diumenge, 27 de desembre del 2020

L'ÀPAT, CUINA TRADICIONAL, FETA AMB AMOR A MOLINS DE REI

L'Àpat
08750 Molins de Rei
Carrer del Carril, 38
tel. 93 668 05 58
Preu orientatiu: 40 - 50 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,0
4,0 - Cuina, atenció.




Cuina de mercat amb productes de qualitat, de proximitat, de temporada, també plats sense gluten. Espai rústic, còmode i elegant en una casa del 1900. Molt bona atenció i preus correctes. Són un 4 estrelles Pepa Pink.
Plato Michelin.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (40 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Penja-robes
Neteja serveis:
-
Assecador de mans:
-
Canviador:
-
Extres:
-
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tipus llibre
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Per a celíacs
IDIOMES
Català
Espanyol


Acabem l'any 2020 confinats al Baix Llobregat així que, malgrat els horaris restrictius imposats als restaurants, trobem establiments que s'adapten i esforcen per treure el seu negoci endavant i seguir donant un bon servei al client.
L'Àpat n'és un bon exemple, un restaurant familiar que ha fet mans i mànigues per a que els seus fogons romanguin encesos.

Ubicats a Molins de Rei, l'Àpat forma part de la guia dels 50 millors restaurants del Baix Llobregat i l'Hospitalet publicada per l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat.
Dins d'una casa que data del 1900, per entrar hi ha un parell d'esglaons. Decoració rústica i elegant, ofereix un ample espai per gaudir d'un àpat tranquil i còmode.
Estovalles i tovallons de roba, pel tema Covid hi ha distància entre taules, gel a l'entrada però les cartes són les habituals, encara que avisen que mentre que no beguis i mengis has de mantenir la mascareta posada.

La carta del Restaurant l'Àpat

A l'Àpat elaboren una cuina de mercat, tradicional, amb productes de temporada, prioritzant els de proximitat i del Parc Agrari del Baix Llobregat. Aquesta cuina ha guanyat la categoria de "Plat Michelin" a la reconeguda guia.
Amanides, croquetes variades, bunyols de bacallà, un tàrtar de tonyina, pasta i llegums de xup-xup, entre d'altres, composen els entrants i primers.
Arròs de peix, carns a la brasa, mandonguilles o cua de bou formen part del principals, juntament amb plats de peix i un apartat de bacallà.
Per postres hi ha sorbets, milfulles, brownie, carquinyolis... i acaben amb infusions.
A la carta hi diversos plats aptes per a celíacs.
Una opció per a portar a casa amb diversos plats de la carta del restaurants i kits per acabar a la teva cuina una paella, fideua o tàrtar de tonyina.

A més a més hi ha una carta de Nadal a casa però ja només us dona temps a encarregar pel dinar de Reis.

El celler no és gaire extens, incloent referències de tota la península.

Què vam menjar al restaurant l'Àpat

Aquest va ser el dinar just abans de Nadal, una celebració en parella ja que vam decidir no viatjar a Madrid o Múrcia a passar aquests dies amb la família.
Asseguts a taula, vam escollir el vi fent una excepció, ja que acostumem a demanar vins catalans, vam optar per un D.O. Bierzo. Com cortesia unes olivetes mentre que esperàvem els plats, que vam compartit entre tots dos.
Entrants
El plat recomanat a la Guia Michelin, saltat de cigronets d'Astorga, alls tendres, botifarra de perol i negra estava impressionant. Uns cigrons petits, tendres, amb una pell que ni es nota i un gust intens. Les botifarres li donen el punt de carn, greix i espècies amb molt bon equilibri, sense amagar l'all ni el cigrons.
L'altre entrant va ser ous de pagès trencats, patates, carxofa del Prat, papada viada a baixa temperatura. A més a més tenia unes cotnes per sobre ben cruixents. Un plat molt bo.

