dimecres, 4 de març del 2020

BODEGA MONTFERRY, L'ESMORZAR I VERMUT DE TOTA LA VIDA

Miscel·lània: ESMORZAR, VERMUT

Bodega Montferry
08028 Barcelona
Carrer Violant d'Hongria Reina d'Aragó, 105 
Tfn 931 62 96 36
Preu orientatiu: des de 5 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,5 - Entrepà del dia, cassoles clàssiques.

Al barri de Sants hi ha la Bodega Montferry, una bodega "de tota la vida" que va obrir al 1965 i després de 48 anys, la parella que la portava va donar el relleu a una altra més jove per a que no es perdés l'essència dels bars de tota la vida.
Un lloc sense luxes, amb botes de fusta que es van netejant i reomplint de vi de Gandesa i vermut casolà, una barra d'acer inoxidable en la que es posen tapes clàssiques i tres petites taules de marbre per seure a fer l'entrepà del dia ocupen pràcticament tota la bodega, el poquet espai que queda s'aprofita amb una barra alta.
De les parets pengen pissarres anunciant cassoles i tapes, juntament amb fotos en blanc i negre i retalls de diari emmarcats.


Què podem menjar a la Bodega Montferry?

Perfecte per fer un esmorzar de forquilla a base de tapes i cassoles clàssiques, tenim croquetes, bomba, ensaladilla, cap i pota, mandonguilles amb sípia, truites... Cada dia publiquen al seu IG l'entrepà del dia, pot ser de bacallà amb pebrots, de fricandó, de sobrassada calenta amb formatge, sardines amb encurtits, bull negre i crema de mongetes...  i si no et va, el demanes del que vulguis, el pa és de mort! #entrepadeldia

A l'hora del vermut també pots escollir entre la versió de les braves, embotits, formatges i tot un seguit de llaunes com escopinyes, musclos...

La fórmula menú diari es fa escollint un entrant i una de les cassoles per menys de 10 €.
Curiós detall de les ampolles de cervesa re-utilitzades per les salses, molt de "bar de tota la vida" que havia vist als barris de Madrid però a Barcelona és la primera vegada que el veig.


Un petit esmorzar a la Montferry

Nosaltres vam esmorzar una cassola de cap i pota picanteta, molt bona, i un entrepà de bonítol amb piparra i ceba en un pa perfecte.
Per rematar l'esmorzar pots fer un cafè amb llet en got clàssic o un cigaló amb rom cremat, amb el seu granet de cafè, canyella en rama i pell de llimona, un cafè estil "cremaet" que serveixen en got de fang.

Un esmorzar així per a dues persones ronda el 12 €. Si t'animes a fer un vermut contundent pot rondar els 15, però surts d'allà pràcticament dinat.

La Montferry és una clàssica de Barcelona de visita obligada i si no vius a prop, l'enyoraràs.

2 comentaris:

  1. Es parla bastant d'aquest lloc i sempre en positiu...

    El que passa és que ho porta o és d'algú que em cau com el cul i no aniré mai....😂😂😂

    L'altre dia per les xarxes i parlant d'un altre lloc (la bodega Bonavista), també vaig dir això i em van renyar dient que aquestes coses no es diuen en públic.... I jo penso que si es poden dir. No insultes a ningú i et limites a confessar una percepció pròpia 😂😂

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :-DDDD Si és que saps massa! Si no ho sapiguessis, haguessis anat a fer un mos.

      Sí que es poden dir, i tant, amb respecte es pot dir tot i al que no li agradi, bon vent i barca nova.

      Sort que Barcelona és prou gran i tens altre bones opcions ;-)

      Salut!

      Elimina