diumenge, 29 de març del 2020

PERINET, VINYES I CELLER AL PRIORAT

Miscel·lània: Vinyes i celler

Mas Perinet
43361 La Morera de Montsant - Priorat
Ctra. de Poboleda T-702, km 1,6 
Tfn 977 827 113
Visites des de 20 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
5,0 - Celler i atenció fantàstics.





El Mas Perinet és una finca ubicada a la D.O.Q. Priorat i conformada per tres terrenys diferents on es conreen les varietats de raïm més adient segons altitud i orografia del terreny, així podem trobar varietats de cabernet, syrah, garnatxa i carinyena amb les que elaboren els vins.
Nosaltres vam fer una visita a les vinyes de Mas d'en Xes, vam pujar en Jeep i vam poder veure com es verema, encara que jo ja ho havia fet de veritat als meus temps d'estudiant. Allà ens vam explicar l'historia de les vinyes, que el tipus syrah i cabernet estan plantades en terrasses mentre que la garnatxa i carinyena es situen als marges. La verema es fa manualment degut a la inclinació del terreny.

Vam degustar una copa de vi i tot seguit una altra vegada al Jeep per visitar el celler. Si no tens problemes de mobilitat, pots pujar i baixar a peu.
El celler és un espai enorme, modern i a la visita et descriuen els passos de l'elaboració del vi i fan un joc per identificar les diferents varietats de raïm segons la forma de la fulla i dels gotims. El sostre de fusta és espectacular però també fa un soroll inquietant.







Al soterrani vam veure les botes i vam poder fer un tast de diferents vins. L'espai és molt bonic, amb unes columnes inspirades en les del passadís del Parc Güell de Gaudí.


Del celler vam anar a la terrassa per fer un dinar elaborat pel Matias, el xef del Quinoa restaurant de Falset.

Menú maridatge del Quinoa Restaurant

Primer una amanida amb raïm i sardina fumada amb un vi jove, el Merit.
Després com plat principal unes mandonguilles amb albergínia blanca que estaven tan bones que vaig repetir i tot. El vi Perinet, un vi més contundent.
Amb els postres, un gelat amb raïm i peres al vi, espectacular de bo, un vi amb un punt aspre molt marcat, el Perinet 1194 que vam acompanyar amb unes trufes de xocolata.



Resum de la visita al Mas Perinet

Va ser una molt bona experiència i vam descobrir, a més a més d'uns vins molt exclusius, els plats del Restaurant Quinoa de Falset.

Una activitat per a realitzar amb amics o en família amb nens quan vingui de nou el temps de verema i ja puguem sortir de casa.

Si vols organitzar una celebració, també s'encarreguen, des de grups petits fins a 150 persones. 

Ara #joemquedoacasa i esperem a que arribi més la primavera per sortir visitar el Priorat.

2 comentaris:

  1. La de diners que ens van invertir en aquestes instal·lacions en el seu moment... Després va passar el que tots sabem, però m'alegra de que algun inversor, ho intenti recuperar.

    Esperem que tot vagi bé!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, una inversió important i a més a més sobredimensionat, no van pensar en el tipus de conreu i producció de la zona.
      Ara hi ha un grup inversor, amb diferents països. Han fet com un "club del vi" i els socis fan aportacions i després tenen advantatges en adquirir vins. Clar que els preus són "internacionals", més aviat nordamericans.

      Nosaltres vam guanyar el concurs verema del IG i vam gaudir molt.

      Salut!

      Elimina