diumenge, 25 de setembre del 2022

VILLA RETIRO, TRADICIÓ I INNOVACIO AMB PRODUCTES LOCALS


Villa Retiro
43592 Xerta
Carrer Camí dels Molins, 2
tel. 977 473 810
Preu orientatiu: 75 €
Menú homenatge: 98 €, maridatge 45 €
Menú més que un homenatge: 125 €, maridatge 65 €
Menú clàssics: 66 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
5,0
5,0 - Cuina i espai excepcionals.





Cuina d'autor, productes de la zona unint tradició i innovació. Bona atenció, entorn idíl·lic. És un 5 estrelles Pepa Pink.
1 estrella Michelin, 1 sol Repsol.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (24 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Penja-robes
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Tovallola
Canviador:
Extres:
Higiene dental
Estris d'afaitar
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
QR
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Esdeveniment privats
Escola de cuina
Servei de cangur
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès
Francès

Arribem a Xerta, al sud de Tarragona, a la comarca del Baix Ebre. Una impressionat casa indiana envoltada de jardins i aigua apunta entre les palmeres i un ficus gegant.
Justament al costat, on es situava la cotxera d'aquesta edificació, està el restaurant que anteriorment es deia el Torreó de l'Indià degut a que el propietari de la finca va aconseguir la seva fortuna "fent les Amèriques".

L'entrada des de la planta baixa et guia per unes amples escales de fusta que envolten un profund pou d'aigua i una vegada a dalt, hi ha un menjador a cada costat.

La resta de la descripció del restaurant la podeu trobar al post anterior fent clic aquí: Villa Retiro.

La carta del Villa Retiro

Al front de la cuina està el xef Francesc López, guardonat amb una estrella Michelin i un Sol Repsol i considerat com el millor de les comarques de Tarragona, ocupant els primers llocs del llistat tarragoní a la Guia Gourmand.

Una cuina amb productes locals, amb plats que mantenen la tradició dins de la innovació que imprimeix el xef.

L'oferta es basa en tres menús, dos tipus degustació, el més que un homenatge i el homenatge, de major o menor quantitats de plats i que es poden maridar amb una selecció de vins, i un menú clàssics amb plats que per tradició i demanda de la clientela han passat a tenir aquesta categoria.

El pa s'elabora a les cuines del Villa Retiro i es poden trobar fins a 5 diferents que es serveixen a taula amb un oli d'empeltre.

El celler acull més de 400 vins, donant sempre especial rellevància als més propers.

El restaurant disposa de servei de cangur durant l'àpat.

El menú clàssics

Vam escollir el menú clàssics al que vam afegir una ampolla de l'Indià Blanc.
Ens van servir el pa, en aquesta ocasió de massa mare i de mantega, i ens van servir un raig d'oli en una safata amb una pedra de molí. Molt bonic.

Aperitius
Servits sobre un mapa de les Terres de l'Ebre fet amb Cor-ten, gamba blanca, albergínia, ostra i anguila. Recomanen menjar-lo en aquest ordre per tal de anar pujant la intensitat. Bon començament.

Plats el menú
Musclos i "berberetxos" en escabetx cítric, acompanyat d’un dashi de closca cítric i diferents "encurtits".

Esmorzar de ric, un parmentier de patata trufada, rovell d’ànec del Delta, foie brasejat i cilindre de patata confitada i fregida, tot regat amb reducció de carn. Un plat deliciós.

El plat fort d'arròs melós de vedella i sípia. Amb llengua i tendons de vedella i sípia. Como un mar i muntanya exquisit.

"Tira de Asado" amb ximixurri del Delta. Costella de vedella en dues coccions acompanyada de la versió ebrenca del ximixurri fent homenatge als indians. Amb escuma de julivert i cremes de farigola i coriandre.

Pre-Postres
Un plat fresc de iogurt de roses, fruits vermells i estragó en diferents textures i temperatures.

Postres
La xocolata, com no podia faltar aquest producte d'Amèrica. En crema, en làmina, en gelat, en pols... què bona la xocolata!

Begudes
Aigua i una ampolla de L'Indià Blanc, D.O. Terra Alta. Jo des de fa uns mesos no bec alcohol així que tant em fa el vi que es demani a taula 😅 Al final del dinar vam demanar cafè i infusió que venen acompanyats del carro de mini dolços.
En aquesta ocasió en comptes de venir el carro la nostra cambrera va decidir els dolços que havíem de prendre. Li vaig preguntar si no havia carro de mini dolços i em va dir "sí, son esos", senyalant la safata de la taula. Quan li vaig dir que volia escollir-los jo, que volia un de xocolata negra se li va esborrar el somriure de la cara i va girar cua com si tingues un ressort. Va portar un petit dolç per a mi, sense preguntar a la resta de la taula.

En canvi, la cap de sala, després d'explicar-li que en la visita anterior va venir el carro i que en aquesta no, em va dir que podia acompanyar-la al carro i agafar els que volgués, tot això sense prendre el somriure.

El compte
Afegint el vi i cafès al menú, uns 76 € per cap. Un preu correcte per la cuina i l'espai del que vam gaudir.

Resum del Villa Retiro

  • Local elegant i amb encant.
  • Personal de sala molt professional.
  • Cuina local amb innovació. Estrella Michelin, Sol Repsol.
  • Preu d'acord a la cuina, espai i servei.
  • Reserva per tfn i correu electrònic.

Vam gaudir del dinar gaire bé tant com la vegada anterior. En aquesta vam trobar com un punt millorable la cambrera que estava a la sala. Cridava tant que quan explicava el plat a la taula del costat havíem d'aturar la nostra conversa.
Cridava en castellà, amb mots inventats perquè tampoc era la seva llengua materna i la paraula "endivia" vaig haver-la de deduir.
O fer-li notar que volia alguna cosa i des del mig de sala cridar "dígame, dígame" i així tothom a la sala poder estar al tant de la situació.
I la resposta del "carrito de dulces" va ser molt poc professional.

Sort que el Villa Retiro és també escola i espero que a la propera visita ja estigui en algun altre restaurant cridant en el seu idioma, segur que estarà més còmoda.

4 comentaris:

  1. Curiós alguns models de no-servei que pul·lulen per la zona del Delta...I sort que aquesta estava tutelada per un cap de sala, que quan es queden sols, van a l'estil #toma_cabron més despiadat 😂.

    No és el primer cop que em passa per aquesta zona....

    Pel que fa al restaurant i els seus plats, em sembla molt recomanable. No he estat, ni el tinc previst, però el veig molt bé pel que has descrit.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un servei que no esperava ja que l'anterior visita va anar perfecta, clar que ens va atendre una persona que podia ser el seu pare, per edat, vull dir, res més.

      L'anterior menú i aquest ens va agradar molt, de fet, dels estrelles el nostres dos preferits son aquest i la Fonda Xesc.

      Salut

      Elimina