diumenge, 21 de febrer del 2021

GRAVIN, CUINA DEL SUD D'ITÀLIA

Gravin
08003 Barcelona
Carrer de Rere Palau, 3
tel. 932 68 46 24
tel. 646 15 45 68
Preu orientatiu: 35 €
Menú diari: 12,90 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,0
4,0 - Cuina artesanal, local, atenció.





Cuina italiana, del sud, zona de La Puglia. Local petit amb encant i bona terrassa. Molt bona atenció i preus molt correctes. Són un 4 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Zona verda
Espai:
Petit (30 p)
Terrassa
Distribució:
Ajustada
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
QR
Tipus llibre
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
IDIOMES
Català
Espanyol
Italià
Anglès

Vam acabar venint al Gravin seguint les recomanacions del Ricard Sampere i el seu bloc i va ser tot un encert. Podeu veure la ressenya que ens va convèncer fent clic aquí.

El restaurant Gravin es troba al barri del Born, al Carrer Rere Palau, a tocar la Plaça de les Olles. El cuiner és de la Puglia, del poble Gravina, que dóna nom al restaurant.

Es tracta d'un local petit, accessible i amb bany adaptat.
Les taules es situen en els dos menjadors que el formen, un a l'entrada, com un passadís ample i l'altre petit a la dreta, amb tres taules de les que ara només s'utilitzen dues.
Baixant les escales hi ha un altre menjador petit. (Afegeixo aclariment segons comentari al bloc)

Decoració rústica, igual que el mobiliari. Estovalles i tovallons de roba, una vaixella de pisa molt bonica i molt d'ús i gots i copes de vidre, senzills.
A la porta, aprofitant el carrer de vianants, hi ha una amplia terrassa coberta amb tendals, paravents i estufes. Taules i cadires de fusta fosca mantenen aquest ambient com de taverna de tapes, clàssica i de tota la vida. 

La carta del Gravin Ristorante

Un bon grapat de tapes perfectes per a compartir, com panzerotti (crestes), arancini (croquetes d'arròs), porchetta, calamars, tagliata de vedella, formatges, patates Gravin...
Després unes quantes opcions de pasta fresca elaborades al restaurant i el risotto del dia amb ingredients segons mercat.
Carn de porc, de vedella i pollastre com plats més forts, juntament amb el peix del dia tanquen la carta.

Els dies de cada dia es pot dinar un menú on pots escollir entre quatre entrats i de segon entre dues pastes, risotto o carn o peix del dia. Postres i beguda inclosos per 12,90.
Els postres i vins (catalans i italians) te'ls canten, encara que tenen carta de vins. Nosaltres vam deixar-nos aconsellar indicant una mica les preferències de vi.

Què vam dinar al Gravin

Vam preferir fer unes tapes d'entrants per a compartir entre el Santi i jo i després un plat de pasta cadascú. Per suposat, una cistella de pa torrat amb oli.

Entrants
Un plat que li va encantar al Santi, melanzana affumicata con pane tostado, alberginies fumades amb pa torrat. Jo vaig gaudir molt amb insalata di burrata, una amanida amb burrata, tomàquet, ruca, alfàbrega i oli. Tots dos vam menjar molt de gust el plat de vitello tonnato, fet amb vedella.


Pot ser vam demanar massa d'entrant però es que totes les tapes venen de gust i és difícil posar un límit, clar que també es pot optar a demanar més tapes passar als postres però ens venia de gust també la pasta.
Pasta
Un clàssic per Santi, pappardelle amb con stufato di vitello, pasta amb estofat de vedella, molt tendra i gustosa, una delícia. Per a mi pappardelle con pecorino e olio di tartufo bianco, un plat boníssim que només podria millorar si es canvia l'oli de tòfona per unes làmines de tòfona, ara que està en temporada. 😁

Postres
Dos clàssics italians, cannolotiramisù. Molt bons postres amb els que vam gaudir molt.


Beguda
Vam demanar un vi italià, no gaire potent i el suggeriment va ser un Pilùna, IGP Salento, d'un celler de Puglia. Ens va agradar bastant.

