diumenge, 31 de març del 2019

PULVINAR, UN CLÀSSIC A TARRAGONA

Establiment: Pulvinar
43003 Tarragona
Carrer dels Ferrers, 20
Tfn 977 235 631
Preu orientatiu: 20 €

Pulvinar - La Cucafera - Les Granotes

3,0 - Econòmic, bo per a grups.
Local especialitzat en pizzes, a més a més entrants, amanides, opcions de carn i peix. Bona atenció, econòmic, bonica terrassa. Un tres estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Molts esglaons
Aparcament:
Plaça de la Font, municipal.
Espai:
Mitjà (40 p) Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Aire
Paper
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tipus paleta
Extensa
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà



El Restaurant Pulvinar està just a la cantonada que fan el carrer Major i la baixada de la Misericòrdia, al carrer Ferrers. Aquesta confluència forma una terrassa que s'eleva sobre la baixada i que és fantàstica, sobre tot a les nits d'estiu on s'aprofita la més mínima brisa.
L'interior del Pulvinar és com una gimcana per a coixes com jo o amb qualsevol altre limitació de moviments. Fins i tot al bany hi ha esglaons amb angles i mides diferents que no faciliten gaire l'accés. Clar, que pots quedar-te a la terrassa, ara, al lavabo no accediràs.
L'interior és molt bonic, molta pedra, i és clar, ocupa l'espai que era la tribuna del circ romà i la decoració amb imatges tarragonines no desentona gens amb la pedra de les parets. 
Al soterrani hi ha una sala privada, especial per a grups.
La Pizzeria Pulvinar és un dels restaurants de tota la vida de Tarragona, van obrir al 1989 i formant la societat Restafera, anys mes tard, La Cucafera i al 2011, Les Granotes. A tots dos locals hi he anat alguna vegada, clar que Les Granotes, amb el parc infantil al mig de la terrassa, el deixo per quan ve la meva neboda o hi ha nens per mig.

Però, la darrera visita a Les Granotes no va resultar tan agradable per una petició de canvi de música a les 12 de migdia, a l'hora del vermut, una vegada demanades les begudes. 
Érem els únics clients del local i van demanar cerveses i spritz i va començar a sonar regueton, llavors vaig demanar si us plau, si es podia canviar la música. La resposta va ser que encara estava tancat i que era la música que ells volien escoltar. #puto_regueton
Els hi vaig demanar disculpes per haver segut sense saber que estava tancat i que marxàvem.
A la fi va resultar que estava obert, ens van portar les begudes, van canviar a reggae i van rondinar amb comentaris que vaig sentir de "si vol òpera bla-bla-bla...". Crec que trigaré en tornar-hi, més que res, perquè no vull molestar.

Però tornem al Pulvinar, que la ressenya va d'aquest establiment i que fan de les pizzes les seva especialitat.

Què pots menjar al Pulvinar

Per suposat pizzes. Un llistat amb una vintena de pizzes pel gust de tothom a les que pots afegir o treure ingredients si et plau. També hi ha entrants estil tapes: calamars, musclos, croquetes... diverses amanides, burrata... I si no et va de gust pizza, tens lasanya, canelons, pasta seca, pasta fresca d'elaboració pròpia, carn i peix. 



Què vam menjar al Pulvinar

Una nit d'estiu, d'aquelles que et va de gust estar a la terrassa, el Santi i jo vam menjar una amanida de tomàquets amb mozzarella i vinagreta d'olivada, un carpaccio de vedella bruna ecològica de la Vall de Boí amb oli d'alfàbrega i formatge parmesà; i una pizza Tarragona amb bacallà, romesco, pebrots i alls tendres. Sense postres, amb una copa de vi negre i una altra de cervesa, un sopar econòmic (20 € sense postres) i agradable.





