diumenge, 8 d’abril del 2018

BARRUT, NOU ESPAI GASTRO A REUS, MILLOR AL MIGDIA

Establiment: Barrut
43201 Reus
Carrer de Vallroquetes, 4
Tfn 977 85 64 70
Preu orientatiu: 30 €
Menú diari: 16 €

Barrut
4,0 - Genial, bons plats, bona atenció.






Cuina de mercat, mediterrània, actual. Plats a compartir, tapes, diferents pans i ampla oferta en vins. Local vintage/moderno, molt bona atenció, preus correctes. No admeten reserves. Un 4 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Acessible
Aparcament:
Proper
Espai:
Mitjà (60 p) Semi-terrassa
Sala semiprivada
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Bancs
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tipus paleta
Suggeriments fora de carta
Postres de veu
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:

IDIOMES
Català
Castellà




Aquest nou espai de Reus va obrir al juny del 2017 i de moment funcionen sense acceptar reserves. La ubicació és fantàstica, just davant del conegut Museu del vermut. Barrut és un local amb una "semi-terrassa" molt petita a l'entrada, té un punt vintage amb rajoles blanques, parets pintades, pissarres, algunes taules altes i un menjador privat al fons amb una capacitat d'una desena de persones. Taules nues, vaixella de colors i formes diferents, plantes a la barra, són detalls que evoquen els locals de Londres i li donen el punt actual a l'espai.
La carta presenta plats per a compartir o no,  amb embotits, conserves, ostres, carpaccios, tapes clàssiques com les braves, cuina del xup-xup amb callos, mandonguilles... brasa, petita oferta de peix i diversos plats com el pa bao, saltejats, canelons... A més a més també hi ha algun suggeriment fora de carta. Els postres no hi són a la carta, els canten de viva veu informant del preu. El pa mereix una menció especial, està molt bo, encara que una mica pujat de preu.

Pel tema vins hi ha uns recomanats a sobre de la taula però s'en veuen  molts més per les prestatgeries i hi ha un quadern on escriuen el llistat complet de la selecció del moment que suposo aniran canviant. Deu haver-hi unes 50 referències.



Vam anar una nit a sopar, el local estava ple de gom a gom i només quedava una taula de la terrassa així que allà ens vam quedar per fer un parell de tapes. Una bomba de la Barceloneta ben grossa i bona, callos de vedella a l'estil Mas Folch (l'altre restaurant que porta el mateix xef) que estaven prou correctes, amb cigrons i tot.
Un pa bao amb vedella, gochujang i tamarinde (el toc picant), la carn tendra i melosa, per menjar sense compartir.. I per completar un pop a la brasa amb parmentier de patata i melmelada de xoriço que estava impressionant, molt bo el punt dolç i contundent de la melmelada de xoriço, encara que el plat em va semblar una mica més car en relació a la resta.


El compte del sopar, 47,50 € pels dos, amb begudes incloses ens va fer pensar en una nova visita.
La segona visita la vam fer per dinar i com que no fan reserves vam anar a primera hora, abans de les dues. Molt bé, res que veure amb la nit, només hi havia dues taules ocupades i al final del dinar crec que eren sis, així que el dinar va ser molt tranquil i amb temps entre plats més curts.Vam compartir 4 plats amb una ampolla de Almodí, D.O. Terra Alta, de garnatxa borruda, que ja havíem comprat per a casa alguna vegada, que m'agrada molt i trobem que és un vi amb molt bona relació qualitat preu.
Vam demanar un tàrtar de tonyina roja Balfegò (fora de carta) amb una picada de menta, llima i maduixa acompanyat amb pa "Carasatu", una mena de pergamí de pa que li anava perfecte.
Saltejat de carxofes amb foie que era per plorar d'emoció. Ens va agradar tant que gairebé podríem dir que era el millor del dinar. Com diu aquest xef de la tele?... Brutal!!!!
Un rèmol cruixent amb salsa de kimchi, servit amb pinces de fusta per menjar-lo sense trencar els trossos arrebossats i fregidets. L'espina està tan cruixent que es menja també. Una delícia per gaudir.
El darrer plat, del que no vam deixar res perquè estava de mort, orella i morro cruixent amb parmentier de patata i pimentó. M'agrada molt el puré de patata i aquest està moooolt bo i l'oli que fan servir és un arbequina deliciós. Un plat de llepar-se els dits.
Després de sentir l'assortiment de postres vam caure en la temptació de compartir el milfulles de crema amb una bola de gelat de vainilla sobre una base de Grand Marnier i taronja. També un bon plat, a l'alçada dels anteriors.
Vam sortir a la terrassa a fer el cafè i el compte total va ser 75,30 €.
Un local nou que a les nits sempre està ple però al que es pot anar al migdia en un ambient molt més tranquil, amb bona música de fons, sense molestar, amb molt bona atenció, ampla oferta de vins i una carta que sempre té suggeriments fora de carta per anar tastant nous plats del xef del restaurant Mas Folch.
Barrut és com el germà petit del Mas Folch, per poder gaudir de una cuina elaborada al centre de la ciutat i l'abast de tothom.

5 comentaris:

  1. Ostres... vols dir que no està al mateix local on estava el malaguanyat 7deTU. El carrer és el mateix i era un lloc que estava molt be. Però just haver-hi estat i el vaig publicar i tot, algú em va informar que va baixar portes... :(

    Prenc nota del lloc i si anem, segur que serà en migdia... I ja he rebut el teu mail i a veure quan actualitzo!

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'únic que em fa por, és un xoc d'egos entre dos personatges amb nom tant peculiars com el Barrut i el MalCarat... Poden estriar-se les grenyes... bé, les grenyes no pas en el cas del Malcarat... però poden saltar xispes... :)

      Elimina
    2. No no, és un altre local, hi havia un àrab, crec.
      Hahaha, el xef no hi és sempre i la cuina no es veu ni et fan "el paesillo" per dins. Crec que el del Malcarat pot anar sense por.

      Salut!!!

      Elimina
  2. Bocabadat i esmaperdut m'he quedat amb els plats que vareu fer a la visita de migdia. Feia temps que no salivaba tant amb un post... M'has encertat tots els plats i fins i tot el vi, que he tingut el plaer de tastar en varies ocasions i que és un must en RQP.

    Ara m'has fet venir ganes d'agafar el cotxe i anar allá a dinar entre setmana...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Entre setmana crec que fan un menú que ronda els 20 € però no ho sé segur, per això no està al post.
      No sé si el xef del Malcarat s'emprenyarà si vas a visitar al del Barrut, jo que tu li avisaria! :-DDDDD

      Salut!

      Elimina