diumenge, 10 de setembre del 2023

BANQUET BARCELONA, AL RAVAL I AMB MOLT DE TURISME


Banquet Barcelona
08001 Barcelona
C/ Pintor Fortuny, 5
tel. 937 155 936
Preu orientatiu: 35 €
VEURE a INSTA VEURE la WEB
3,5
3,5 - Tapeo amb bona atenció.





Cuina de mercat, tapes, entrepans i arrossos al mig del Raval. Terrassa, bona atenció i preus d'acord amb la zona. És un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona residents
Espai:
Gran (60 p)
Terrassa
Distribució:
Ajustada
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Bancs
Tamborets
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Aire turbo
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tipus llibret
Vins i caves:
De la Terra
Altres:
Còctels
IDIOMES
Català
Castellà



Estem al barri del Raval, per la part darrera del Mercat de la Boqueria, un espai ple de turisme, lladregots i "urbanos" corrent amunt i avall.
A la cantonada de Marià Fortuny amb Xuclà es troba el Banquet, obert aquest mes de juny. Un local amb sostres alts, amb molt de vidre, fusta i racons estapissats en verd que donen color i un punt "chic" a l'espai.
Una petita barra davant de la cuina (dirigida per Sergi de Meià) et permet veure la feina que hi ha fins que el plat arriba a taula, al menys una part 😅

La carta del Banquet Barcelona

Es presenta com una cuina barcelonina amb tradició i plats típics de la ciutat elaborats amb productes km 0.
Comença amb bikinis i altres entrepans, tapes com la bomba de la Barceloneta, embotits, ensaladilla, croquetes...
I després plats amb el segell català com l'ovella xisqueta, el pollastre de pagès, mongetes del ganxet.

Postres llaminers amb el seu punt diferenciador com la pera al vi blanc o una xocolata amb cítrics.

Als vins catalans afegeix una carta de còctels per gaudir a la terrassa o a la barra.

Què vam dinar al Banquet

Vam arribar abans de l'hora i no va haver cap problema en reubicar-nos. Tota una feinada la quantitat de turisme que arriba sense reserva i el personal de sala va fent per seure'l.
Les taules no és que siguin gaire espaioses, el suficient per un parell de plats i poc més.
Al portar la carta ja ens van avisar que no hi havia bomba de la barcelona (ops!), ensaladilla rusa (ops!) i algun plat més que no pensavem demanar. També ens van preguntar si voldrien entrepans, es veu que anàven curts d'algun ingredient també.

Surrealista el moment de demanar pa i respondre que només quedava pa amb tomàquet. Li van suggerir de portar el pa sense el tomàquet o amb el tomàquet al costat i la resposta seguia que no podia ser, que si ho feia amb totes les taules es quedaria sense pa per sucar. El Santi molt diplomatic, li va dir amb un somriure "i si et dic que sóc al·lergic al tomàquet?" I va aparèixer el pa.
Tapes
Vam començar amb Croqueta de pollastre rostit i bunyol de bacallà amb mel. La primera molt bona, el bunyol tota un delícia.

Platillos
El plat de morro i tripa amb cigrons, bé, amb més cigrons que "xixa" i que demanava pa per sucar, sense tomàquet. D'aquest apartat havíem demanat els peus de porc de l'hostal (10 €) però va arribar el de un altre apartat de la carta.


Entrants
Els cargols fregits amb allioli i tomàquet escalivat. Un platet pel Santi, jo segueixo sense menjar cargols.

Carns
El plat de peus de porc cruixents amb verdures adobades, ruille i festucs. (19 €) Un despropòsit de plat. Primer que no son peus, és un peu, segon que no es cruixent, l'arrebossat és una massa gruixuda, tova, insípid i que inunda l'interior del peu desgraciant-ho. La part bona del plat son les verdures i els festucs perquè la salsa també està amb engrunes d'arrebossat.


Entrants
D'aquest apartat va venir la brandada de bacallà amb fonoll perquè al preguntar si havíem demanat bé la cambrera ens va aconsellar agafar un plat més. Estava molt bona la brandada però ens sobrava. Jo crec que, o volien engreixar el compte, o ens van veure grassonets i pensen que mengem el doble que una altra persona més prima.

