diumenge, 15 de febrer del 2015

RACÓ DE L'ABAT, CUINA DE MERCAT I BON FER

Establiment: Racó de l'abat
43003 Tarragona
Carrer de l'Abat, 2
Tfn 977 780 371
Mòbil 625 715 901
Preu orientatiu: 25-30€
Menú diari: 15€

Racó de l'abat
4,0 - Bons productes, tracte meravellós.

Cuina tradicional catalana amb productes de mercat. Lloc acollidor, tracte meravellós, preus ajustats. Són un 4 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Un esglaó
Aparcament:
Carrer_vianants
Espai:
Mitjà (30 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Justa
Mobiliari:
Cadires
Neteja_serveis:
Bona
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
Extres:
Raspall dents
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Correcte Davantal
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
De mercat
De viva veu
Vins:
De la Terra
D'altres terres
IDIOMES
Català
Español



El local del Racó de l'abat es una part del palauet on vivia l'abat de Poblet. La construcció del segle XVI li dona un encant especial a aquest menjador de pedra vista, arcs ogivals i finestres amb vidrieres de colors i filigranes. Mobiliari rústic, amb cadires còmodes, estovalles dobles de fil, espelmes a les taules, copes brillants... Però si tot això no t'acaba d'embadalir,  espera que arribi Julio amb la seva simpatia i l'explicació dels plats que pots escollir i que la seva dona, l'Eugenia, cuinarà amb cura i dedicació. Gaudiràs d'un bon àpat.
Ja havia intentat entrar un parell de vegades i, la primera estaven celebrant un esdeveniment privat i l'altra estava ple, bé, de fet quedaven un parell de taules però ens van dir que anaven una mica justs a la cuina i no ens atendrien com voldrien, que millor no deixar-nos amb un mal record... Aquesta tercera vegada vam reservar taula, per a 5 persones, aprofitant les jornades Somriu a la crisi 2015 que organitza l'Associació de Restaurants de la Part Alta de Tarragona (ARPA). Durant gairebé tres setmanes del mes de febrer aquest grup de restaurants ofereix menús a 19 i 32€ en el que a més a més, t'emportes tantes ampolles d'una selecció de vins o cervesa Inedit com beguis durant l'àpat. Les begudes no estan incloses al menú. Aprofitant aquesta iniciativa, vam decidir-nos per tastar el Racó de l'abat.
Vam arribar-hi puntuals, el Julio ens va acompanyar a taula i ens va dir que necessitava 4 minuts per venir a explicar-nos els plats. Sempre els explica, habitualment no tenen carta. Així que, per fer-nos amena l'espera, ens va portar unes patates, unes olives i una garrafeta de vermut a granel que va fer que els 4 minuts fossin un no res. 
Els entrants eren tres plats, un individual, caldereta de cigrons amb galeres i calamars. Impressionant. Amb opció de repetir tant com volguéssim. També portava cloïsses i  vam sucar de gust amb un pa de pagès boníssim i en bons trossos que van portar.
Dos plats més per a compartir, una amanida divertida d'hivern amb salmó, que portava fruits secs, rave, herbes aromàtiques, salmó fumat... Lo de divertida deu ser pels colors. Correcte en ingredients i ben amanida.
I uns musclos a la planxa amanits amb oli i orenga, que substituïen al que hi ha la proposta de l'ARPA, que diu que són amb reducció de vermut. Com que ja portàvem el vermut d'aperitiu, no ens va importar el canvi.
Com plat principal ens va presentar "l'opció del colesterol", costella de porc, secret, xorisso i llonganissa de l'Alforja, unes patates fregides...
I "l'opció del omega 3", una graellada de peix blau amb tataki de tonyina, un verat a la planxa, unes sardines, un tomàquet... Era difícil decidir-se així que vaig quedar amb la Montse que ens partirien el plat i tastaríem tots dos. També tenir opció de repetir del que ens vingués de gust però encara que estava tot molt bo, vam preferir reservar-nos pels postres.
Per postres vam escollir un pastís de coco, un altre de taronja i un altre de poma. Es podien acompanyar de gelat de xocolata o sorbet de mango. El Martín va demanar la crema catalana. També ens van preguntar si volíem xocolata calenta per a sobra. Volem de tot!!!! El sorbet de mango és deliciós, sembla que menges un mango madur i fresc.
Tot això ja anàvem per la segona ampolla de vi. Primer va ser un vi negre de garnatxa D.O. Montsant que ens va agradar, I tant!!! Després un blanc D.O. Terra Alta, el Petites Estones. Per acabar el dinar en Julio va convidar-nos a uns xopets de licor de herbes o crema.
Vam pagar 25€ per cap, un preu molt correcte pel que vam gaudir a taula i les dues ampolles de vi que ens vam emportar.
Us recomano que participeu en aquestes jornades de #Somriualacrisi per gaudir d'un dinar o un sopar a la Part Alta de Tarragona. Teniu fins el 1 de març. (I un parell d'hores d'aparcament)

