diumenge, 19 de juliol del 2015

BARHAUS, MOLT MÉS QUE UNA ENCISADORA TERRASSA

Establiment: Restaurant Barhaus
43003 Tarragona
Carrer Sant Llorenç, 22
Tfn 977 244 770
Preu orientatiu: 30€
Menú diari: 12€
Restaurant Barhaus

Sabors del Mediterrani amb ingredients de temporada. Plats tradicionals amb tocs innovadors. Una escollida carta de vins, una terrassa preciosa, una atenció fantàstica. És dels meus preferits a Tarragona, un 5 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Difícil
Espai:
Mitjà (50 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Bancs
Còmode
Neteja_serveis:
Bona
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Curta
Vins i caves:
De la Terra
Vins i caves:
D'altres terres
IDIOMES
Català
Español

Aquest restaurant és dels meus preferits de Tarragona. El vaig descobrir gràcies a un amic (Matias), fent un dinar entre setmana i vaig acabar tornant per tastar els plats de carta. Per cert, si no la veus bé i no portes "las gafas del cerca" ells et deixaran unes. Ho trobo genial!!
A la primera ressenya que vaig escriure ja us explicava d'on venia el nom de Barhaus: ubicat a l'edifici del Col·legi d'Arquitectes de Tarragona, es combina la decoració del moviment BAUHAUS i la muralla romana interior. La terrassa és fantàstica, encisadora, ideal per les  nits de primavera i estiu, de fet als mesos d'estiu, amb molta calor, no obren al migdia.
Participen al Tarragona DTapes i han guanyat ja tres vegades la forquilla de la Part Alta. El primer any que van participar, al 2012, amb canelons cruixents de pollastre amb beixamel d'avellanes; al 2014 amb una tapa de bacallà amb maduixes; i al 2015 amb el milfulles de poma i foie. Aquestes tapes, i la del llagostí cruixent del 2013, les podeu tastar com plats de la carta. Abans del Tàrraco Viva, ofereixen un menú romà amb ingredients i receptes de l'època com el moretum, ficatum, garum...
L'altra nit vam anar a sopar per a celebrar que hem aprovat tot, que comencen vacances... tan mateix, qualsevol excusa es bona per anar al Barhaus!!
Entrants:
Mentre que esperavem els plats acostumen a portar un aperitiu de cortesia, i en aquesta ocasió va ser una brandada de bacallà molt suau i amb un molt correcte punt de sal.
Jo vaig demanar el cruixent de llagostins amb salsa de soja. Deliciosa combinació de cruixent amb la carn tendra del llagostí.
El Santi va escollir l'amanida moixama, amb tomàquets raf i ametlles. Amb una moixama més suau que la que s'acostuma a menjar a Múrcia (no perdrem els orígens del pares) on és una tapa típica. Bona, i bons tomàquets!
Tàrtar de salmó amb mostassa a l'ancienne per la meva filla. Em va deixar tastar-lo i puc dir que estava molt bo.
El meu fill no em va deixar ni fer la foto del seu plat: raviolis de foie amb salsa de panses i pinyons. Per tal i com va quedar el plat, imagino que li van agradar.
Tot això amb un D.O.Montsant econòmic i amb bon resultat, Mas Picosa de flor en flor 2013.
Principals:
L'estrella del local, al menys per aquesta família, és el filet de vedella amb salsa cafè de Paris. La carn és molt bona i tendra, i la fan al punt que demanes, però és que la salsa és espectacular. Encara no hem trobat un altre lloc on ens agradi més (és clar, que tampoc hem anat a Ginebre per a comparar, hehehe...)
Espatlles de conill confitades amb farigola, molt bones i mesurats amb la farigola. Aquestes herbes donen molt de gust si et passes i aquestes estaven perfectes.
I pel meu fill, al que vaig haver de robar-li la foto, magret d'ànec amb caramel de soja i daus de poma. El plat va tornar a quedar net i polit, així que sembla que estava bé.
Postres:
Per a compartir un gelat d'avellana, amb xocolata blanca i galetes presentat en dues boles, la de abaix portava una mica de galeta incorporada, donant un toc cruixent.
Els "nens" vam demanar un brownie de xocolata amb gelat de vainilla. Un per cadascú, res de compartir!
Al final del sopar ofereixen un didalet de limoncello o altres licors. T'ho porten en una ampolleta gaire bé individual. El compte aquesta vegada va sortir per uns 36€ per cap.
Un lloc molt més que recomanable, tant a la carta com per l'opció de menú diari, que per 12€ inclou dos plats, beguda i postres. L'atenció sempre és estupenda, és com estar a casa.
Si tens un sopar romàntic és perfecte, i per a grups confeccionen menús personalitzats i disposen d'una altra terrassa gairebé privada.

6 comentaris:

  1. La millor salsa café de París que he provat (a part de la d'un amic que la fa personalment i que porta anys fent proves amb els percentatges de cada espècia que hi posa). Amb aquesta salsa s'ha d'anar amb molt de compte on la demanes, hi ha molts restaurants que s'atreveixen a posar-ho a la carta i quan ho demanes tens una gran decepció, salses de tota mena apareixen al plat totes elles a anys llum de la recepta original.

    Santi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, la veritat és que està de mort, com diu l'expressió: de traca i mocador. Encara que no hem anat a Ginebra a tastar "la madre del cordero" comparant-la amb salses que hem tastat per Francia, no té res que envejar-li. Pot ser aquell restaurant a prop de la T.E. li fes una mica d'ombra.... quina llàstima que no escrivia el bloc i ara tinc les fotos d'aquell Nokia només.

      Petons!

      Elimina
  2. He estat a uns quants restaurants i no havia vist (ni sentit) mai això de les ulleres. Em sembla una idea collonuda, que per quatre euros ja d'entrada li dones un input positiu al teu establiment. Pel que fa als plats, tots es veuen amb una pinta estupenda i em costaria d'escollir tan sols un d'ells.

    Aquest l'anotarem per possibles visites a la teva ciutat.

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de les ulleres, jo que començo a allunyar-me els escrits, ho trobo fantàstic i és l´únic restaurant on l'he vist.
      La carta no és gaire llarga, al voltant d'una desena d'entrants i altres tants de segons però de vegades a mi també em costa decidir què demanar, tot està molt bo!!!!

      Salut!

      Elimina
  3. Aquest si que té bona pinta... i lo de les ulleres ho trobo genial....

    Jo no en porto en la vida normal, però si per llegir.... i en algun restaurant amb poca llum i carta no ergonòmica, les he passades morades...

    Els plats molt bé...!!

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no em portava mai i ara m'he fet unes perquè m'estava plantejant comprar "un palo de selfie" per allunyar més les cartes. :-) El Santi fa uns mesos que va amb ulleres i ho veu tot molt bé! Ens fem grans!!!
      Sí, sí, així es comença Ricard, només per llegir, i a la fi, et canses de portar les ulleres penjant o al cap i et fas unes progressives.

      Espero que t'agradi el lloc i que vegis bé els plats :-P

      Salut!

      Elimina