diumenge, 12 de desembre del 2021

LA BOELLA, UN ESPAI PER A CELEBRACIONS

La Boella
43110 Tarragona
T-11, Sortida 12
tel. 977 77 15 15
Preu orientatiu: 60 €
Menú del Mas: 28 €
Menú degustació: 45 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
3,5
3,5 - Gran espai, bona atenció.





Cuina mediterrània. Productes km 0, de temporada i oli propi. Hotel, salons per a esdeveniments i restaurant amb jardí i terrassa. Local clàssic i elegant, molt bona atenció, preus correctes. Són un 3,5 estrelles Pepa Pink.
Recomanat a la Guia Repsol

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Privat
Espai:
Gran (+ de 100 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Natural
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Tovallola de paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
QR
Vins en llibre
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Hotel
Esdeveniment privats
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès
Francès Rus

El Mas La Boella està a la carretera que va de Tarragona a Reus, un espai amb conreus de raïm i oliveres que inclou un hotel, restaurant i jardins per l'esbarjo i descans dels clients del hotel, a més d'altres construccions per esdeveniments privats.

Una masia rústica amb un molí a la planta baixa alberga el restaurant. Les sales són a la primera planta, amb decoració clàssica, cadires entapissades, grans cortines i estovalles fins el terra. Taules espaioses, grans finestrals i molta llum natural.
Els lavabos són a la planta baixa, hi ha ascensor, no obstant això hi ha un tram d'esglaons.

La carta del Restaurant La Boella

A la carta de La Boella expliquen que elaboren plats pensats i dissenyats per gaudir de la millor cuina de proximitat de km 0, utilitzant productes de temporada i de gran qualitat. Es pot consultar en QR, encara que l'ofereixen impresa. La de vins va en llibre.

Anxoves, amanides, verdures de l'hort. Peixos de llotja, guatlla, garrí i el plat destacat a la Guia Repsol: filet de vedella a la graella amb salsa de vi negre de Guarda La Boella.
Per postres, mousse de xocolata, pastís de formatge, brownie, fruita....
Un celler important amb moltes referències del país i escumosos francesos.

Què vam dinar a La Boella

Un grup d'amigues ens vam posar d'acord per gaudir el menú degustació, que consta de tres aperitius, dos entrants, un peix, una carn, pre-postres i postres. No el tenen escrit perquè, segons ens van dir, canvia cada dia en funció dels productes disponibles així que el van explicar de viva veu. Per a beure vam demanar un Montsant.

A taula, oli Flor, arbequina sense filtrar. El pa, artesà, de cereals i d'oliva, meravellosos.
3 aperitius
Vam començar amb una esferificació d'oliva que esclata en la boca. Un vermut, oliva i seitó en vinagre, deliciós, i un salmó marinat amb ous d'oli, molt suau. (Sense comentaris sobre la pipeta de plàstic).


2 entrants
Una amanida de tomàquets amb gamba marinada en taronja. Ceps en textures i vieira. Una crema de ceps amb ceps a la planxa. Jo li vaig afegir una mica d'oli. 😁


Principals
De peix, un llobarro sobre una crema de garoina, amb ous de peix volador i un trinxat amb trompetes de la mort. Un plat sa i que em va agradar molt.

Melós de vedella amb crema de moniato, reducció de vi i pèsols. Jo diria que era galta, els pèsols no em van fer gaire el pes, la resta del plat molt bo.

Postres
Pre-postre: taronja en sorbet i en grills amb un polsim de canyella.
Postres: xocolata en crema, en textura tipus desfeta i de la negra en trossets. Tota acompanyada de fruites, jo vaig estar a punt de demanar pa perquè la crema densa de xocolata tenia la textura perfecta per untar en pa i afegir-hi oli.


Begudes
Vam beure alguna cervesa en arribar, aigua i dues ampolles de Jaspi Negre, D.O. Montsant, de Coca i Fitó. També uns xarrups i cafès amb petits fours.

El compte
Amb el menú degustació de 45 €, vam sortir per una mitjana de 53 € per persona.
Em va resultar una mica molest que quan anàvem a pagar i li van dir quant pagaria cadascuna, la cambrera va demanar que féssim la divisió del total davant d'ella.

Resum del Restaurant La Boella

  • Un local amb un aire clàssic, rústic, elegant. Ascensor.
  • Espai enfocat a "oleoturisme", bodes, convencions...
  • El personal de sala és molt atent.
  • Cuina mediterrània, menú diari, degustació, d'empresa.
  • Mesures Covid: Gel hidroalcohòlic, distància entre taules, carta en QR.

Un dinar amb plats que m'han agradat molt i altres no tant. Els plats del Menú del Mas em semblen, fins i tot, més apetibles que els del Menú Degustació.
Un restaurant molt correcte per una celebració de feina.

2 comentaris:

  1. Massa «elegant» per a mi 😂😂

    Però m'he perdut en la frase «Melós de vedella amb crema de moniato, reducció de vi i pèsols. Jo diria que era galta». No sé si hi fas conya o dius com un dubte 😅.

    Perquè el nom melós és el que fan servir els lloc moderns/ pijus per anomenar la galta.

    Salut!!

    ResponElimina
  2. Ha estat un "ser bona gent", perquè els pèsols ja em van fer caure els ulls a terra. Ara que estem em temporada, unes floretes de coliflor o bròquil, unes pastanagues... deixem els pèsols per la primavera.

    Del "churro" de xocolata tampoc he volgut ser molt explícita però les 6 que eren a taula vam dir: "això sembla un ..." Fins i tot trobant equivalències amb regals dels fills petits d'alguna de nosaltres.

    Un menú sobrevalorat. Una amiga del grup el va proposar i vam gaudir una molt bona estona, que això és el important.
    A veure si a la trobada de primavera mengem uns pèsols com cal.

    Salut!

    ResponElimina