diumenge, 5 de novembre del 2017

TAVERNA EL GLOP, CUINA CATALANA A GRÀCIA

Establiment: El Glop
08012 Barcelona
Carrer de Sant Lluís, 24
Tfn 93 213 70 58
Preu orientatiu: 22€
Menús de grup: 23,50 - 43€ 

Taverna El Glop
3,0 - Cuina catalana i molt bona atenció.




Cuina catalana tradicional, carns i peixos a la brasa, plats de cassola, arrossos. Atenció molt amable, preus molt ajustats. Un 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Gran (80 p)
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Llarga
Clàssica
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Sales privades
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès



El Glop pertany a un grup format per tres restaurants: la Braseria, prop de la Plaça Catalunya; el Glop de la Rambla, amb terrassa; i el primer glop, que va obrir al 1978, Taverna el Glop, amb la decoració més clàssica i tradicional.
Aquest està distribuit en dues plantes, però nosaltres només vam veure la de baix, que és accessible per a persones amb diversitat funcional (encara que els lavabos no estan gens preparats per accedir-hi). La decoració és tipus rústic, amb mobles de fusta i estovalles de mocador de farcell, amb una petita sala que dóna a una altra més gran amb les graelles al fons.
La sala estava prou plena però el personal és ràpid i l'espera no es fa llarga. A la carta hi ha nombrosos plats, començant per freds com amanides i carpaccio, altres calents com els canelons de l'àvia, sopa de ceba, favetes, musclos... i tota una sèrie d'embotits i formatges del país i diferents torrades. Com plats principals ofereixen carns i peixos a la graella o amb altres tipus de cuinat, arrosos, i plats de xup-xup de tota la vida.


Aprofitant el foc i les brases vam decidir demanar plats fet així i uns entrants per a compartir: xatonada estil Glop, escalivada brasa, carxofes fregides. Plats molt complets de mida i molt bons, especialment les carxofes. El plat d'escalivada va ser atacat abans de la foto i ja gaire bé no surt res al plat!!!!

Per cadascú vam demanar un plat de costelles de xai, unes galtes, un peus de porc i un variat de verdures per la vegetariana del grup, tots plats a la graella. Uns plats senzills, sans, molt de la terra i correctes de mida.



Vam fer tres postres:
crema catalana, carpaccio de pinya i pastís de mascarpone.

Vam acabar amb uns cafès i cigalons, que juntament amb l'aigua i un vi del Priorat en porró (llàstima ni tinc foto), i pa amb all, oli i tomacons, va sumar tot poc més de 21€ per cap. Un preu molt correcte al barri de Gràcia amb una atenció molt acurada en un local còmode i que, encara hi estar ple, no tenia un xivarri de fons carregós.

6 comentaris:

  1. Són llocs sense pretensions, que van fent la seva feina i la fan bé i amb zero pijades.... Però no estan de moda...

    En canvi, molts dels de moda, et foten el pel.... L'altre dia vaig patir una novetat, d'aquestes que porten el qualificatiu de bistrot, al carrer de Sepulveda, que Déu ni do.... No el publicaré, doncs es veien bona gent i no vull fer sang. Però surts d'allà amb cara tonto....

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És això que dius Ricard, van fent i no necessiten de gastroinstagrams per omplir el local. Tots aquests nous acaben enfonsant-se quan passa un temps, són com un llampec.
      D'aquest que en parler, al menys digues el nom o fes un "insta" per no caure en el lloc!!! :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Un clàssic de Barcelona. Carta senzilla amb plats convencionals de cuina casolana i brasa. Tot i això, Déu n'hi do l'extensió de la mateixa...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per fer un dinar sense experimentar, unes riures amb el porronet i passar un bona estona amb amics és un lloc fantàstic!

      Salut!

      Elimina
  3. Caram, una RQP fantàstica. Bon genero, servit ràpid i a bon preu. Què més es pot demanar?
    Ahhh, m'encanten les estovalles, fan de la terra.

    Joan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joan! Doncs sí, les estovalles ja et fan sentir bé i el menjar està molt bé. Perfecte per a grups quan tinguin coses a celebrar. :-)

      Salut!

      Elimina