diumenge, 14 de febrer del 2021

INSTITUT MARTÍ DOT, RESTAURANT I BOTIGA

Miscel·lània: Restaurant ESCOLA

Restaurant Pedagógic i Botiga
08980 Sant Feliu de Llobregat
Institut Martí Dot, Carrer Josep Teixidó, 2-12
Tfn 936 851 801
Menú diari: 11,50 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
5,0 - Estudiants, bona cuina, bon preu.






El Institut Martí Dot imparteix el cicle superior de Direcció de cuina i el cicles mitjans de Cuina i Gastronomia i de Serveis en restauració.

Al Palau Falguera s'ubica el restaurant i les cuines dels alumnes de segon curs que elaboren un menú degustació per 20 € que inclou aperitiu, quatres plats, pre-postres, postres, beguda i cafè. Podeu veure la ressenya fent clic aquí.

Al mateix institut fan un menú diari amb producte de proximitat gestionat pels alumnes de primer curs i a un preu de 11,50 € que inclou beguda, postres i cafè. Aquesta ressenya és dels estudiants de primer curs.

Obren durant el període escolar, de dimarts a divendres i sempre és millor reservar perquè hi ha poques taules.
Cada setmana canvien el menú en funció des productes de temporada i mercat, a més a més, al institut hi ha botiga de 13:00 a 14:30 on pots emportar-te diverses elaboracions alimentàries, pa, pastisseria, dolços i plats de cuina. Més informació fent clic aquí.

El menú es pot consultar amb un QR encara que per les persones que no disposin de tfn tenen disponibles fulls impresos d'un sol ús.
El menjador és accessible, molt lluminós i està ventilat i ara, amb les mesures Covid, han ampliat fent una terrassa.

Menú del Restaurant Pedagògic Institut Martí Dot

Aquest menú és de fa un parell de setmanes per que us feu una idea del que cuinen. Sempre recomanen que a taula es demanin plats diferents per a que els estudiants puguin practicar amb els diferents ingredients i tècniques.

Primer comencem amb el còctel de benvinguda. Sense alcohol, Mexicà: suc de taronja, suc d'aranja i llimona. Amb alcohol, Florida: tequila, llimona, suc de pinya i granadina.

Aperitiu
Un ceviche de gall molt bo, amb un marinat perfecte pel nostre gust.

Entrants
Amanida amb fiambre de porc rostit per un de nosaltres, amanida amb raviolis cruixents de formatge i melmelada de ceba. Dos amanides molt bones, ben diferents i de bona mida.


Primers
Arròs negre cremós amb sípia i calamar, molt gustós, encara que el calamar estava un punt dur, dir que les verdures estaven molt bé i que en cada cullerada agafaves de tot. Lasanya d'espinacs amb paté de campanya i crema de parmesà, molt bona però aquí vam trobar la pasta una mica gruixudeta i a la crema de parmesà molt suau.


Segons
Gall arrebossat amb pa japonès i calçots amb all i oli escalivat, un plat molt bo. Llata de vedella Strogonoff amb xampinyons i cogombrets, una carn molt tendra i molt suau.


Postres
Només hi havia una opció, la mousse de llimona, amb una base de xocolata i de te matcha. Molt bons postres.

Cafè
Es pot escollir entre diversos cafès, nosaltres vam demanar un cafè, un vienès i un frappé. Fa goig veure estudiants que també es formen com baristes. Els cafès també venen acompanyats amb les seves galetetes.


Begudes
Es pot demanar aigua i vi. Vam beure aigua i jo una copa de vi negre, no recordo quin era.

Compte

Els preu és 11,50 € per persona, amb aigua i les copes de vi que et vinguin de gust, amb cafè o sense.

Resum del Restaurant Pedagògic Institut Martí Dot

Un espai molt còmode amb un personal que es prepara per donar un servei i una cuina de qualitat.

Sí, alguna petita errada en el personal de sala es detecta, com col·locar el plat sobre el tovalló si el comensal no l'ha retirat, oblidar el pa, no dir el peix del ceviche... però és normal, estan aprenent.

Els plats són molt bons, també amb petits "però", no obstant això són errors totalment assumibles i tolerables. És normal amb tant pocs dies de pràctica que han tingut els estudiants amb tant de tancament pel Covid.

Felicitats a tot l'alumnat i equip docent. Nosaltres segur que tornarem a gaudir dels plats de l'escola del Martí Dot, aquests nois i noies ho fan molt bé!!!

2 comentaris:

  1. Aquestes escoles d'hoteleria, sempre m'han agradat. La que coneixia més era la de la UAB, de quan el meu fill estudiava en el proper Ramon Fuster i molts dies dinavem allà.

    I a més amb el preu que mostres, em sembla de conya.

    Curiosament aquí a Cambrils, tinc l'escola d'hoteleria molt a prop. I un dia que ja fa 4 anys ho vam intentar, semblava que cerquéssim una cosa clandestina. I al final vam deduir que sense reserva, no oferien els dinars. Total que vam haver de tornar al poble...

    I a mi quan el posen les coses difícils, no soc gaire lluitador i ja no ho hem intentat mai més.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta és del primer curs, uns plats menys elaborats i amb alguna petita errada. Els de segons curs, ubicats al Palau Falgera, li donarien algunes voltes a alguns restaurants que van d'estrelles.

      Clar que només es pot gaudir de dimarts a divendres al migdies però aquí és fàcil, pots anar sense reserva però per assegurar, truques al matí i reserves taula, com molt pel dia següent, que ara van aforament limitat, però son més accessibles que els de Cambrils.

      A la botiga els plats s'acaben ràpid, això sí.

      Salut!

      Elimina