diumenge, 2 d’abril del 2023

SUCULENT, PER SUCAR A CADA PLAT


Suculent
08001 Barcelona
Rambla del Raval, 45
tel. 93 443 65 79
Preu orientatiu: 60 €
Els Clàssics: 60 € (maridatge 30 €)
Menú Suculent: 80 € (maridatge 40 €)
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,5
4,5 - Cuina i atenció estupendes.





Cuina d'autor amb base mediterrània on brous i sucs cobren protagonisme. Local agradable, menjadors i barra. Atenció professional, preus d'acord elaboracions i matèria primera. Són un 4,5 estrelles Pepa Pink.
1 Sol Repsol

LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Zona verda
Espai:
Mitjà (40 p)
Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
QR
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
-

IDIOMES
Català
Castellà
Anglès


El Suculent es troba al barri del Raval, a la rambla, molt a prop del gat de Botero. Un restaurant reconegut amb 1 Sol Repsol i que apareix al llistat de restaurants a la Guia Michelin entre altres premis. 
Van obrir fa 11 anys i el seu xef, Toni Romero, té una trajectoria important que "el Garcia", la persona que ens va atendre, ens va anar relatant entre ajudar-nos a demanar plats, escollir el vi i portar el pa.
Tot un professional el Garcia, que coneix la carta i sap vendre el producte amb una explicació correcta, sense excesos.

L'espai té uns esglaons a l'entrada una mica alts però que vaig salvar amb ajuda. Un primer espai amb un menjador estret amb taules de dues persones i la barra s'obre a una altra sala una mica més ample i travessant la cuina un altre menjador, on ens vam ubicar.

Molta fusta, plantetes, ampolle de vi... Un espai un tan rústic, bonic i com que només estàvem nosaltres tres i una parella de nord-americanes, ens va resultar molt còmode.

La carta del Suculent

Es presenten dos menús, un més curt de cocktail de benvinguda, 7 plats i 2 postres, i el llarg, amb 4 plats més.
Tots dos inclouen elaboracions clàssiques, icòniques i conegudes del Suculent i que no has de deixar passar.

Si no t'acaba de quadrar el tema de menú, la carta té plats de temporada o de nova creació que són molt interessants i a més a més un apartat del plats que combinen molt bé amb caviar.

Quatre postres molt llaminers et faran difícil la decisió final.

La carta de vins és extensa amb preus que van des dels 20 € i si no ets un expert en vins, tindràs ajuda honesta, sense foradar-te la butxaca.

Què vam sopar al Suculent

Un sopar amb la meva filla on ja veníem amb l'idea d'alguns plats.
Vam travessar la cuina i ens van acomodar a la taula i aquí el Garcia ens va preguntar que si era la primera vegada, que d'on erem, ens presenta els menús... Ja li vam dir que teníem uns plats al cap, ens va corroborar que estaven ben escollits i ens va orientar a fer una mena de menú degustación a la nostra mida.

El vi el va escollir ell mateix, segons les condiciones de la meva filla: blanc i poc afruitat. I com que al Suculent tenen uns quants de vins naturals, doncs ens va portar un vi jove, Naturalment Blanc.
Aperitius
Vam començar amb l'ostra amb escabetx de pastanaga i mandarina i  oli de pipes i la Croqueta d'ànec rostit. La croqueta és un imprescindible del Suculent.


Platets
Els seitons marinats amb gelée de taronja i aigua d'olives. Una delícia de seitons. Cebiche de gambeta vermella, alvocat i blat de moro amb un punt picant.


La remolatxa amb "beurre blanc", estragó i anguila fumada va ser una molt bona recomanació. Va agradar més del que sonava.

Seguim amb un plat que teníem al cap, foie gras brasejat  al Cafè de París. Amb chips de nyàmera, unes fulles d'oxalis i una Cafè París un punt picant. Acabem aquesta part amb l'albergínia escalivada, escabetx de pollastre i cansalada ibèrica curada. Un plat pujat d'escabetx que no va acabar d'agradar tant com la resta.


Plats
L'icònic "Steak Tartar" tebi sobre moll de l'os a la brasa i patates soufflé. Un plat del que havia tastat còpies i versions. Aquest és una delícia de plat. I un altre plat obligat, les mandonguilles de vaca madurada amb puré de coliflor i bolets enoki. Molt bo el punt de la piparra. Boníssimes i com la resta de plats, per sucar pa i deixar el plat net.


Postres
Només un parell, el pastís de formatge Brie, vainilla i gelée de moscatell. Les maduixots farcits de xocolata blanca, iogurt i vainilla amb tartar d'aigua de roses. Perfectes per acabar un àpat genial.


Begudes
Vam beure la cervesa d'arribada, aigua i una ampolla de Naturalment Blanc by Andrea Miró, D.O. Terra Alta, un vi jove, natural que es va agradar molt. El preu del vi està triplicat sobre el seu preu de mercat, pot ser una mica massa...


El compte
Afegint el cafè, uns 59 € per cap. Un preu adient al tipus de cuina i atenció del Suculent.

Resum del Restaurant Suculent

  • Local còmode amb música bona música ambiental.
  • Personal de sala professional.
  • Cuina d'autor, mediterrània. Plats per sucar. En algun moment, una mica massa ràpid entre plat i plat.
  • Preu d'acord a matèria primera i elaboracions.
  • Preu dels vins elevats.
  • Reserva a la web.
És un plaer trobar un equip de cuina que, a més a més de fer bons plats, estigui acompanyat de personal professional que coneix la carta i sap orientar en plats i vins d'una forma honesta.

Només falta que no corrin tant en plat i plat i et doni temps a sucar amb més tranquil·litat.

2 comentaris:

  1. Ja veus que aquí coincidim en que es tracta d'un lloc o es menja de conya.

    Jo ja el coneixia però la Marta no, i va quedar encantada.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens va agradar molt, tan el plats com l'atenció. Només dos o tres de vegades va venir el plat amb un noi amb vestit que no parlava català, però al menys l'entenia.

      Alguns plats han quedat per una propera visita.

      Salut!

      Elimina