diumenge, 20 de març del 2022

GURE-TOKI, UN BASC MEDITERRANI A LA PLAÇA DEL REI

Gure-Toki
43003Tarragona
Plaça del Rei, 4
tel. 877 23 77 61
Preu orientatiu: 40 €
Menú: 17,50 €
VEURE a GOOGLE
3,5
3,5 - Bons plats i genial atenció.





Cuina basca i mediterrània, "txuletones" i arrossos. Bonic espai i fantàstica atenció. Preus variats. És un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (50 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Aire
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Quadern plastificat
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Sidra
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà



Ubicat a la Part Alta de Tarragona, a la Plaça del Rei, va obrir l'estiu passat el Gure-Toki Jatetxea-Restaurant.
Amb aquest nom ja t'esperes una decoració de taverna basca i una carta de peixos i carns de bona mida i qualitat, no obstant això, la cuina és una mica barreja de plats bascos i plats d'estil mediterrani.

L'espai està molt bé, ample, accessible, taules de fusta amb estovalles "camí de taula" i quadres de la ria de Bilbao, on resulta que hi ha un restaurant que es diu igual. Pot ser li falla una mica l'extracció, els equips situats a les parets de la sala no són tan eficients amb la taula central quan arriba una txuleta amb la graella.

La carta del Gure-Toki

Una carta dividida en "picoteo", entrants, arrossos, peix, "el nostre bacallà" i carns.
Aquí és on veus que no és un restaurant basc tradicional perquè a més a més de la xistorra, les anxoves i altres matèries primeres típiques, trobes albergínies fregides amb mel i pa de vidre, per exemple.

Després hi ha arrossos molt d'aquí, com el mariner, amb llamàntol, negre... A l'apartat peixos hi ha turbot a la Menier, salmó amb salsa d'anet, pop amb romesco i tataki de tonyina amb "ajo blanco". Plats no gaire bascos. Després hi ha tot un siguit d'elaboracions amb bacallà.

Diferents carns en tall entrecot, "txuleta", gallega també, filet, costelletes, ploma de ibèric amb ximixurri i cua de bou a l'estil cordovès.
Als postres no els vaig prestar gaire atenció...

Què vam sopar al Gure-Toki

Passàvem per allí i vam decidir entrar a veure què tal. En arribar ens van servir una tapa de xistorra per tastar-la i una cistella de pa. Molt bona i m'agrada molt això del pa de seguida a taula, que no falti.

Entrants
Vam compartir una truita de bacallà espectacular. Una mica diferent, amb pebrot verd i ceba, feta amb 4 ous i amb bastant bacallà. Una amanida de ventresca de bonítol de Bermeo, pebrots de piquillo i bonítol amanits amb uns alls refregits i vinagreta. Molt bona.


Principals
Un "entrecot de retinto" per tots dos, que van posar en mida doble en un plat calent. La carn estava molt tendra i gustosa, amb patates fregides i pebrot verd.


Postres
--
Begudes
Vam beure una aigua i cervesa.
El compte
El total va ser d'uns 36 per cap. Si afegeixes vi i postres, te'n vas als 45. Un preu una mica elevat per la oferta que hi ha per la zona.

Resum del Restaurant Gure-Toki

  • El local és ample, bonic, amb una bona terrassa a la plaça.
  • El personal de sala és molt atent, simpàtic i sap orientar amb els plats, fa suggeriments honestos.
  • Bons plats. Pocs de cuina basca tradicional, més mariners i mediterranis.
  • Preu un pic per sobre dels restaurants del voltant.
  • Mesures Covid: Gel hidroalcohòlic, distància entre taules, carta plastificada.

Un local pel que han passat Ca l'Óscar, Antic, Ítaca, i ara Gure-Toki.
En global ens va agradar, l'atenció fa molt. Hi havia tres taules més ocupades i les tres per estrangers, espero que els tarragonins li donem una oportunitat, clar que amb tan poca publicitat a les xarxes socials, costa una mica assabentar-se que hi són.

2 comentaris:

  1. Ni idea de que existia. I té bona pinta.

    La truita de bacallà és un dels punts a fixar-se quan un va a restaurants amb l'etiqueta «bascos». És un plat que demanem sempre i en més ocasions quedem decebuts que no pas exciteds. Hi han llocs en que imaginen que la truita de bacallà es pot fer amb els pitjors retalls i no és així.

    Jo el preu no el trobo car, atès que dius que hi havia prou bacallà i actualment és un producte car. Amb el tema carn, ja no sé que dir-hi, perquè hi han moltes diferències segons sigui la raça i aquí ja em perdo una mica.

    Salu!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La truita tenia bons trossos de bacallà i no la trobo cara i amb la carn em passa el mateix, hi ha diferències d'unes carns a altres i tampoc soc una experta.

      El que volia dir és que segons he mirat la carta, alguns plats s'enfilen una mica i més en relació amb els restaurants que té al voltant, exceptuant El Llagut, que més o menys, anant fora de menú també té un preu mig de 40 €.

      Sense dubte és un lloc al que tornaria.

      Salut!

      Elimina