diumenge, 14 de setembre del 2014

CA'L FAIGES, EL DELTA A LA TEVA TAULA.

Establiment: Ca'l Faiges
43549 Poblenou del Delta
Ronda dels Pins, 13
Tfn 977 742 703
Preu orientatiu: 35-40€

Ca'l Faiges

Ingredients i cuina del Delta. Arrossos impressionants, sense menystenir tapes i entrants. Un celler extens per a poder escollir de gust. Atenció professional. Sense dubte són 4 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Fàcil
Espai:
Gran
Mini.terrassa
Climatitzat
Distribució:
Bona
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Clàssic
Cadires

Neteja Serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins:
De la terra
De altres terres
IDIOMES
Català
Español
English

Aquest es un clàssic al que vaig cada estiu i manté la qualitat, l'atenció i gaire bé els preus. És el Delta en estat pur. Es pot degustar un bon arròs amb ànec, anguila, sípia, llagosta, llamàntol cargols, bolets... o un arròs negre, o una paella de marisc; però també cuinen sopes i fideuada. Per descomptat que a la carta hi ha peixos i carns a la brasa però els entrants i els suggeriments inclouen plats imprescindibles de tastar com el xapadillo d'anguila, cargols a la llauna, coca de pop a la brasa,  anques de granota, sepionet de la punta a la brutesca, tripa de bacallà amb cigronets, ortigues de mar, filet de tonyina vermella del Mediterrani a la brasa...

Es pot demanar tot i fer un dinar de tapes i racions, o escollir un parell o tres i fer un arròs després. Sempre posen a taula un platet amb olives i una salsa de maionesa amb herbes per entretenir l'espera.
Nosaltres hem fet les dues opcions i el preu surt més o menys el mateix, o es que vam beure molt vi? (recordo que el dia de les racions vam beure 3 ampolles entre 4, i després els expliquem als nostres fills que no facin botellón).
Com que anem sempre a l'estiu amb amics, al demanar arròs fem de dos tipus diferents. Gaire bé sempre el arròs de la ribera, que porta ànec, anguila i cargols. L'aire, el mar i la terra, tot junt amb arròs.




No ho fan caldós, fins i tot de vegades hi ha "socarrat" i tot. Està boníssim, l'ànec té un sabor intens i juntament amb l'anguila resulta sorprenent que el plat no sigui tan greixós com es pot pensar a priori.





Un altre que ens agrada força és l'arròs amb sípia carxofes i bolets.
De fet aquest és el meu preferit, molt saborós. Encara que aquests vegetals són més aviat d'hivern, aquí es pot menjar aquest arròs tot l'any.

En la darrera visita vam tastar l'arròs a la cassola amb all i pebre de pop. Era la primera vegada que el demanàvem i no es va decebre gens. Molt bo i amb quantitat de pop i muscles, encara qua a la foto no s'aprecia gaire. Més de un que estàvem a taula va repetir.

Per postres tenen un gelat de figues boníssim, el de gerds també, i clàssics com la crema catalana i similars. En aquesta ocasió nosaltres vam portar un pastís Sacher (de pastisseria Miró, al Moianès) per a celebrar els dos anys de cassats de l'Alba i el Jordi. Crec que no he tastat un pastís tan bo en anys!!!! Aquest pastisser ho fa tot a ma i amorosament i el resultat és sublim.


Per acabar sempre et porten a taula una ampolla de licor de crema d'arròs. Deliciós. És com beure arròs amb llet.
El vi que ens va mullar la gola aquell dia va ser un D.O. Terra Alta, el Aucalà, del que van caure unes quantes ampolles...
Enguany ens va sortir una mica més pujat de preu perquè vam demanar masses racions d'arròs, amb 3 de cadascú hauria bastat.
Al proper estiu tornarem amb el Xavi a fer-nos un bany a la platja del trabucador, un vermut al camping Eucaliptus i un bon dinar amb coca de pop, xapadillo, sepionets a la brutesca i alguna coseta més al Ca'l Faiges.

6 comentaris:

  1. Jo en general vaig en grup de dos (com molt de quatre!!) i no puc demanar tanta varietat.... A més soc animal de costums i allà sempre anem amb un primer fix... Les cuixes de granota.... com segon un dels seus arrosos i ja només queda "lliure" l'altre primer a compartir.... El darrer cop van ser uns ostrons d'allà baix....

    M'encanta aquest lloc, però diuen les males llengües que el tracte és diferent si ets de la zona , que si ets de lluny.... Jo per si les mosques, quan anem allà, fins i tot quan truquem per reservar, li demano a la Marta que ho faci... I ella tanca l'accent fins el punt de que no l'entenc a ella ni als altres.... però sempre ens va de conya i per tant jo no obro ni la boca... Com a màxim deixo anar un "Mos ha agradat molt"... :)

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs la propera vegada que hi vagis no et perdis les sepionetes a la brutesca! Ah! i jo soc de "can fanga" i sempre m'han atés molt be! :-)

      Elimina
    2. Nosaltres sempre hem sigut 4 o 5, menys aquesta ocasió, que eren 8. A nosaltres sempre ens han tractat molt bé, fent la reserva per canareus i fent la reserva per barceloninos, i el licor d'arròs als postres ha estat sempre el deixar l'ampolla a taula i sense presses. Clar que jo també tinc un accent diferent i a la que hi poso un "lo" davant ja no m'ubiquen, hehehehehe.
      La propera vegada que "vinguéssiu" demaneu la coca de pop o el sepionet a la brutesca i ja em diràs.

      Salut i que vaigue de gust!!!!

      Elimina
    3. Apuntats els sepionetes a la brutesca..!!!. Però sense renunciar a les cuixes de granota ni a l'arròs...!! I lo que deia del tracte diferent, no em referia en cap cas a mal tracte, sinó a "encara millor tracte" quan detecten proximitat... Però jo només repeteixo el que diuen gent d'allà baix...

      Jo per si les mosques i per comoditat, seguiré deixant el diàleg a la Marta, que tot i ser originalment de BCN, tants anys allà s'ha assilvestrat total... ,:) I a més a Móra la Nova tenen un dels accents més tancats... (espero que no em llegeixi!!).

      Elimina
  2. 6 o 8 crec què és el nombre ideal de comensals per anar de tapes i racions a un lloc com aquest a on poder tastar els plats que m'han fet venir salivera (a aquestes hores, ja he fet la digestió i començo a tenir gana...). Les ortigues de mar vaig tastar-les per primer cop precisament al Delta i des de les hores, és un plat que si el veig a la carta el demano (amb resultat desigual, tot s'ha de dir...). I els arrossos fan molt bona fila.

    Imprescindible anotar el lloc, i més amb unes referències tan clares i bones com les vostres.

    Salutacions!!!

    ResponElimina
  3. Totalment d'acord amb tú Jordi, he demanat les ortigues en Tortosa i en Tarragona i no tenien el mateix sabor, ni acabat, ni res...
    Gràcies per la teva visita!!!!

    Salut!

    ResponElimina