Postres
Vam compartir els postres de músic 2.0 Gelat sobre una escuma cremosa i fruits secs. Molt bo, sense el vi dolç que acostuma acompanyar aquests postres.

Begudes
Vam beure una copa de cervesa i una ampolla de Comfortably Numb, del celler Fruita Analògica, a Rabós, L'Empordà. Un vi bastant claret per ser negre i amb un punt carbonic que "pse". Ens va fer gràcia el nom i és el que més ens va agradar. Pink Floyd agrada en qualsevol moment.

El compte
Amb les begudes, el plat erròni, el plat de més i el lluitat pa, el compte va ser d'uns 50 € per cap. Hauria estat 10 € menys per cap demanant el que volíem, de fet la taula del costat va pagar 60 € amb uns entrants i un arròs. Taules petites i molt ajustades.

Resum del Banquet Barcelona

  • Local amb cadires molt còmodes, molt lluminós i grans finestrals.
  • Personal de sala amable.
  • Cuina barcelonina, productes de km 0.
  • Preu d'acord amb la zona.
  • Reserva a la web.
  • Terrassa.
Unes quantes decepcions com que no hagués ensaladilla ni bomba, a més d'altres plats que no recordo.
També el tema del pa, només pa amb tomàquet...?
Sembla increïble que un restaurant que obre cada día no tingui una previsió, un rebost amb prou matèria primera o anar al forn més proper a comprar pa.

4 comentaris:

  1. A veure si aquest li dura més, perquè algun dels darrers que va obrir, i que de fet ell no hi era cada dia, va durar ben poc....

    M'encantava la seva cuina quan estava a Montvínic.... a partir de llavors que es va «independitzar», ha anat fent les seves coses. I aquest darrer em fa una mica de mandra i més després del que expliques.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ricard, soposo que apostar per un projecte propi que va durar 7 anys fins que la pandèmia ens va destruir, es poc temps. I com tots a la vida, 1 projecte amb un mal company de viatge. De moment, dirigeixo desde fa 9 anys un restaurant a Girona, 1 celler al Penedès, 1 projecte gastronomic desde fa 4 anys amb L’Arnau a Vilanova de Meià, 1 any el Banquet, tot i que fa 3 mesos que hem obert. A tu? La vida t’ho ha posat fàcil tot i tot el que has fet ha durat eternament? Percert fa 1 any que he Creat una fundació per ajudar a les persones amb risc d’exclusió social. I vosaltres que feu? Criticar? Va, empènyeu perquè el món sigui millor i deixeu de parlar buidament projectant tanta ràbia. Jo sóc un lluitador, i penso que parlar de si algo m’ha sortit malament, no te raó de ser. Ah, Percert, dirigir un restaurant amb un volum tan bèstia i apostar per un canvi de restauració al centre de la ciutat, no és fàcil, però si, anem com un tiro, polint tot per fer-ho bé. Apa, sort a la vida.

      Elimina
    2. Em costa d'entendre que el meu paràgraf, escrit com un comentari a la Pepa (una conversa entre amics), et generi tant d'enrenou. Realment em costa d'entendre el perquè de totes les explicacions que em fas a no ser que tinguis cosa pendent amb mi o que algú t'hagi influït.

      I pendent amb mi, no crec tinguis res... al local de carrer d'Aribau, vaig venir tres cops, crec que vaig descriure un i mai vaig fer cap crítica negativa, ni tampoc mai vam tenir cap conversa, com sol ser habitual en mi.

      En concret dius «projectant tanta ràbia» i aquí si que vas errat. Es pot dir que foto conya de moltes coses, amb més o menys bon gust, però «ràbia» no em passa ningú pel cap pel que pugui sentir ràbia. Em puc burlar de molta gent i en concret d'alguns «amics» teus, però rabia ja et dic que no...

      Acabo tal com has fet tu: desitjan-te sort i en el meu cas, dit sense ironia.

      PS. Crec que no has estat intel·ligent entrant-me així 😉

      Elimina
    3. Doncs jo és la primera vegada que tasto la cuina d'aquest xef i m'he limitat a explicar com va anar el dinar i el que més m'ha agradat, com els bunyols i el que menys, com el peu arrebossat.
      És el que faig cada diumenge i sempre amb el màxim respecte, sense menystenir tota la feina que es fa al restaurant.

      Salut i bona Diada!!!!

      Elimina