diumenge, 11 de setembre del 2016

FILOSOFÍA RESTAURANT. DESCARTES: "APENAS HAY ALGO DICHO POR UNO CUYO OPUESTO NO SEA AFIRMADO"

Establiment: Filosofía Restaurante
43003 Tarragona
Plaça d'en Ripoll, 6
Tfn 693 47 16 39
Preu orientatiu: 25€

Filosofía Restaurante

Cuina mediterrània amb tapes, "montaditos", brasa per carns i peixos, hamburgueses gourmet. Decoració filosófica. Magnífica atenció. Celler justet. Preus millorables. Un 2 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (30 p)
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires incòmodes
Neteja_serveis:
-
Assecador_mans:
-
Canviador:
-
Extres:
-
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Informal
Amabilitat:
Eficàcia:
-
Presentació:
Fusta amb pinça
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:

IDIOMES
Español



Recordo aquest local d'un italià que hi havia abans amb dos o tres taules a la plaça d'en Ripoll. Un local que queda una mica allunyat del trànsit habitual dins de la Part Alta de Tarragona i ha d'oferir un plus per fer-te arribar fins allà, bé doncs el plus és "hamburgueses gourmet". Un parell d'amigues em van dir que estaven molt bones així que cap allà vam anar.
Taules de mida ajustada, cadires incómodes (massa rectes), estovalles individuals, fotos de filósofos i un parell de pantalles van passant aforismes, paradoxes...

L'atenció molt amable i atenta en tot moment, al ser dilluns no vam tenir gaire problema en escollir taula sota el aire acondicionat. Ens va donar les cartes i vam fer una ullada al platets com escalivada, timbal del mar, espinacs, braves, amanides. En opció de carns tens filet de cérvol, mitjana gallega (500 g) o de Nebraska (250 g), ànec, secret ibèric i mix de xoriço i morcilla de Burgos. Si vols peix pots escollir entre salmó, bacallà o pop. Com plats estrella: les hamburgueses gourmet de vedella, inclouent la de pollastre, la vegetariana, la vegana, la de salmó, una amb gelat i la infantil. Em va costar una mica decidir entre tanta hamburguesa així que millor per descarte. Vam demanar aigua, cerveses i jo una copa de Priorat Legítim Criança, De Muller, bé, tant bo que vaig fer dues copes. Una caña, una Franziskaner i aigua. A la taula les setrilleres... prefereixo l'arbequina a la picual o cornicabra i si a l'etiqueta llegeixo Jaen, i no veig Sierra de Mágina, de Cazorla o de Segura, ja intueixo un oli potent.
Per començar vam demanar patatas en tempura Filosofía (salsa BBQ Chivas Regal), un nom llarg d'agraïr perquè no sóc de fumats i salses BBQ, bé, a casa tinc la de Jack Daniel's, que el Chivas és massa luxe... La salsa venia servida a banda i ens van avisar que la guindilla vermella pica. Personalment una patata arrebossada no és un plat que em cridi, però a taula va haver-hi majoria i aquí està la foto.
També per a compartir, ensalada de quesos y reducción de Módena. Incloia un formatge de toronja, una crema al centre amb fruits vermells, rocafort, brie, rulo de cabra, unes porcions de formatge tendre... la meva mare va preguntar per torradetes. La cambrera ens va dir que prendria nota de la petició però que de moment només tenien "pan de coca" va dir. Vam acabar-nos els fomatges amb pa tovet.
Per tastar l'hamburguesa Santi va demanar la Volcán de foie y queso. A la carta explica que són 200 g. de vedella Angus, canonges, tomàquet, 40 g de foie "tostado", formatge de mango, brie, ceba caramelitzada i xarop d'auró. El Santi no va poder acabar amb el pa, per la resta diu que estava bé, no gaire calenta la carn, però aceptable.
La meva burger va ser la
Roquefort peppers, descrita amb 200 g de vedella Angus, canonges, tomàquet, formatge rocafort i pebrots a l'ast. Amb tanta descripció els "pimientos asados" ens van quedar en una tira ampla de pebrot vermell calentet i bo, moltísim formagte i una hamburguesa molt prima que estava freda. Vaig demanar que si us plau, la carn estava freda i molt feta així que em van portar una altra menys feta i també sense estar calent. Clar que poc feta i calent és dificil... o no? I si reduïm el diàmetre del disc de carn i augment el grosor? Total, no hi ha qui s'acabi el pa... A la foto es veu que finalment la van fer poc, no està vermella però està poc feta.
La meva mare va optar pel
Bacalao a la parrilla sobre colchón de escalivada y gamba roja con su guarnición. Ja sé que la foto no és gaire bona però es pot veure el bacallà sota la gamba. Algú els hauria d'explicar la diferència entre gambón y gamba roja.
I per acabar el plat que va demanar el meu fill,
Chuletón de vaca gallega a la parrilla (500 g) con su guarnición y su chimichurri. Que aquí es veu la foto de la mitjana de mig kilo per 22,95€ i a continuació la foto de la mitjana de mig kilo per 17,95€ del restaurant gallego Escairon que hi ha Barcelona. Per dir una frase, no sé si filosófica, "no hase farta desir nada más".

No ens vam animar a demanar postres, vam pagar uns 25€ per cap i vam marxar d'allà filosofant sobre el dinar. L'atenció, esmeradísima; als lavabos no hi vaig entrar.

4 comentaris:

  1. Aiiiix... Aquesta mania de barrejar gastronomía amb altres conceptes no sé jo si funciona gaire bé... El que demanes del punt de l'hamburguesa té una solució tan senzilla com tenir-les fora de la nevera des d'una hora abans d'obrir...

    Aquest no pasa a la llista de desitjables. Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que ja la tenien fora de la nevera em van dir. Però es que la part cuinada també estava freda!
      Un desastre...

      Salut!

      Elimina
  2. Encara amb el record fresc de la tarda de xarrera per Tarragona, ara veig el teu post...

    Molt bona la comparativa de les carns dels dos llocs... :)

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon xarrada aquesta tarda, sí, i no hem parlat gaire de la teva fita de 1.500.000 clics al teu blog, encara que altres pensin que avui només tocava aquesta conversa :-)

      Es que la foto estava "a huevo" hahahahaha. Sempre ho dic, que no s'ha d'explicar tant el nom d'un plat a la carta.

      Avui, salut i república!

      Elimina