diumenge, 22 de març del 2020

RESTAURANT PEDAGÒGIC PALAU FALGUERA, ELS XEFS QUE VINDRAN

Miscel·lània: Restaurant ESCOLA

Restaurant Pedagógic Palau Falguera
08980 Sant Feliu de Llobregat
Jardins del Palau Falguera, C/ de Ramón i Cajal, 2 
Tfn 936 326 646
Menú degustació: 20 €
VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
5,0 - Alta cuina a preus assequibles.






El Institut Martí Dot imparteix el cicle superior de Direcció de cuina i el cicles mitjans de Cuina i Gastronomia i de Serveis en restauració. Al mateix institut fan un menú diari amb producte de proximitat gestionat pels alumnes de primer curs i a un preu de 11,50 € (veure ressenya fent clic aquí).

A l'edifici del Palau Falguera s'ubica el restaurant i les cuines dels alumnes de segon curs, que elaboren un menú degustació per 20 € que inclou aperitiu, quatres plats, pre-postres, postres, beguda i cafè.

Menjador accessible, molt acollidor amb taules vestides i amb vistes a la cuina on preparen plats d'alt nivell amb productes de temporada.
Obren durant el període escolar, de dimarts a divendres lectius i és millor anar amb reserva perquè hi ha poques taules.
Cada setmana canvien el menú dels dos restaurants i a més a més hi ha botiga de 13:00 a 14:30 on pots emportar-te diverses elaboracions alimentàries. 

Menú del Restaurant Pedagògic Palau Falguera

Primer ens van oferir un còctel de benvinguda, lago congelado, que et preparen al moment davant teva i ja van seguir amb els plats del menú d'aquella setmana.

Aperitiu del Palau Falguera
De foie, poma i anguila, una combinació deliciosa amb unes torradetes de pa.

Entrants
Amanida tèbia d'escamarlà i espàrrecs en escabetx, esferes d'oli d'oliva i melmelada de tomàquet. Boníssima. Un segon entrant, arròs de perdiu i sípia, pràcticament perfecte, mai pensaries que estàs a una escola de cuina amb aquest nivell d'arròs.



El peix
Peix de llotja amb carxofes, calçots i romesco en escuma. Aquell dia era corball, estava molt bo i gustós.

La carn
Pularda amb guisat de tubercles i moniato, sobre un llit de blat sarraí, un plat també rodó.

Pre-postres
Una copa de zurracapote, versió navarresa de la beguda feta a base de vi negre i fruites. Una copa fresqueta amb fruites a la base de la copa.

Postres
Es pot escollir entre dos, nosaltres, aprofitant que eren dos vam demanar els dos, per a tastar-los. Préssec flamejat amb gelat de vainilla, que te'l preparen davant teu, amb el Cointreu i acaronant-lo. Estava molt bo. I un crep amb xocolata i crema de nous amb gelat de fruites confitades. També un plat de bons postres.
Cafè amb petit fours per tancar el dinar.



Begudes
Es pot demanar aigua, cervesa i el vi que tinguin en el moment. Aquell dia era els de La Mar Salada, en blanc, negre o rosat. Crec recordar que també havia opció de cava.


Compte

Doncs 20 €, amb cervesa abans de dinar o no, amb aigua, amb les copes de vi que et vinguin de gust i amb cafè o sense. El preu són 20 € per persona.


Resum del Restaurant Pedagògic Palau Falguera

Un espai molt còmode amb un personal que es prepara per donar un servei i una cuina d'alt nivell.
Sí, alguna petita errada en el personal de sala es detecta però és normal, estan aprenent.
Els plats són tots deliciosos i no els vam trobar cap però, és més, tenim ganes de que les escoles tornin a funcionar i poder tornar a gaudir del menú del Palau Falguera.

De moment #joemquedoacasa i gaudint de les fotos que van penjant els alumnes al IG del Martí Dot.

Felicitats a tot l'alumnat i a l'equip de docents. Els joves venen amb ganes i bon fer.

7 comentaris:

  1. Això és un luxe!!! Una RQP increíble. Caldrà tenir-lo en compte quan tornem a la normalitat ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, però només de diluns a divendres a l'hora de dinar. Millor reservar, és clar.

      Salut!

      Elimina
  2. Estan bé aquests llocs. Jo abans quan el meu fill feia ESO, dinàvem sovint a l'escola d'hostalera de la UAB i molt bé.

    Val molt la pena si tens algun d'aquests llocs a l'abast... i en canvi aquí a Cambrils, és com una mica misteri accedir al menjador de l'escola, que tinc molt a prop de casa.... Ho vam intentar deu fer 4/5 anys un dia i ni estava indicat. I quan vam trobar el menjador, ens van dir que era sempre amb reserva. Però vaig entendre que no era per falta d'espai, sinó perquè només ho feien sota comanda....

    Total, que vam desistir... I ara que hi visc, tenint Cal Malcarat a poca distància, no té color.... 😏

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs pensava que el de Cambrils ja l'havies visitat.
      Jo sempre he volgut anar però al ser només de dilluns a divendres i no recordar-me previament, mai hi he anat. Aquest de Sant Feliu pots reservar el mateix dia (si hi ha taula) fins a les 13:00.

      Amb ganes de tornar a la normalitat, clar que amb el Malcarat ja pots gaudir de la cuina :-DDD

      Salut!

      Elimina
    2. El problema es que el Malcarat, està confinat sol 😊i és tant rar, que de la mateixa manera que li agrada cuinar per la gent, quan està sol, es torna mandrós i fa cuina d'amanides i coses a la planxa... Amb la Marta ens hem confinat per separat: per més seguretat i també perquè ella té el gos allà i no es qüestió de pujar i baixar dia si, dia no

      Salut!

      Elimina
    3. Nosaltres també estem confinats un allà i una altra aquí.
      Per aquí cuinem més, que som tres i el estar tancat sembla que fa ganes sempre :-D

      Que tinguis bon tancament i si necessites res, estem a pocs km i puc anar cap allà.

      Salut!!

      Elimina
    4. Gràcies.... I el mateix et dic!.

      Però jo ara per ara vaig fent i de fet portava molts anys vivint sol i ja tinc les rutines. I per la compra m'arribo a la Cooperativa d'allà a les afores, que com sempre està en crisis, dies com avui era jo l'únic client. No entenc com s'aguanten, però a mi em va còmode.

      Salut!!

      Elimina