diumenge, 8 de desembre del 2019

PETIT EN VILLE, CUINA SENSE GLUTEN

Petit en Ville
08015 Barcelona
Carrer d'Aragó, 67
Tfn 937 86 88 60
Preu orientatiu: 25 €
Menú diari: 16 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,0 - Cuina sense gluten, atenció, local.
TANCAT
Cuina mediterrània, tots els plats són sense gluten. Local ample, còmode, molt bona atenció i preus més que correctes. Són un 4 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (50 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Aire turbo
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tipus paleta
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Per a celíacs
IDIOMES
Català
Castellà



Ubicat on abans havia un restaurant clàssic del barri de l'Eixample,  l'espai ha estat reformat, redecorat i amb una nova cuina que treballa sense gluten. Van obrir el passat mes de juliol amb el nom de Petit En Ville. Aquest nom prové del restaurant "mare" En Ville,  de Citutat Vella on la carta és més extensa, tant en cuina com en celler.

L'espai del Petit En Ville no és petit, després de una desena de taules i una barra a l'entrada, un passadís s'obre a un ample menjador lluminós, amb paret d'obra vista, mobiliari fosc, quadres de colors, estovalles blanques i una vaixella acurada. Unes floretes de colores sobre les taules acaben creant una harmonia que et fa sentir còmode només entrar.


La carta del Petit En Ville

La carta indica que els plats no tenen gluten i també informa dels que tenen contingut en lactosa. Pot semblar que la cuina sense gluten és més cara però el cost ve més aviat del fet de controlar i evitar interferències. Si a una cuina només entren matèries primeres sense gluten, ja tens una part de la feina feta, no has de fer zones separades ni neteges addicionals.
Aliments com la carn, el peix, llegums, verdures... no tenen gluten així que només s'ha de controlar l'entrada a la cuina de determinats cereals.
Al Petit En Ville totes les matèries primeres son sense gluten i així cuinen entrants com croquetes, braves, mi-cuit, amanides, ous amb patates... A l'apartat de plats principals tenim arròs i unes quantes opcions "De la terra" i " Del mar" amb vedella, xai, hamburguesa, ànec, pop, bacallà, rap, salmó... Mitja dotzena de postres tanquen la carta.
Des de principis de 2020 confeccionen un menú diari per 16 €. Cada setmana es por consultar al perfil d'Instagram. 


Les begudes també son aptes per a celíacs, a excepció de la cervesa Estrella (també en tenen cervesa sense gluten).

Què vam menjar al Restaurant Petit En Ville

En aquest dinar eren un grup de 4 i vam compartir uns entrants i després vam escollir un plat per cadascú. En arribar ens van obsequiar amb unes olives gegants en amaniment.
Entrants
Croquetes de pernil i bunyols de bacallà. Les racions són de tres unitats però en veure que érem 4 ens van oferir la possibilitat de afegir una unitat. Nosaltres vam acceptar encantats donant per fet que ja ajustarien el preu. Tot dos plats boníssims, sobretot els bunyols. També vam compartir un plat de cigrons saltejats amb cloïsses molt gustosos, molt bons.



Principals
Un parell de plats d'arròs melós de gamba vermella que ens va agradar força. Una cueta de rap a la donostiarra amb patates molt bona i un filet de vedella, foie a la planxa i reducció de Pere Ximènez acompanyat d'un bol de patates fregides de les de tota la vida, també molt del nostre grat.




Postres

Vam compartir un recuit de drap (llet d'ovella) amb mel que estava deliciós. També una crema catalana, casolana i molt bona.

Compte

Doncs a la fi no es van cobrar el suplement que tocava per afegir croqueta i bunyol a les racions. Amb les cerveses i l'aigua el compte va ser d'uns 24 per cap. Gens diferent d'un restaurant que utilitzi cereals amb gluten.


Resum del Restaurant Petit En Ville

Petit En Ville demostra que la cuina sense gluten és tan saborosa i permet elaborar plats tant bons com la que utilitza cereals amb gluten.
El local és molt còmode, ample, lluminós i amb música ambiental dels 90.
El personal de sala és molt atent: ajusta les mides dels plats al nombre de comensals, està al cas d'oferir una altra beguda i si l'has acabada, canvia els coberts amb el plat...

Desconec com funciona el Restaurant En Ville, del carrer Dr. Dou, però al Petit en Ville ja hi hem anat unes quantes vegades i ens agrada molt.

8 comentaris:

  1. No sabia que havien obert un «fill» del que tenen al Raval.

    Només hi he estat un cop al del Raval, però recordo que ens va agradar.

    Són aquells llocs que sense cap explicació, no he tornat. Però tornaria i content!

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, van obrir al juliol, si no vaig errada...

      Un bon lloc, ens va agradar força i com està al costat de la feina del Santi, ja el tenim al llistat dels "de diari".

      El del Raval no el conec, però segur que hi farem cap algún dia. :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Cuinar sense gluten no significa baixar la qualitat ni la varietat. Tot plegat fa molt bona pinta i amb una RQP fantàstica. Caldrà posar-lo a la llista

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte, només has d'eliminar/substituir determinats cereals.

      Segur que t'agradarà :-)

      Salut!

      Elimina
  3. Això està ben a prop del meu antic local a Sants... Ara ho tinc més complicat però no descarto una visita, que encara tinc algún vincle per allà... :-)

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El Santi el té a prop de la feina i és una molt bona opció per anar variant els llocs de cada dia.

      Què dur és haver de dinar fora cada dia...

      Salut!

      Elimina
  4. Jo crec que és més dur fer el dinar cada dia a casa!! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. :-D
      El que més costa és pensar qué fer que l'agradi a tothom a casa. :-P

      Petonets

      Elimina