El compte
El compte per a dos va sortir a uns 40 € per persona. Un preu molt correcte per la qualitat i quantitat que vam dinar i tenint en compte el local, ubicació i atenció.

Un dinar amb el menú diari al Gravin

Vam repetir un altre dia fent el menú diari amb la meva filla. Després de sentir el que vam dinar ella volia l'alberginia fumada i l'amanida de burrata així que vam afegir les tapes al menú. No cal foto, estan més amunt.

Primers
Un per cadascú. Albergínia a la parmigiana, deliciosa. Musclos al vapor, amb api, pebre, ceba... molt bons. Crema de carbassó, boníssima.

Segons
Pel Santi espagueti al pesto vermell sicilià, per a mi el risotto amb pastanaga i gorgonzola i per la nena de la casa els rigatoni amb ragú de vedella gratinats. Tres plats molt bons.
Postres
Es pot escollir entre postres o cafè. Vam demanar el pastís de llimona, de sabor intens, tou i sucós, molt bo i una crema de mascarpone que em va agradar molt.
Beguda i compte
El menú inclou també pa torrat i la beguda, aigua, copa de vi o cervesa o refresco. Tot per 12,90 €, un menú diari molt recomanable.

Resum del GraVin

  • El local és molt còmode, íntim, bonic.
  • El personal és molt atent.
  • Bona cuina, pasta feta per ells, tradicional, casolana.
  • Preus molt ajustats amb un menú diari molt competitiu.
  • Mesures Covid: gel, reducció de l'aforament, carta QR.
Un establiment al que pots anar tant per fer un menú de cada dia com per una celebració en petit comitè o un àpat romàntic.
Sempre trobaràs la tapa o el plat de pasta del teu gust.

6 comentaris:

  1. Quina pinta fan els plats!!
    Un lloc a tenir en compte

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant a la carta com a menú diari, la cuina, l'atenció i els preus paguen molt la pena.

      I el Born està molt bé per fer una passejada o un vermutet previ.

      Salut!

      Elimina
  2. El meu fill hi va sovint, perquè viu al mateix carrer, tirant cap l'Arc de Trionf.

    És un lloc que ens agrada molt i on en general demano un dels meus pastes preferides. Els orechiette a la cima de rapa.

    El servei és molt amable, però es veu que estan escamats, que quan la gent demanen aquest plat, es confonen «rapa» amb «rape» i després els fan tornar el plat quan veuen que no hi ha peix. I per tant cada cop adverteixen. El darrer, ja el vaig tallar i em vaig avançar.... «que no... que ja sé que no es rap!!!» 😂

    I anar a fer un àpat de tapes, també és una opció. Un molt bon italià!!

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El primer dia vam anar a fer unes tapes i pasta i la meva filla volia les albergínies fumades així que vam repetir.

      Les orechiette les demanaré la propera visita, o els gnocchi, que també m'agraden força.

      Si l'hem de buscar un però és la vaixella, alguns plats escantellats, copes i gots de vidre bàsiques... per això la meva valoració de 4, no per la cuina.

      Segur que repetirem!
      Gràcies per la recomanació.

      Salut!

      Elimina
  3. Bona tarda,
    Nosaltres també hem anat un parell de cops després d'haver llegit la resenya d'en Ricard. Estem d'acord amb tots dos. Menjar molt bo, preu correcte (no hem fet menú) i un servei molt cordial i atent.A part de la pasta els calamars són molt bons i la carn que un dia va demanar la meva filla va ser fantàstica
    Ah! tenen un tercer menjador molt petit (un parell de taules per a quatre persones) baixant les escales
    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres vam fer carta i menú (afegint tapes per capritx, perquè després vam haver de portar-nos pasta cap a casa) i les dues vegades molt bé.

      Encara ens queden tapes per tastar que ja demanarem en futures visites, ens ha agradat molt el Gravin.

      Gràcies per l'aclariment del menjador petit, no vaig veure les escales!

      Gràcies per la teva visita al bloc!!

      Fins aviat!

      Elimina