diumenge, 1 d’octubre del 2017

PULPERÍA CAN LAMPAZAS, POP A FEIRA, ARA PER DUPLICAT

Establiment: Pulpería Can Lampazas
08004 Barcelona
Avinguda del Paral·lel, 159
Tfn 938 53 89 79
Preu orientatiu: 36€

Pulpería Can Lampazas
3,0 - Un bon pop i bonic local



Cuina galega, pop, zorza, braó, peixos i carns... Ampli i bonic local, atenció ràpida, preus inflats. Un 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accesible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Gran
(100 p)
Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica

Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Ampla carta de licors i espirituosos
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès


Aquesta ubicació del Paral·lel va obrir l'agost del 2016 i l'agost d'enguany, 2017, han obert un segon local a prop de la Plaça Francès Macià, amb la mateixa decoració, grandària i, per descomptat, mateixa cuina galega. El local té uns 300 metres quadrats i unes 15 persones treballant, el que garanteix un bon servei, al menys el dia que van anar nosaltres que el local estava estava amb una ocupació del 25% aproximadament. L'entrada és un ampli passadís, on hi ha unes cassoles de coure amb pop bullint, que dóna pas a un enorme menjador amb una cuina vista al fons. Tons marrons i brillants del coure contrasten amb el terra de rajoles "retro" en blanc, negre i blau. Les taules, disposades amb una vaixella de ceràmica de Sargadelos (o tipus) molt bonica (i escantonada) però que deslluïa una mica sobre les estovalles individuals de paper. Bona llum, amplitud, lavabos accessibles a tots tipus de mobilitat i atenció diligent en tot moment. 

La carta inclou plats gallecs com el braó, empanada, cachelos (es serveixen com ració), costella i filet de vedella, pollastre, conill, llobarro, bacallà, lluç... de closca només navalles i petxina variada (zamburiña) i el protagonista: el pop, a feira o a la brasa.
Vam reservar perquè el Ricard havia escrit una ressenya al seu bloc (veure aquí), en teniem ganes de menjar pop i estava amb 30% de descompte amb l'app de El Tenedor.
Ens van seure a una taula molt còmoda i vam demanar una gerra de Ribeiro tèrbol que van portar amb un pa gallec molt bo, en trossos grossos i al preu de 1,90€ per ració.
La nostra tria va ser el pop a feira, sense cachelos, es va semblar massa patata per tot dos sols (segons el que veiem un parell de taules més enllà). El pop estava molt bo, i la ració per a dues persones és correcta. Per a mi, amb un altre tipus d'oli, menys intens, hauria estat millor.
Les petxines variades em van decebre una mica, les esperava més toves i sucoses. Pot ser les meves expectatives eren molt altes o és que recordava les que vaig menjar a Madrid a un restaurant asturià...
Un altre plat que no falta a la cuina gallega és el braó, així que vam demanar braó gallec amb pebrots rostits del Bierzo. La veritat és que la mostra de pebrots que tenia el plat parla per si mateix. 😂Aquesta desena de tires de pebrot (de pot??) no arriba ni a formar un pebrot sencer. La patata per acabar d'omplir el plat està molt bé. En aquell moment ens vam alegrar de no haver demanar la ració de cachelos. El braó, doncs bé.
També vam compartir el plat Can Lampazas, que porta ous de corral, zorza de Lugo (és com un xoriç esbocinat) i patates fregides. Això dels ous ferrats, ja es veu que no està molt aconseguit, rovell massa fet i sense punta torradeta. Una vegada tot barrejat el conjunt del plat està bo, però sense gaire rovell per sucar el pa tant bo que tens a taula.

Per postres vam fer unes filloas, com que no ens acabarem de decidir entre mel i xocolata, ens van oferir molt amablement preparar una de cada i així van arribar. Per a mi delicioses, i això que no sóc de plats molt dolços, però la mel té una dolçor diferent.
El compte, amb el descompte del 30%, va ser d'uns 25€ per cap que en una valoració global està bé. Si hagués pagat els 35€ i escaig la meva valoració hauria baixat perquè, llevat que el local és molt bonic, còmode, que l'atenció és molt correcta, atenta i ràpida en tot moment, els plats que vam demanar són d'elaboració senzilla i matèries primeres no gaire cares. Un dinar amb peix salvatge o filet deu superar els 50€.
Un local enorme que ha de rendibilitzar inversió, i més ara amb el nou al carrer Buenos Aires, que ja opta per les ofertes amb El Tenedor i a mi ja em va bé. M'he quedat amb ganes de tastar l'empanada gallega i un altre platet de pop em menjaria, apartant els trossos més banyats en oli, això sí. Però que quan surtin de les ofertes no sé si estarà al meu llistat de restaurants habituals.

4 comentaris:

  1. He escoltat de primera mà el relat que d'aquest m'ha fet el Ricard, i no sé per quin motiu no m'acabo mai d'animar a anar-hi. Just a l'altre banda del Paral·lel, tens A'Gudiña o bé una mica més amunt el O'Retorno. Tots dos certificats personalment per mi i amb un gran nivell i preu de les racions de pop.

    I... desconeixia que el lacón fos anomenat braó gallec... Ets una caixa de sorpreses... :-)

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Signo el O'Retorno. Crec que millor que aquest, no el local però, que aquest és molt ample, nou i bonic.

      Salut!

      Elimina
  2. M'havia passat per alt, aquesta publicació....

    Els 2 cops que jo he estat, he anat acompanyat per un bon amic, que és amic del propietari i jo sempre tinc por que n aquestes ocasions, el tracte pugui ser com "més favorable", tot i que no tinc cap indici per afirmar-ho.

    Però quan parles d'ocupació del 25% i descomptes del Tenedor, em fa una mica de por que les coses no vagin massa bé per allà....

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Relació qualitat/quantitat/preu, amb el descompte El Tenedor és correcte tirant a pujat, sense descompte el trobo exagerat.
      Clar, tu com has anat amb "enchufe"... :-DDDDD
      Referent a com els hi va, no deu anar pas malament quan acaben d'obrir el del carrer Buenos Aires. Pot ser els descomptes els fan per guanyar clientela. Ja veurem en un any com va, perquè hi tornarem, oi?

      Salut!

      Elimina