diumenge, 27 d’octubre del 2019

EL VAIXELL, CUINA EMPORDANESA A LLANÇÀ

El Vaixell
17490 Llançà
Carrer Castellar, 62
Tfn 972 380 295
Preu orientatiu: 50 €
Menú migdia: 20 €
Menú gastronòmic: 34 € + beguda
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,0 - Cuina, atenció, preu.

Cuina tradicional empordanesa, cuina marinera amb el peix i el marisc com protagonista, sense oblidar l'arròs. Espai petit, còmode, molt bona atenció i preus ajustats. És un 4,0 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit (40 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès
FrancèsAlemany

El restaurant El Vaixell està ubicat al Port de Llançà Es tracta d'un local obert al 1.990 regentat per un cuiner de tercera generació amb un coneixement de la cuina marinera i els productes empordanesos adquirits des del bressol.
L'espai és senzill, accessible, ample i lluminós. Quadres amb vaixells trenquen el color neutre de les parets i una columna amb un trencadís aporta un punt de color extra al local.
El bany, ample però sense adaptar, també aporta un punt de color que no t'esperes.
El parament de les taules, amb estovalles blanques, és d'acord amb el nivell d'un restaurant Bib Gourmand, guardó que comparteix amb el reconeixement de la Guia Repsol.

Menú de El Vaixell restaurant

El producte protagonista és el peix i el marisc. Plats mariners com el suquet o la sarsuela es combinen amb peixos de la llotja en elaboracions que respecten el producte com la planxa o el forn. No obliden els arrossos i per començar ofereixen tot un seguit de tapes clàssiques unes i amb un punt d'autor unes altres.
A l'oferta de la carta s'afegeix el menú migdia, pels dies de cada dia per 20 € (beguda a banda) amb opció de tres entrants i sengles segons més postres per escollir i un menú gastronòmic per 34 € (begudes a part) amb uns entrants fixos i quatre plats principals per escollir tots ells basats a la cuina tradicional, més postres.
Els postres són prou temptadors per no deixar-los passar de llarg i la carta de vins, encara que predomina la D.O. Empordà, inclou vins de la península i algun europeu.

Vam fer el menú gastronòmic de El Vaixell

En aquest dinar anàvem amb l'Eduard i la Victòria i per tots quatre vam fer el menú gastronòmic.
Per acompanyar aquest menú vam beure un 30,70 del 2018 que fa referència amb percentatge de raïm moscat i garnatxa blanca. Un vi molt aromàtic del celler Hugas de Batlle perfecte pels entrants. Pels plats principals vam beure un altre D.O. Empordà, ara del celler Mas Oller, el Mar 2018, de picapoll i malvasia, amb un punt final més cítric que l'anterior i que va complir molt bé acompanyant el peix i l'arròs. No cal dir que en El Vaixell es canvia la copa amb el canvi de vi.
Abans de començar, com aperitiu cortesia de la casa, un gelat de vainilla i oli d'arbequina que estava deliciós i uns muscles amb escuma d'escopinyes i pa de vidre molt bons.

I ja vam passar a les
tapes amb un vermut, anxova, oliva i piparra servit amb un paperet amb el llistat de tapes que inclou el menú. Tàrtar de salmó, alga nori, soia, philadelpia i ou de truita. La base, alga nori arrebossada i fregida la trobo tot un encert.

La navalla amb cansalada, llimona i xoriç pot semblar una barreja estranya però us asseguro que està molt bona!. La croqueta de'escamarlà amb topping de sobrassada va ser més bona del que sembla a la foto i vam acabar amb un tataki de tonyina, tatín de tomàquet, foie, crocant, poma i ratafia que era meravellós.


Dels plats principals a escollir vam fer un parell de turbot salvatge amb allets per l'Eduard i la Victòria i dos d'arròs fosc de l'Empordà amb gambeta vermella i calamar pel Santi i per a mi. El peix, bon producte, bon resultat al plat i amb un acompanyament senzill. L'arròs, molt bo però amb un punt de cocció que ens va semblar un pèl de més i més amb aquesta combinació de calamars arrebossats i fregits per a sobra. Tot va en gustos, sí, però tothom a taula va coincidir que l'arròs estava un punt tovet.



Postres

Per postres et porten un llistat que fa difícil la decisió així que vam demanar raviolis cruixents de cremós de xocolata amb gelat de figues, pel meu gust i juntament amb el carpaccio de pinya al Cointreau amb gelat de canyella, els millors postres. El xuixo de Girona amb terra de Conguitos i gelat de vainilla em va resultar una mica pesat, en canvi el pecat de xocolata estava molt bo, eren com trufes, amb xocolata intensa.

El compte

Amb unes cerveses que vam prendre en arribar i afegint aigua, el vi i el suplement dels allets al peix, el total es va acostar als 50 € per cap. Un preu molt correcte pel producte i atenció.
Afegir que una sola persona en sala va ser capaç de portar totes les taules amb prou èxit. Va haver algun moment de baixada del ritme però ens va explicar aquest professional que hi havia hagut una baixa a darrera hora i que ell feia el que podia.
Molt ben fet, a més a més, amb un català molt correcte.

Comentaris sobre El Vaixell restaurant

  • L'espai és ample i molt còmode.
  • L'atenció fantàstica, fins i tot faltant una persona i totes les taules ocupades, tot va rutllar amb temps acceptables.
  • Els preus bastant ajustats en funció del producte que ofereixen i la ubicació del restaurant.

Vaig trobar un marcat contrast entre els entrants, amb el seu punt d'autor, i els plats principals de cuina tradicional, fins i tot amb l'acompanyament del rèmol, unes clàssiques patates al forn.

Resumint, un molt bon dinar amb la companyia dels nostres amics. Aquests petits plaers, que és del que es tracta a la vida.

2 comentaris:

  1. Just mirant les fotos, m'he avançat a la teva conclusió final : "contrast entre els entrants, amb el seu punt d'autor, i els plats principals de cuina tradicional"

    Dit això el lloc em sembla prou bé.

    La zona Costa Brava, de sempre ha estat molt desconeguda per mi... I ara per si fos poc, llunyana

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que està lluny...

      Nosaltres aprofitem per passar el cap de setmana a casa d'uns bons amics, que per cert, ens han explicat que el Compartir, de Cadaqués, també fa aquesta fórmula de innovació als entrants i tradició als plats principals.

      S'haurà de comprovar :-)

      Salut!

      Elimina