diumenge, 3 de juny del 2018

DE PINYOL VERMELL, UN RACONET DE PAU I BON MENJAR

Miscel·lània: BAR de tapes
TANCAT PER JUBILACIÓ FINAL DE 2020
Establiment: De pinyol vermell
08970 Sant Joan Despí
Carrer de Catalunya, 17 
Tfn 931 06 00 82
Preu orientatiu: des de 20 €
5,0 - Producte, atenció i preu.





De Pinyol Vermell va obrir fa poc més d'un any com un espai diferent "per fer una tapa o un platet" a Sant Joan Despí. El local està distribuit en dues plantes: a peu de carrer hi ha la barra i taules per unes 12 persones i a la planta superior l'espai permet seure fins a 20 persones còmodament, i també estan els lavabos.
El fil musical està a un nivell que no molesta en absolut i que sempre he trobat molt encertat (balades dels anys 40 hi havia a la meva darrera visita).
Les seves prestatgeries estan plenes de llaunes i flascons de productes de qualitat, gourmets i D.O. que et garanteixen que el que arriba a taula ha d'estar bo sí o sí. La barra no es queda enrere, amb una sobrassada de Mallorca deliciosa, embotits catalans, mallorquins i ibèrics, incloent el pernil de gla; i a la nevera hi ha una acurada selecció de formatges.




A més a més, a la carta pots trobar plats de planxa com els xipironets o les brotxetes de peix; de xup-xup com les mandonguilles amb sípia o el pollastre amb bolets i foie; i d'altres preparacions com rillettes d'oca, mi-cuit, tàrtars, amanides... Marisc n'hi ha segons temporada i per encàrrec.

Clar que també pots demanar qualsevol de les llaunes de la prestatgeria i menjar-te uns musclos en escabetx, unes escopinyes o un porc senglar amb cebes, per dir-te alguns exemples. Els vins van variant i sempre trobes una bona opció per escollir.

L'atenció de l'Enric i la Lluïsa, la parella que gestiona aquest raconet de Sant Joan Despí, és fantàstica i sempre t'atenen amb un somriure. Els preus són ajustats, segons la meva apreciació, tenint en compte el producte que serveixen. El preu mitjà per sopar volta els 20 € en funció del que demanis.

Però De Pinyol Vermell no és només un espai per cuidar la panxa, es cuiden també la música, la literatura, el dibuix... De tant en tant organitzen recitals de poesia, exposicions de còmics, pintures, fotografia i alguna actuació musical.
Un lloc del que sempre surts amb tots els sentits satisfets.

5 comentaris:

  1. Es veu un bon lloc...!.

    Però crac que t'ha fallat alguna xifra amb lo de "balades dels anys 40" no?

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Doncs no, era el Frank Sinatra, Dean Martin i similars. Pot ser no són balades, es diu "música ligera" ???
      Un local amb molt encant i un punt vintage, amb la revista El Papus penjada a la paret, per exemple.
      A mi m'agafa lluny però el Santi és un client fidel ;-)

      Salut!!!

      Elimina
  2. 5 estrelles per a un lloc de llaunes i productes de xarcuteria?? Molt bé ha d'estar...

    L'anoto doncs, per la propera escapada a Sant Joan Despí... I si tens altres recomanacions d'aquesta població, ja me les passaràs, que l'última visita que vaig fer fa poc, va ser al Follia i no em va deixar gaire bon regust... :-)

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. 5 però a la categoria de "no restaurants". Pot ser he d'afegir algun altre distintiu al bloc per a que es vegi millor.
      També tenen plats cuinats i realment val la pena per fer un mos en aquest local.
      Al Follia no hi he anat mai, això i tot que el tenim per anar fent una passejada quan estic allà, però he llegit comentaris que no m'acaben d'animar i sempre acabem al Can Pau Torrens. :-)

      Salut!!

      Elimina