10 comentaris:

  1. Brutal la pinta que fa la caldereta de cigrons. M'has fet agafar gana de bon mati....

    M´ho sembla a mi o últimament s'està posant de moda això de regalar el mateix vi que prens durant el dinar?? No és el primer cop que ho veig, però particularment no m'he trobat en cap cas (i ja m'agradaria...).

    Un preu molt correcte (i més, amb el regal de les ampolles de vi) que imagino justifiquen les 5 estrelles que li dones. Crec que és el primer cop que veig que les dones.

    Salutacions!!

    ResponElimina
  2. Això de regalar el vi es fa dins d'unes jornades que i dura tres caps de setmana i ja van per la sisena edició, crec. És una bona iniciativa per tastar restaurants de la Part Alta a preus més ajustats i emportar-te el vi.
    Les cinc estrelles són merescudes, i no tan sols pel vi, de fet aquest és el segon restaurant que tasto dins de les jornades i l'altre està entre les dues i tres estrelles. Estic reposant l'entrada al bloc perquè escriure en calent no és bo, hahahahaha.

    El lloc és molt bonic, còmode, el menjar està bé i l'atenció és fantàstica. El detall del vermut mentre esperàvem, l'opció de repetir qualsevol plat, el somriure amb que et tracten. Són estrelles merescudes encara que no haguéssim tingut l'ampolla de franc.
    Si vols fer un tomb per Tarragona, ja saps, ampolles cap a casa fins al 22 de febrer :-)

    Salut!

    ResponElimina
  3. Ostres... La pepa 'so excited' avui amb les 5 estrelles......!!!

    Jo m'he quedat clavat als cigrons amb galeres.....

    Quan passi més dies a cambrils, els atacaré tots els que recomanes de tarragona...

    Salut!!

    ResponElimina
  4. Sí, "so excited" :-) I sóc conscient que els plats principals no tenien res de complicació, però valoro per tot el conjunt i la tapa que vaig fer al Tarragona de tapes, o de pinxos (no se quin era) també em va deixar un bon record, que per cert, eren cigrons amb bacallà i una picada per a sobra que mmmmmm.

    Quan vinguis a Cambrils tens un bon grapat de restaurants per a visitar. :-)

    Salut!

    ResponElimina
  5. He compartido mesa con Pepa Pink en varias ocasiones y puedo decir que las 5 estrellas son más que merecidas.
    Comodidad, excelente trato, buena comida y mejor compañía....repetiría sin dudarlo.

    S;

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Su. Yo espero seguir compartiendo mesa contigo más veces. Y ya volveremos a visitar a Julio y su equipo. El camarero estaba, digo estuvo muy bien.

      Salut!

      Elimina
  6. Aneu a un 5 estrelles pepa-pink i jo no puc anar!! quina injustícia. Hauré de fer alguna visita a algún restaurant per Barcelona entre semana i ja taré la crònica!! :-)

    Santi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaria bé tenir-te de corresponsal en Barcelona, amb la teva diplomàcia escriuries uns posts molt correctes.
      I sí que pots anar, això ho arreglem de seguida i fent una visita al Racó de l'abat.

      Petons!

      Elimina
  7. Yo he estado varias veces en este sitio y solo puedo decir que es espectacular, no son 5 estrellas sino 6 de 7 puntas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues bien callado te lo tenías Mati!!! Este lo visitamos en la próxima comida d'empresa ;-)

      Besotes!

      Elimina