diumenge, 1 de març del 2020

FLAX & KALE, PER A FLEXITARIANS I HEALTHY

Flax & Kale Passage
08003 Barcelona
Carrer de Sant Pere Més Alt, 31-33
Tfn 935 240 052
Preu orientatiu: 35 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
3,5 - Atenció, cuina, horaris

Cuina fusió mediterrània amb molta influencia asiàtica. Plats sense gluten, moltes opcions vegetarianes i veganes. Local ample, molta fusta i cadires justes. Bona atenció i preus correctes per la zona i productes. Són un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Gran (50 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Bancs
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Aire turbo
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Llibre
Llarga
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Per a celíacs
Botiga
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès


El Flax & Kale té tres ubicacions a Barcelona, una més a La Roca Village i la possibilitat de comprar on line. El grup, a més a més, també té tres restaurants vegans estrictes, els Flax & Kale inclouen peix i ous a la seva carta és per un públic més ample (de moment).
L'espai està ambientat amb un llum tènue amb focus direccionals sobre les taules. Taules de fusta, sense estovalles, al igual que les cadires, molt boniques però amb seients justes de mida, sort que hi ha bancs amb major capacitat.
Plantes i pòsters com de mercat, recorden una mica que fa molt anys el passatge era una zona de comerç, un mercat amb parades. Al mig de la sala i ha un parell de taules que es poden tancar amb un portes corredisses, a modo de quiosc i just davant el forn on es fan les pizzes.
Al'entrada del local hi són les neveres amb sucs naturals i begudes fermentades com el kombutxa i un aparador ple de pastisos.
Al fons de la sala hi ha el servei, accessible i amb una finestra enorme des de la que pots veure la gent que travessa el passatge mentre que et rentes les mans.
La cuina està a l'altra costat del passatge, on hi ha també un altre menjador del mateix estil.

La carta del Flax & Kale Passage

Un quadre amb 4 símbols indica amb un cop d'ull si es tracta d'un plat sense processos de calor per sobre dels 45º C (RF- Raw Food), plats vegetarians (PB- Plant-Based), que contenen peix blau o amb alt contingut en greix (OF- Oily Fish) o aptes per a celíacs, (GF- Gluten Free), encara que de fet tots el plats són sense gluten i tots estan en anglès.
Amb aquestes premisses ja podeu imaginar que els plats que surten de cuina són saludables, moltes amanides, plats amb marinats, planxa, sopes i pizzes sense gluten. L'estil de cuina és mediterrània fusió amb asiàtica així que els condiments són potents i diversos plats són picants.

D'altra banda també fan liquats i sucs cold-pressed de verdures i fruites i kombutxa de diferents gustos.
La carta de postres amb una ampla oferta de pastisos i gelats inviten a prendre alguna cosa dolça, fins i tot als menys llaminers.
Com que obren a les 9 del matí, pots anar a esmorzar algun d'aquests pastisos, magdalenes, torrades i bols de fruites. Els caps de setmana amplien la carta amb ous benedict i molts altres plats de la carta dels dinars i sopars pel brunch des de les 9:30 a 17:00
Al final de les cartes hi ha definicions d'alguns ingredients i la taula d'al·lergens.

Què vam sopar al Flax & Kale

Aprofitant la visita del meu germà (el vegà de la família) a Barcelona, vam aprofitar per venir a sopar, sent un total de 4 persones a taula.
Begudes
Aigua d'osmosi, que aquí sí que la cobren, una kombutxa Symbiotic Passion de maracujà, pinya i te bantxa molt refrescant i bo i un parell de cerveses.
A taula van portar també el vinagre i l'oli, en un envàs etiquetat però fàcil de reomplir i vam demanar una cistella de pans variats, amb llavors i fruits secs, amb cúrcuma i cànem, amb lli.


Entrants
Vam començar amb un bol de Spicy Kale Chips, kale deshidratat amb bitxo, baies de Goji, gingebre, coriandre i cacauets. També Plant-Based Oyster, fulla d'ostra, shiitake, caviar d'algues i escuma d'aigua de mar que estava boníssima, no trobes a faltar cap sensació en boca. Mango & Avocado Tartare, de mango i alvocat amb tomàquet sec, ceba vermella i ous de salmó salvatge d'Alaska. Un plat molt i molt bo.