Principals
També els vam compatir, primer el bacallà confitat, carxofa del Prat, calçots i romesco i després uns daus de filet de vedella amb salsa de mostassa. Dos plats deliciosos, fets al seu punt, tant el bacallà que es desfeia en llesques, com el filet, que estava tendre, fet al punt i amb una salsa de mostassa equilibrada i perfecta per sucar pa. Vam deixar els plats nets.

Postres
Com que era difícil decidir vam compartir el postres degustació, que porta un canutet vasc i un mil-fulls. El canutet va farcit de muselina de crema i el mil-fulls va amb maduixes i nata, encara que es pot demanar amb crema. La nata és fresca, poc dolç, perfecta pel meu gust.
Begudes
A més a més de la cervesa d'arribada del Santi, una ampolla de Quite 2018, un D.O. Bierzo elaborat amb mencía al 100% en una criança mixta barrica de roure i àmfores. Un vi que ens va agradar molt.

Què ens vam emportar de l'Àpat

Al fer la reserva vam encarregar també alguns plats, dins del que quedava, perquè pels canelons ja era impossible.
La coca de foie amb verdures a l'oli d'oliva i punt d'envinagrats que vam sopar a la nit a temperatura ambient. Una combinació senzilla i deliciosa.
Muntat de truita de ceba amb foie i carpaccio de peus de porc que vam fer d'aperitiu a l'endemà, amb un cop de forn pel carpaccio. Perfecte a casa, al restaurant acabat de fer deu ser una meravella.
També fricandó de vedella amb carreretes (cama-secs) i callos, que venen en una bossa al buit per escalfar i servir. Encara no els hem menjat, però ja imagino el resultat.
El compte
Amb les begudes, el cafè i els plats per emportar el compte va ser de 144 € però hem de restar els plats per emportar, llavors es queda en uns 99 €. El preu es justifica amb els productes i el tipus de cuina amb temps i dedicació. El vi té un preu com de costum, el doble que al celler.

Reflexions del restaurant l'Àpat

  • El local és molt còmode, ample, elegant, amb llum, es veu el plat que menges.
  • Accés amb dos esglaons.
  • Covid: respecta l'aforament i hi ha gel a l'entrada. Et demanen que portis la màscara col·locada mentre que no mengis o beguis.
  • Personal de sala és molt atent, professional, canvi de coberts, recollidor de molles de pa, sense explicacions sobreres.
  • Cuina de mercat, bon producte, de temporada, plats tradicionals, bones elaboracions.
  • Plats sense gluten.
  • Preus d'acord al producte, temps i tipus de cuinat, servei i establiment.
  • Classificació Guia Michelin: Plat Michelin 
Cosetes inesperades:
  • Covid: La carta, amb tapes de roba, tipus tríptic i la de vins, un llibret amb tapes de suro, no són gaire "anti-Covid". Deu ser per això que hi ha tovalloletes humides a la taula.
  • Vins catalans, poquets. Esperava que hi hagués més ja que és un restaurant compromès amb el Baix Llobregat, la cuina de la zona i els seus productes.
El resum en poques paraules: el restaurant és per a repetir i recomanar sense cap tipus de dubte per fer un àpat de festa. Tenen molta demanda de menjar per emportar, una altra forma de gaudir de la cuina de l'Àpat.

2 comentaris:

  1. Com a punt negatiu, el tema cartes em sembla poc adient en aquests temps Covid.... I com a positiu, els plats en general i en concret el del bacallà que m'ha provocat salivera de mirar-lo.

    Aquests morros de bacallà a par de bons, tenen aspecte temptador. I és un plat que fem sovint a casa, confitat a baixa temperatura.

    Salut i esperem un millor 2021.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em va agradar molt el lloc i els plats.

      Jo portava al Santi a fer-li una sorpresa i quan arribem em diu "aquesta entrada em sona". I resulta que ja va estar unes quantes vegades amb proveïdors. Està clar que el Baix Llobregat és el seu territori :-D :-D

      Salut! Millor 2021 tindrem!!!

      Elimina