diumenge, 4 de desembre del 2022

AL KOSTAT, CUINA CATALANA AMB A UN GRAN NIVELL


Al Kostat
08011 Barcelona
Ronda de Sant Antoni, 41, principal
tel. 93 207 61 15
Preu orientatiu: > 50 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,5
4,5 - Cuina catalana per gaudir de valent.





Alta cuina catalana amb productes de temporada, espai actual, magnífica atenció i preus d'acord als productes i elaboració. Local en primer pis, hi ha ascensor. Són un 4,5 estrelles Pepa Pink.
1 Sol Repsol

LOCAL
Accés:
Primer pis
Ascensor
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit (20 p)
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Acceptable
Assecador de mans:
Tovallola
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tríptic
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Menús de temporada
IDIOMES
Català
Castellà



Podem trobar Al Kostat sobre la Fàbrica Moritz, al Paseig de Sant Antoni de Barcelona.
És al primer pis de l'edifici, arribes, truques al timbre i entres. Si tens problemes de mobilitat pots accedir amb l'ascensor que està a la Moritz.

Un cop ets a dalt veuràs dues sales petites, una a la dreta amb un cassetonat de fusta i angelets renaixentistes al sostre, és Alkimia, restaurant amb 1 estrella Michelin i 3 soles Repsol. A la esquerra està Al Kostat, guardonat amb 1 sol Repsol i una decoració actual, amb un sostre amb una mena de dits plans de fusta.

L'espai és molt lluminós i de capçalera de l'altra sala, es veu el mostrador on s'acaben els plats i al fons la cuina.
Una cuina compartida pels dos restaurants que el Jordi Vilà i equip porta amb molt bons resultats a taula.  

Taules nues no gaire grans, sense estovalles, la capacitat de l'Al Kostat no supera les 16 persones. Vaixella molt bonica i còmoda, que de vegades alguns xefs obliden que el que hi al plat és per menjar. Aquí estan escollits amb seny.

Els lavabos son amples, però no vaig veure cap adaptat.

La carta del restaurant Al Kostat

Una carta basada en la cuina catalana, respectant la tradició i els productes de temporada elabora menús temàtics com ara, que aprofitant la temporada de caça, ofereix una escudella en tres passos. Llàstima que la setmana que vam anar nosaltres no estava disponible. Altres plats com la llebre royal o la sopa rústica de faisana marxaran en acabar la temporada de caça.

La carta té uns entrants a compartir amb platillos i tapes, els clàssics que no marxaran mai com el els peus de porc Pierre Koffmann, els nigiris catalans, els efímers segons temporada, carxofes, marisc, tonyina... un apartat de brasa amb mar i muntanya i tres arrossos diferents.
Una carta per tots els gustos on és difícil decidir i que tanca amb nou postres més el pastís del dia.

Un celler extens on és d'agrair l'ajut d'un jove sommelier al que vam fer cas.😅

Què vam dinar a Al Kostat

Vam anar a celebrar l'aniversari del Santi i encara que no vam poder reservar l'escudella de caça, l'àpat va ser tota una delícia.
El Santi va començar a una cervesa i jo aigua amb gas. Llegint, tota la carta venia de gust, vam demanar i esperar entretinguts amb pa, oli i sal.

Els Efímers
Aprofitant els productes de temporada vam compartir una amanida de carxofes amb pernil i vinagreta de carquinyolis. Un gran plat amb ingredients senzills.

Saltat de cargols a la brasa amb botifarra i all i oli. El Santi els va gaudir molt. No vaig poder-me estar de tastar la botifarra i el all i oli. Que bons!

Jo vaig demanar els musclos de Bouchot amb blancs de blancs. Uns musclos petitons que venen de la bretanya francesa, creixen en estaques de fusta o bouchots, de color groc ataronjat, molt gustosos, una delícia que ve acompanyat d'una salseta de mantega, com holandesa, amb tocs de taronja. Vaig demanar una cullera per tal de no acabar menjant un quilo de pa sucant en la salseta. Per cert, el pa Triticum un altre punt a destacar de l'àpat.

Com plats principals també d'aquest apart, el bacallà a l'antiga amb mongetes, morro de porc i bolets. Un bacallà com es feia a casa quan era petita, bé, sense el porc. En aquest plat el porc era més aviat orella, no morro. Molt bo.

Ara cuinem caça
Un plat contundent la galta de senglar amb nyoquis de moniato. Estava bé, però no em van fer gaire el pes els daus de codony i el senglar és una carn forta, tenia al cap records d'altres plats...

Postres
Estàvem bastant plens però per celebrar l'aniversari del Santi vam compartir el pastís del dia, un braç de gitano de nata i nous. El pa de pessic de xocolata amb la nata poc dolça i els fruits secs, uns postres fantàstics. Al dir-li a l'Olga que era l'aniversari i que jo havia oblidat portar l'espelma, va dir que havia allí, que ho hagués dit abans. Ens va portar l'espelma sobre la tartaleta de xocolata negra. Tot un fi de celebració perfecte. Moltes gràcies.


Begudes
Cervesa, aigua amb gas i el vi suggerit, Els Escorpins, del celler L'Enclòs de Peralba, en Sant Sadurní d'Anoia. Un vi biodinàmic, ecològic, de garnatxa tinta. Els dos glopets del xin-xin em van saber a glòria.

El compte
Uns 82 € per cap. Un preu alt però d'acord als plats, servei i espai. Encara que es pot dinar per uns 50 €.

Resum del restaurant Al Kostat

  • Local còmode, molt lluminós i amb un sou ambiental baix per estar ple, tant aquesta sala com l'altra.
  • Personal de sala professional, ràpid, atent.
  • Cuina tradicional catalana portada a un gran nivell.
  • Menús especials per temporalitat.
  • Reserva per tfn.
Cuina guardonada amb un Sol Repsol, només obren de dilluns a divendres. Si penseu gaudir de la seva cuina al Nadal, penseu que tanquen del 24 de desembre al 9 de gener. Això sí que és conciliació familiar!!👏👏👏

2 comentaris:

  1. Sense cap mena de dubte, un dels meus preferits a BCN i el preferit destacat del meu fill 😂

    Un molt bon lloc!

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens va agradar molt, un molt bon dinar de celebració d'aniversari del Santi.

      Salut!

      Elimina