Principals
Un plat anomenat Alaskan Black Cod & Wild Salmon Tartare, això és un tàrtar de bacallà negre d'Alaska, salmó salvatge, ous de salmó i salsa miso-ginger. Aquest plat està a l'apartat d'entrants però el vaig demanar com principal i estava de mort.

Una pizza Noto, de sardines, pasta d'anxoves, pinyons, tàperes, fonoll, safrà, muddica atturrata i oli d'oliva. La muddica atturrata és un substitut sicilià del formatge i s'elabora amb farigola, orenga i pa torrat, tot molt, és perfecte per una dieta vegana i molt econòmic. Molt intensa en sabors de peix blau aquesta pizza.
Un plat d'opció vegana, My Vegan Japanese Girlfriend Bowl, arròs negre, quinoa, jackfruit (el pulled porc vegà), ous plant-based remenats, salsa yakinuku (salsa BBQ japonesa) i coriandre.
La meva filla va gaudir molt amb el Double Black Cod, un bacallà negre marinat en miso, amb shiitake, gírgoles, bok choy (col xinesa) i brou de dashi (brou lleuger de peix) amb all negre. Aquest plat, juntament amb el tàrtar de bacallà i salmò, 
va ser el plat guanyador de la taula.

Postres
Vam compartir uns postres, el que menys ens va agradar va ser el Mango Sticky Black Rice, per l'arròs negre. La llet de coco, el sorbet casolà de yuzu i les perles de mango sí que ens va agradar.
Molt bo el Passion Fruit & Plant-Based Choco Mochi, amb mochis de té verd farcits de xocolata i maracujà, cacau, melò Cantaloup, sopa de coco i un punt de coriandre però els postres guanyadors van ser el de la Copa Suiza, amb cacau, xia i nata de coco, deliciòs.


Compte
Amb una kombutxa que ens vam portar a casa, la Mother Africa de gingebre, hibiscus i taronja, el compte va sortir per uns 34 € per persona. Bastant bé per la ubicació i els plats que vam sopar.

Resum del Restaurant Flax & Kale


  • El local és molt bonic, modernet, però les cadires són per a culets petits. 😝
  • El personal de sala és atent i resol dubtes.
  • Cuina amb molts colors i sabors. Un local per a vegetarians i no vegetarians.
  • Preus d'acord amb la zona i les matèries primeres.


4 comentaris:

  1. Això dels "Flexitarians" sembla el nom d'una secta religiosa... :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. :-D
      Això és la dieta mediterrània de la postguerra: verdura, llegum, cereals i carn i peix ocasionalment.
      Una dieta mediterrània de veritat, no com avui dia, que mengem carn i peix de més amb les consecuencies pel medi ambient, generant un extra de residos i esquilmant el mar.

      Salut i petonets

      Elimina
  2. El lloc té bona pinta i de fa temps el tinc ullat..... Però de la gent que dino/sopo habitualment a més del meu fill, el Jordi, l'Esther i la Marta, no em veig capaç de citar-los allà 😅

    La Marta em diria «anem a un lloc normal» i ja té el seu ventall, per un 3aTaula no el veig i només em queda l'opció fill, que un dia ja em va dir que «no era lloc per a mi».... En tot cas, li tornaré a proposar...

    Jo soc tot terreny.....

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo destacaria el peix, alguna amanida i entrants, per explemple les "ostres vegetals" estan molt bones i ja sabem que no és el mateix però ja saps que la fulla d'ostra és molt semblant.
      També hi ha pasta, però per a tu pot ser no serian una bona opció.
      Els postres, que ja se que no és per tu, no obstant això també són destacables.
      Jo li donaria una oportunitat, però seu a les taules amb banc, que las cadires són incòmodes :-)

      S'ha d'explorar Ricard!! Pot ser t'agrada el kombutxa i tot!!! :-DD

      Salut!

      Elimina