Sopar de grup al Pulvinar

Hi vam tornar en grupet a fer un sopar a El Pulvinar a base de pizzes. La carta havia canviat de format, modificat el nom d'alguns plats (ara el carpaccio és de vedella, res més) i actualitzat preus.
Per a beure, a més a més de cervesa i aigua, un parell d'ampolles de vi negre El Xafarder, D.O. Conca de Barberà.
Una amanida d'espinacs per una part de la taula, la resta no volia amanida... Per cert, molt bona l'amanida, amb fruits secs, mozzarella i xampinyó laminat. Llàstima aquestes setrilleres reomplertes, sense etiquetes.
I com que havíem vingut a El Pulvinar a menjar pizza, van arribar a taula tot un seguit de pizzes:
Del Nord, tonyina i ceba, una d'elles amb pebrot afegit i que no van cobrar com suplement. Molt bona.

Tropical, sí, tothom té aquell amic que menja pinya en la pizza.😒
Cantàbrica, amb anxoves i tomàquet en daus.


Serrana, de pernil salat, poma, tomàquets i parmesà. Bé, una d'elles sense tomàquets. Si és que som un grup molt estrany...😌(no hi ha foto)
Tarragona, amb bacallà, romesco, pebrot i alls tendres.
Catalana, d'escalivada i llonganissa.


Postres

Gaire bé tots vam compartir postres així que vam demanar mousse de xocolata, pastís de formatge, tòfones de la casa, culant amb gelat, gelat de iogurt búlgar i gelat d'avellana. La veritat és que ens van agradar molt els postres, tots molt casolans.

El compte

En les dues ocasions que vaig desar el tiquet el compte va rondar els 20 €. Un preu molt correcte per fer un sopar un dia qualsevol.

Resum del Restaurant Pizzeria Pulvinar


  • Encara que el seu reclam són les pizzes (que estan molt bones), també pots menjar altre plats mediterranis
  • Local molt adient per a grups, fins i tot amb un menjador privat al soterrani.
  • Ubicació en una zona molt transitada, gaire bé el Carrer Major, en festes i estiu sempre està ple de turistes.
  • Preus econòmics.

5 comentaris:

  1. Conec Pluvinar de fa temps. D'abans d'anar a Cambrils. Hi havia estat algun cop amb el meu fill i veig que continua en la seva línia.

    I de Les Granotes, que no conec, fer la reflexió de la tristesa que provoquen aquests llocs, que sembla que el públic molesti. I la música ha de ser pel públic, no pels que estan al servei. I un lloc està obert o està tancat....

    Però anem a temes seriosos. I en concret SEO (si els del regueton ho llegeixen, al·lucinarant buscant el significat). Cal evitar els paràgraf llargs. Ideal serien de 3 o 4 línies de pantalla d'ordinador. I ho dic pel paràgraf del #puto_regueton :)

    Pensa com es veu aquest paràgraf en un mòbil. Tanta longitud sense respirar, desmotiva a llegir. Millor paràgrafs curts i si cal relacionats.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt malament Les Granotes, una llàstima perquè tenen una terrassa amb vistes a l'amfiteatre magnífiques.

      Ays Ricard, que no aprenc!!! Gràcies pels teus consells, ara miro a veure què arreglo.

      Saut!

      Elimina
    2. Si que aprens i millora la cosa.

      Aquest és un detall addicional, el que crec no havíem parlat.

      Salut!!

      Elimina
  2. Quina exposició de pizzes... :-) Ara ja no sóc habitual d'aquestes, però de tant en tant si que ve de gust una.

    I lo del #puto_regueton, no té perdó de Déu...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tinc problemes amb els comentaris des del meu PC. Em sap greu però ara estic a un Mac.

      Et deia que les pizzes, si són napolitanes, molt millor :-)

      Del puto_regueton ja ni tinc ganes de comentar. A Les Granotes millor no anar-hi a molestar demanant canvis de música o qualsevol altra cosa que no hi sigui a la carta.

      Salut!

      Elimina