida ens van donar a escollir entre dues taules. Tocant al vidre molt millor.
Ell va demanar un cervesa i jo un spritz, que per començar va bé.
Ens va costar decidir els plats i com que eren les tres i veníem amb gana vam demanar un plat de més i el pa. A veure si aprenem a controlar-nos.
Per picar
Vam compartir ensalada russa trufada amb picos i cors de carxofa del Prat a la brasa. La foto de la russa es va fer una vegada ficada la forquilla així que no es veu amb la presentació inicial amb la forma i el cibulet per sobre. Molt, molt bona. Les carxofes també encara que vaig estar a punt de demanar un rajolí d'oli per damunt però amb això del Covid, no sigui cas que em portessin un sobre d'aquells, vaig preferir menjar-les així, a més a més, més "light".


De la terra
Per a menjar amb ganivet i mà el steak tàrtar de filet de vedella amb encenalls de foie que ens van preguntar el punt de picant. Vam demanar "el normal" que m'agrada que no es perdi el sabor de la carn amb el picant. Pel meu gust estava perfecte. Si he de posar un però, el pa, molt trencadís, costava una mica col·locar la carn.
Del mar
Per a menjar amb cullera i pa, les mandonguilles de rap i gambes amb cloïsses i suquet. Vam sucar fins deixar el plat net. També vam llepar les cloïsses per dins i per fora. Un plat rodó amb el que gaudir.
Arrossos
Per a menjar amb forquilla i cullera, l'arròs de botifarra esparracada i carxofes. També hi havia botifarra negra i jo crec que de perol, pel sabor i punt untuós de l'arròs. Perfecte punt de cocció pel nostre gust, puntet de socarrat i botifarra molt bona.
Aquest plat el vam demanar de a més a més. Amb els anteriors ja havíem dinat.
Postres
No volíem res pesat per postres així que vam acabar compartint una mousse de taronja sanguina amb cremós de xocolata blanca, pa de pessic de festucs i sorbet de llimona. Aquests postres són ja de la temporada de primavera i van perfectes amb el bon temps.
Begudes
El Santi va beure un parell de cerveses, jo el spritz i una copa de Snou, un vi senzill, de diari, del celler de Nou de Gaià.
El compte
Amb les begudes i el cafè uns 40 per cap. Un preu correcte pel que vam dinar. Clar que si demanes un plat menys o unes tapes el compte baixa, però pot ser afegeixes una ampolla de vi.

Resum del Can Culleres

  • Local ample, lluminós i amb música ambiental dels 80.
  • Sala privada per a grups.
  • Personal de sala molt professional, atent, eficaç.
  • Cuina amb productes de temporada. Menú temàtic (de dm. a ds.) i plat de dia.
  • Preus correctes per la qualitat i cuina.
  • Mesures Covid: Gel hidroalcohòlic, distància entre taules, carta plastificada amb tapes.
Un equip jove, amb ganes i valents.
Obrir just després del primer confinament i mantenir-se demostra que alguna cosa estan fent bé.
Haurem de tornar-hi a tastar altres plats de la carta. Quina llàstima no tenir-lo més a prop de casa.

4 comentaris:

  1. Pel que dius, es veu ben atractiu. I el tema sostres altíssims, s'agraeix avui en dia.

    No el coneixia ni de nom. M'estic quedant molt obsolet amb les novetats a BCN. Ja un any de sequera porto.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs un lloc molt recomanable per la cuina i per la bona feina del personal de sala. Joves i professionals.

      El Can Culleres està al grupet de locals que han obert durant la pandèmia per això estem una mica descol·locats, a mi perquè m'ha agafat aquí i aprofito. :-)

      Ja vindràs, ja.

      Salut!

      Elimina
  2. Tot fa una pinta excel·lent. Aquestes mandonguilles i aquest suquet que s'hi veu... ummmmmm
    No coneixia aquest lloc però caldrà tenir-lo en compte. Sembla una RQP perfecte

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joan, les mandonguilles una passada. El suquet impressionant, no puc dir com el de la mama perquè la meva mare no ha cuinat gaire mai, i quan es va jubilar el meu pare, ella va dir que també es jubilava i que havent restaurants per què havia de cuinar. No vegis que malament ho ha passat amb els tancament de restaurants hahahahahaha.

      Tornant al suquet, segur que hi ha mares o iaies que el fan així. Un plat obligat si els visites.

      Salut! Petó!

      Elimina