diumenge, 23 de juny del 2019

MAJOR TRENTASIS, MOLT BONA OPCIÓ A GAVÀ

Establiment: Major Trentasis
08850 Gavà
Carrer Major, 36
Tfn 936 62 66 52
Preu orientatiu: 50 €
Menú diari: 25 €

Major 36 restaurant

4,0 - Proximitat, de mercat, fantàstica atenció.
Cuina mediterrània, cuina catalana amb els seus punts de modernitat. Productes de temporada, de proximitat, promocionant els del Baix Llobregat. Local acollidor, atenció fantàstica, preus correctes. Un 4 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Zona de vianants
Espai:
Mitjà (40 p)
Terrassa
Distribució:
Còmoda
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
Articles higiene femenina
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Curta
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:

IDIOMES
Català
Castellà



El restaurant Major Trentasis és a Gavà, a una casa antiga amb una distribució peculiar. A l'entrada hi ha un petit rebedor amb un mostrador i una porta amb vidrieres dóna pas a una petita sala amb mitja dotzena de taules, d'aquí, una porta va cap a la cuina i una doble porta s'obre al pati, on estan els lavabos, molt petits però decorats amb gust i al menjador principal amb una capacitat major.
La casa, ubicada a carrer Major, nombre trenta-sis, dóna el nom al restaurant.
Taules ben vestides, una mica justes entre elles però al ser amples et trobes còmoda. Decoració rústica, amb flors i rajoles de sanefes  que donen color i un aire clàssic als menjadors.
La carta és curta però amb suggeriments cantats de viva veu basats en productes de mercat i km 0 que dupliquen les opcions i et fan dubtar en la decisió final. Tot ve de gust en el Major Trentasis!!!
La carta de vins amplia més enllà dels vins i caves catalans i pots beure algun Ribera del Duero, Rioja i Champange.


Plats del Major 36 restaurant

Nosaltres vam anar a primers de maig i vam poder aprofitar alguns productes de temporada, com els espàrrecs. Com suggeriments també hi havia carxofes confitades, micuit, morro amb cigrons, risotto d'espàrrecs, ànec, filet de porc... tot un seguit de plats cantats de viva veu i no saps el preu.
Una mica de pa, una ampolla de Furvus 2016, D.O. Montsant i comencem el festival dels plats seleccionats.

Plats del Major 36 restaurant

Una coca de brie, escalivada i anxoves que estava més bona del que sonava pel nom. Una crep de carxofes confitades amb rovell d'ou que era una autèntica delícia. Llàstima no fer la foto amb la crep oberta però amb el gaudiment vaig oblidar fer-la. Ja teniem els segons demanats però en veure passar una safata amb espàrrecs i al estar en les acaballes de la temporada, no vam voler perdre l'oportunitat de fer un mos i vam demanar-los, sempre i quan no féssim molt enrenou a la cuina. Molt amablement ens vam dir que sense cap problema. I vet aquí la plata d'espàrrecs de Gavà acompanyats d'una maionesa molt suau i una vinagreta molt bona.


Com plat principal el Santi va menjar peus de porc farcits de botifarra, amb uns cigrons i pernil molt originals. Després de farcits estaven tallats a rodanxes i passats per la planxa. Molt bons. I per a mi, ànec rostit a la catalana, amb verduretes, molt bo, sucós i tendre.


No vam demanar postres, estàvem prou tips, però vam demanar cafè i quina sorpresa que venia amb uns carquinyolis.
El compte va ser de poc més de 50 € per cap, sense postres però amb un entrant extra. Ara al fer el post m'adono que no van cobrar la cervesa que va prendre el Santi en arribar, acostumo a avisar aquestes coses però ara ja és tard...


Resum del Major Trentasis Restaurant


  • L'accés i els lavabos estan condicionats per l'estructura de la casa. Complicat per a cadires de rodes.
  • Música dels 80 a l'ambient.
  • Atenció molt amable i atenta. Pel meu gust falta que al cantar els plats de suggeriments fora de carta et diguin el preu també.
  • Pot semblar car però crec que es correspon amb el producte que serveixen, de temporada, km 0 i ben tractat a la cuina.
El Major Trentasis va ser una recomanació de l'Enric, del De pinyol vermell i va ser tot un encert! No cal anar al centre de Barcelona per gaudir d'un bon producte i una bona cuina, apropeu-vos al Baix Llobregat.

4 comentaris:

  1. Totalment d'acord en que no cal anar al centre de BCN, però el que ara em passa és que quan vinc a BCN, em fa mandra moure'm massa d'allà. I més des de que he agafat l'habit de venir en tren...

    Però aquest lloc és un clar exemple de bona cuina i ganes d'agradar.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pel Baix Llobregat hi ha llocs que mereixen molt la pena.

      Salut!

      Elimina
  2. Ets tota una referent i una bona guia per trobar llocs pel Baix Llobregat.
    Encara de tant en tant, trepitjo la zona i em va bé conèixer llocs nous per allà.
    Anoto aquest a la llista.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El Baix Llobregat té molts bons llocs per visitar. Ara tinc pendent el de La princesa i el pèsol. Ja us explicaré quan hi vagi. A més a més he descobert La Copeta, un bon lloc per fer tapetes.

      Gràcies per la confiança.

      Salut!

      Elimina