diumenge, 27 de gener del 2019

PERVERS TAVERNA, PERÒ JO NO VAIG VEURE EL COSTAT FOSC

Establiment: Taverna Pervers
08006 Barcelona
Carrer de Hercegovina, 24
Tfn 93 684 65 71
Preu orientatiu: 23 €

Pervers, taverna poètica

3,0 - Cuina correcta, local just, recitals de poesia.
Cuina mediterrània, platets i tapes amb una carta poètica. Preus d'acord amb la zona. Ambient modernet. Petita terrassa, bona atenció. Un 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (40 p) Terrassa
Distribució:
Justa
Il·luminació:
Tènue
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Carta en un sobre
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Recitals de poesia
IDIOMES
Català




Pervers és un local nou al barri de Sant Gervasi, van obrir al setembre de 2018 i encara no tenen menú de diari, o pot ser no es plantegen fer-ho. Es diu Taverna Poètica perquè una vegada al mes fan recitals poètics però ni idea el per què del cognom "cuina perversa". Segons el diccionari: "pervers, que estima el mal, que fa mal a dretcient".
Es tracta d'un local petit, allargat, amb la barra i cuina a l'esquerra i el lavabos al fons de tot. Les taules justes, i ajustades entre elles, fan que el local sigui una mica angoixant, sort que els colors verds i la llum tènue li donen un punt de relax.
Malgrat la petita mida del local, l'entrada té rampa, el que em pregunto és com podria col·locar-se una cadira de rodes allà dins. Nosaltres eren 4, tres de bona amplada i el quart, molt primet però amb una alçada de gairebé 1,90 metres i el pobre no sabia on col·locar les cames, i més quan van venir a ocupar la taula de darrera i la cambrera li va dir que la cama no podia estar al passadís. La veritat és que el pobre no hi cabia...
La carta és diferent, de format vull dir. Una carta epistolar, amb paper amb renglons, sobre i el segell de la taverna Pervers en el remitent, sense destinatari, com que ha caigut a les teves mans per atzar i l'obres amb aquell neguit d'antany de quan s'escrivien cartes als amics, a la família, als amors d'estiu...


Plats que tenen a la Pervers Taverna

Doncs tenen platets de mida per a dos, pot ser tres, així que la fórmula es demanar i anant picant més que el menú d'entrant, segon i postres. La carta mostra tres blocs: aperitius, amb olives, chips, sardina fumada, seitons en vinagre i d'altres tipus llauna com musclos, escopinyes... mossos freds, on pots trobar ensaladilla, amanides, brandada, hummus, patés, embotits... i mossos calents, i aquí és on entra la literatura de la taverna poètica i trobes elaboracions amb noms com botifarra Farenheit, entranyable de bacallà, greixonera de caminants... i d'altres més prosaics com calamar, cuixetes, ous...
La carta de vins, en una llibreta, inclou una trentena de vins i gaire bé tots amb opció de prendre'l a copes. El pa que ofereixen només és coca de vidre, no serveix per sucar-hi.

Què vam menjar a la Pervers Taverna

Mentre que "els papas" esperàvem a la canalla vam demanar un parell de Gildas per acompanyar el vi i la cervesa. El vi, Terrible, IGP Côtes Catalanes, que en termes poètics podem dir que estava terriblement bo.

Arribats "els nens" a taula vam demanar una ensaladilla, correcta però no de les millors de Barcelona. Unes braves Stendhal, amb allioli d'all negre i una salsa de tomàquet molt bona. No ens van deixar atordits (per la síndrome) però estaven bastant bones. Unes croquetes de pollastre que gairebé em van fer plorar, eren com les de meva infantesa, de quan la meva mare cuinava i jo li robava la massa que tenia refredant.



La meva filla i companyia van demanar les cuixetes d'ànec amb chutney d'orellanes i la truita de patates feta al moment, que sempre és amb controvèrsies perquè a ella no li agrada l'ou cru i a la resta sí.

El grans vam tirar cap a la greixonera de caminants, que eren uns peus de porc, poèticament dit, en púding sobre una coca cruixent, i l'entranyable de bacallà, uns cigrons amb tripa que hagués preferit amb la salsa més lligada. Per acabar unes mandonguilles amb popets, molt gustoses, tendres i assaonades del meu gust, sense masses espècies però no tant calentetes com m'agraden.


Per postres vam compartir entre els quatre uns bunyols de xocolata negre i una mena de pastís de moniato amb mel i ametlles que ens va sorprendre i agradar molt.


El compte

Amb el pa de vidre, Coca-cola, aigua, cervesa i vi, un total de 91,80, no arriba 23 € per persona, que per la zona on està ubicat està molt bé.

Resum de la Pervers Taverna

  • Local no apte per a persones de mida considerable.
  • Ambient modernillo, amb gent de totes les edats.
  • Plats, que ens van agradar molt uns, i no tant d'altres, com menys poètics.
  • Llàstima només hi ha hagi coca de vidre, no vam poder sucar-hi a la salseta del bacallà.
  • Diverses opcions de vi a copes que trobo molt encertada.
  • Organitzen recitals on combinen música i poesia.
No entenc per què diuen "cuina perversa", no la vaig trobar gens dolenta 😋 pot ser tenen un costat fosc que no vaig saber veure...

6 comentaris:

  1. El tema del vi a copes, tant de bo ho fessin a molts llocs.

    Quasi em fa por preguntar, doncs quan la resposta és "com el vol, blanc o negre?", ja difícilment la sé reconduir.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La foto de la carta de vins no m'ha quedat gaire bé :-) però pràcticament tots els vins estaven disponibles a copes.

      A mi també m'agradaria, que el Santi és molt de cervesa. Ahir mateix a Reus, a la Casa del vermut, demano una copa de vi negre i quan ja feia la cambrera per marxar li pregunto que si no havia cap opció i que què em portaria, i em diu "ah, sí, Rioja o Montsant?" Després ja vaig veure que era un Octubre. Bé per fer un aperitiu :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Llàstima de l'espai; però vistes les fotos dels plats, els teus comentaris i el compte final, sembla una bona RQP

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, el vaig trobar molt bé de preu, ara el lloc, molt justet. Ja saps que el Santi i jo som de bona mida però es que l'amic de la meva filla, encara ser prim, és un basc de gairebé dos metres i el pobre no sabia on ficar les cames!.
      Tu aniries justet, que tampoc eres baixet, però a l'entrada hi ha una taula alta, suposo que és on fan els recitals, que és una altra opció. De totes maneres, si estàs per la zona, prova a veure com va. ;-)

      Un petó!!!

      Elimina
    2. Ara he entrat al seu fb i he vist al googlemaps on són..... Sense comentaris, hahahahahaha ;=)

      Elimina
    3. :-DDDDD Des de que no està MJ no és el mateix, ja no hi anem.

      Elimina